» »

[C#] Spreminjanje nastavitev XP tiskalnikov

[C#] Spreminjanje nastavitev XP tiskalnikov

Hair_Y ::

Pozdravljeni!
Izdelano imam aplikacijo v .NET C#-u, pri kateri najprej na sistem namestim nov tiskalnik, ki tiska na disk.
Tiskalnik namestim na sistem preko zunanjega klica: "printui.dll,PrintUIEntry".
Nato v registru nastavim še opcijo "Keep printed documents" in "spool direktorij".

Te začetne nastavitve se morajo izvesti v administracijskem načinu, zaradi dostopa do
tiskalnikov in registrov, sama aplikacija pa lahko deluje v navadnem uporabniškem načinu.

Ker v takšnem načinu sistem nima dovoljenja preklica tiskanega dokumenta "Cancel All Documents",
bi rad od namestitvi temu tiskalniku dodal tudi pravico ("Security") "Everyone - Manage Printers",
toda ne vem na kakšen način.
V registru sicer obstaja ključ - Security:
"HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Print\Printers\MojTiskalnik",
toda ta je v binarni obliki in ne vem kaj in kako spremeniti.

Poskusil sem že nekaj z WMI funkcijami (povpraševanji), toda iz tega lahko dobiš večina samo neke splošne informacije.
Malo sem poskušal tudi z ADSI, pa jih premalo poznam da bi se dokopal do pravega vozlišča.

Zanima me ali se kdo bolje spozna na delo s tiskalniki v .NET-u, pa ne samo upravljanje z dokumenti ampak same
nastavitve tiskalnikov. Morda je rešitev čisto preprosta in je rešena že kje s kakšnim .NET NameSpace-om.
Se da morda varnost nastaviti v samem registru ali preko ADSI metod.

Vsaka pomoč bi mi bila dobrodošla,
hvala Matjaž

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako povezati wifi tiskalnik canon

Oddelek: Pomoč in nasveti
163891 (3480) tiltech
»

Starejsi HP LaserJeti in Windows 7 = no go

Oddelek: Pomoč in nasveti