Forum » Pomoč in nasveti » Arhivski CD Delkin
Arhivski CD Delkin
buick ::
Pri trgovini Meditrade ponujajo arhivski CD Delkin (predvsem za shranjevanje fotografij)z deklarirano življensko dobo 300 let!?
Kaj si vi mislite o tem oziroma ima kdo že kakšne izkušnje? Mislite, da je zadeva res toliko boljša od "normalnih" CD - jev, da bi se jo splačalo kupiti za shranjevanje fotografij?
Kaj si vi mislite o tem oziroma ima kdo že kakšne izkušnje? Mislite, da je zadeva res toliko boljša od "normalnih" CD - jev, da bi se jo splačalo kupiti za shranjevanje fotografij?
StratOS ::
Deklarirano na ta način, da ga imaš zaprtega, da ga nič ne uporabljaš ( skoraj ).
Drugače pa je max. življenska doba CD/DVD medijev cca 10 let, da ne govorimo o kompatibilnostjo sedajšnih CD/DVD driveov z mediji pred 10 leti.
300 let se mi zdi veliko preveč, že čez 10 let je vprašanje če boš našel kak drive ali program/simulator oz. kakršno koli napravo, da ti bo "prebrala" vsebino medija, seveda če bo vsebina medija še nedotaknjena.
Zato pravim, izdelujte backupe pomembnih podatkov vsake 2-3 leti, ne do vam žal.
Backupe lahko imate tudi na HD-jih, jaz jih imam celo na serverju.
Drugo vprašanje je seveda cena, rekel bi da je zaradi tistih "300 let" malce večja, kajne ?
Po tehtnem razmisleku bi moral za to dobo shraniti še drive,potem konektorje, matično ... no, da ne naštevam naprej - kar cel računalnik.
Drugače pa je max. življenska doba CD/DVD medijev cca 10 let, da ne govorimo o kompatibilnostjo sedajšnih CD/DVD driveov z mediji pred 10 leti.
300 let se mi zdi veliko preveč, že čez 10 let je vprašanje če boš našel kak drive ali program/simulator oz. kakršno koli napravo, da ti bo "prebrala" vsebino medija, seveda če bo vsebina medija še nedotaknjena.
Zato pravim, izdelujte backupe pomembnih podatkov vsake 2-3 leti, ne do vam žal.
Backupe lahko imate tudi na HD-jih, jaz jih imam celo na serverju.
Drugo vprašanje je seveda cena, rekel bi da je zaradi tistih "300 let" malce večja, kajne ?
Po tehtnem razmisleku bi moral za to dobo shraniti še drive,potem konektorje, matično ... no, da ne naštevam naprej - kar cel računalnik.
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."
bastadu ::
Vsake (recimo) 10 let, ko se tehnologija optičnih - or whatever - pogonov konkretno zamenja, si prekopiraš celoten backup na medije trenutnih tehnologij, stare pa še vedno za vsak slučaj prišparaš... Tako lahko delaš v nedogled in 1x na tako dolgo obdobke pa ni tako težko si vzeti kak dan ali dva in vse prekopirati na nove medije...
opeter ::
Tako lahko delaš v nedogled in 1x na tako dolgo obdobke pa ni tako težko si vzeti kak dan ali dva in vse prekopirati na nove medije...
Ja to je res, a kaj, ko imaš recimo 300 DVD ploščkov?
Ja to je res, a kaj, ko imaš recimo 300 DVD ploščkov?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
R33D3M33R ::
Maš pa nove medije, ki razdelijo to število na precej manjše.
Tudi jaz si delam backupe na tak način. Pričel sem s CD-ROM backupom - ki jih še vedno hranim in včasih pridejo zelo zelo prav, nato pa se je količina podatkov povečala in sedaj delam backup na DVD - me pride precej ceneje. Ko bodo pa na voljo pekači za HD-DVD oz. Blue Ray po spodobnih cenah bom pa delal varnostne kopije na te ploščke.
Tudi jaz si delam backupe na tak način. Pričel sem s CD-ROM backupom - ki jih še vedno hranim in včasih pridejo zelo zelo prav, nato pa se je količina podatkov povečala in sedaj delam backup na DVD - me pride precej ceneje. Ko bodo pa na voljo pekači za HD-DVD oz. Blue Ray po spodobnih cenah bom pa delal varnostne kopije na te ploščke.
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Disk za življenje (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 10453 (7641) | Jst |
» | Uporaba USB ključev ali SD kartic kot backup?Oddelek: Pomoč in nasveti | 6721 (5971) | energetik |
» | Nova anketa: je DVD/Blu ray enota (že) odveč? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Ostalo | 28301 (25773) | kuglvinkl |
» | Kako do podatkov čez 20-40 let? (strani: 1 2 )Oddelek: Programska oprema | 10645 (8122) | Pyr0Beast |
» | Kaj kupiti za arhiviranje podatkovOddelek: Kaj kupiti | 2091 (1906) | Caligula |