Forum » Problemi človeštva » FDV je nekoristen fax
FDV je nekoristen fax
Temo vidijo: vsi
_marko ::
Warped:
Sej si napisal na državnem. Če je to delo res takšno kot si napisal, potem ti noben privatnik nebo plačeval diplome.
Sej si napisal na državnem. Če je to delo res takšno kot si napisal, potem ti noben privatnik nebo plačeval diplome.
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.
kekz ::
A lahko malo bolj podrobno razložiš kaj si počel.
Sliši se zanimivo!
Delal sem bencin iz odpadnega olja. V ta namen sem si sestavil stolpe za frakcijsko destilacijo, reaktorsko posodo za krekiranje, kondenzatorje ...
Eksplozija je v bistvu izredno hitro povečanje volumna (sploh če se še spremeni agregatno stanje).
Pri meni so se vse valjaste posode napihnile in skozi vse odprtine je ven nekaj minut švigala para, ampak je zdržalo in ni nič počilo in zagorelo tudi ne (na srečo). Ampak iz valjastega bojlerja je nastalo nekaj kroglastega, tako da si lahko predstavljaš sile. Del asfalta pa je dobesedno odpihnilo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kekz ()
edge540 ::
>>Delal sem bencin iz odpadnega olja.
Sem mislil da sem jaz čuden ko delam napalm bombe
Je pa res da je tvoj produkt dejansko uporaben (torej bi bil uporaben )
Sem mislil da sem jaz čuden ko delam napalm bombe
Je pa res da je tvoj produkt dejansko uporaben (torej bi bil uporaben )
A napalm bomba pa ni?! Torej, nebi bla?
edge540 ::
Na napalmu lahko pečeš čevapčiče. Ima dosti večjo energetsko vrednost kot oglje. Seveda pa lahko okus malo potegne na zažgan striopor
Meni so bile v tem stilu vedno bolj "pri srcu" dušikove spojine.
Npr. propil nitrat, hidrazin, ...
Pa karbidi (ogljikove spojine) so tudi dokaj uporabni.
Npr. propil nitrat, hidrazin, ...
Pa karbidi (ogljikove spojine) so tudi dokaj uporabni.
Zgodovina sprememb…
To je ON topic, in samo kaže, česa vse uporabnega se na FDV ne učijo.
En dokaz več, za naslov topica.
En dokaz več, za naslov topica.
Zgodovina sprememb…
Me pa zanima nekaj za vse tiste, ki so tako proti ustanovi kot je FDV.
A bi delali za take plače kot jih imajo diplomanti FDVja?
Jaz osebno ne.
A bi delali za take plače kot jih imajo diplomanti FDVja?
Jaz osebno ne.
opeter ::
_marko, ne vem kolikšno plačo imajo FDV-jevci. Morda pa ti veš?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
drejc ::
Tiste FDVjevce k jih poznam nimajo slabe plače...je pa res da je za njih to bolj papir kot kaj uporabnega z njihovim delom.
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse
- Archimedes of Syracuse
Mogoče sem narobe sklepal, da so FDVjevci večinoma v državnih službah?
(od tukaj predpostavka glede plače)
drejc:
kolko pa dobijo tvoji kolegi?
(od tukaj predpostavka glede plače)
drejc:
kolko pa dobijo tvoji kolegi?
perci ::
Mogoče sem narobe sklepal, da so FDVjevci večinoma v državnih službah
Mislim, da res.
V državnih službah v glavnem prednjačijo vušovci, je pa tudi dosti pravnikov in ekonomistov.
gruntfürmich ::
ja, pirotehnika je kr fina zadeva. jst pa sem rakete delal
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()
drejc ::
@marko: prblizn tko kt je delfincek reku
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse
- Archimedes of Syracuse
No, jaz dejansko ne vidim velikih problemov glede študentov FDVja, če niso namenjeni sami sebi.
Torej, če jih ne zaposluje država v veliki večini.
Torej, če jih ne zaposluje država v veliki večini.
Mike0 ::
Jst sm trenutno na FRI-ju in tle so moji razlogi zakaj včasih dvomim a sm na tapravem faksu.
Za računalničarje pravijo, da so geeki ki nimajo lajfa.
Ne vidim se v službi 8 ur za kompom da programiram (to ni lajf)
Na FRIju ni punc.
Razlogi za na FDV:
Tamkajšnji folk se mi zdi "zanimiv" ker majo vsi šalčke in kapce in furajo nek imidž razsvetljencev.
Na politiko in sociologijo se dobr spoznam, spremljam Studio City, Trenja, Omizja itd....
Zaradi tega bi zihr z lahkoto študiru FDV, ker ni nobene matematike in tega stuffa, je samo branje
Na FDVju je več punc:) in tud študij je bolj družboslovno usmerjen
Sam k ne vem kaj bi počel po diplomi na FDVju.
Trenutno sem na FRIju programska smer in razmišljam v smeri da bi šel na FDV po diplomiranju na FRIju (2 faksa narejena hehe), FDV bi študiral ob delu (programiranju).
Na FRIju ni punc.
Razlogi za na FDV:
Tamkajšnji folk se mi zdi "zanimiv" ker majo vsi šalčke in kapce in furajo nek imidž razsvetljencev.
Na politiko in sociologijo se dobr spoznam, spremljam Studio City, Trenja, Omizja itd....
Zaradi tega bi zihr z lahkoto študiru FDV, ker ni nobene matematike in tega stuffa, je samo branje
Trenutno sem na FRIju programska smer in razmišljam v smeri da bi šel na FDV po diplomiranju na FRIju (2 faksa narejena hehe), FDV bi študiral ob delu (programiranju).
Kenpachi ::
Kaj si mislu, da se na FRIju furajo LAN partiji pa špila špile prek mreže?
Zaraki Kenpachi.
Ne vedu sm kaj se počne na FRIju.
Sam če za FRIjevce al pa računalničarje pravijo, da so geeki in nimajo lajfa, potem je najbolje da se vpišem na FDV, kupim kitaro in ustanovim svoj bend, naredim svoj blog, postanem ful bogat, lep in pameten(to že sm) in mam 100 punc. Problem rešen in lahko gremo naprej s svojim lajfom hehee:)))
Pol najbolje da ukinejo FRI in prepovejo kakršnokoli znanost ali znanstvene fakse, ki niso družboslovne usmeritve, kjer so gor lepi, pametni, bogati in ultra-socializirani ljudje, ki so višek evolucije.
Sorry za ta rant.
Sam če za FRIjevce al pa računalničarje pravijo, da so geeki in nimajo lajfa, potem je najbolje da se vpišem na FDV, kupim kitaro in ustanovim svoj bend, naredim svoj blog, postanem ful bogat, lep in pameten(to že sm) in mam 100 punc. Problem rešen in lahko gremo naprej s svojim lajfom hehee:)))
Pol najbolje da ukinejo FRI in prepovejo kakršnokoli znanost ali znanstvene fakse, ki niso družboslovne usmeritve, kjer so gor lepi, pametni, bogati in ultra-socializirani ljudje, ki so višek evolucije.
Sorry za ta rant.
rasta ::
Na kakšen bolj odgovornem mestu boš lahko na delovnem mestu previsel še dosti več.
In to je realen lajf za večino nas, ki nimamo bogatih sorodnikov, da bi bili "večni študenti".
Double_J ::
Sej tje lahko greš samo na kako zanimivo predavanje. Ni ti treba pa vpisovat se. Punce so bl kr ene, čudna zmes...
Dve šivanki...
Dobra ideja:) Sm pozabu da so predavanja javna. Enkrat bom prov šou ke na predavanje. Da mal profesorju kkšno pametno uprašanje dam hehe:) Pa punce da si ogledam itak:)
jype ::
Mike0> Ne vidim se v službi 8 ur za kompom da programiram (to ni lajf)
Ja, si pač eden tistih revežev, ki potrebujejo arhaične načine zadovoljevanja potreb. Live with it.
Mike0> Sam če za FRIjevce al pa računalničarje pravijo, da so geeki in nimajo lajfa
Mene en kurec briga, kaj pravijo za računalničarje. Saj za mesarje pa pravijo, da so debeli. Ziher je tudi statistično signifikantno prevladujoča slabšalna oznaka za povprečnega FDVjevca. Verjetno kar "bukov".
Mike0> Pol najbolje da ukinejo FRI
A zato ker bi ti v resnici rad programiral 8 ur na dan, pa si ne upaš, ker te je strah da se ti bodo punce pa njihovi FDVjevski fantje smejal? Science is a harsh mistress, jebiga.
Znajdi se. Če ti kdo reče "get a life" mu pokažeš "thumb up" in zakličeš "1UP!", ali pa, če se ti to pogosto dogaja, zgolj nosiš http://www.thinkgeek.com/geektoys/japan...
Ja, si pač eden tistih revežev, ki potrebujejo arhaične načine zadovoljevanja potreb. Live with it.
Mike0> Sam če za FRIjevce al pa računalničarje pravijo, da so geeki in nimajo lajfa
Mene en kurec briga, kaj pravijo za računalničarje. Saj za mesarje pa pravijo, da so debeli. Ziher je tudi statistično signifikantno prevladujoča slabšalna oznaka za povprečnega FDVjevca. Verjetno kar "bukov".
Mike0> Pol najbolje da ukinejo FRI
A zato ker bi ti v resnici rad programiral 8 ur na dan, pa si ne upaš, ker te je strah da se ti bodo punce pa njihovi FDVjevski fantje smejal? Science is a harsh mistress, jebiga.
Znajdi se. Če ti kdo reče "get a life" mu pokažeš "thumb up" in zakličeš "1UP!", ali pa, če se ti to pogosto dogaja, zgolj nosiš http://www.thinkgeek.com/geektoys/japan...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
Blinder ::
Javna predavanja? A to na fdv ali tudi na fri? Ker kolikor jaz vem, če nimas statusa studenta, ne smes na predavanja, razen če se ne dogovoriš prej z profesorjem.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
WarpedGone ::
Na FRI 100% lahko prideš na predavanje, brez da si vpisan.
Lepo je le, da ne zamudiš. Nekateri prfoksi znajo bit tečni, če prideš sredi predavanja not.
Lepo je le, da ne zamudiš. Nekateri prfoksi znajo bit tečni, če prideš sredi predavanja not.
Zbogom in hvala za vse ribe
Phoebus ::
Še moje zrnce soli...za vsak faks bi lahko tako rekli. Da je filofaks nepotreben ker tam samo filozofirajo in pišejo knjige ki jih nihče ne bere. Da je AGRTF (a sem prav napisal kratico?) kr neki ker itak potem igrajo igralci v bednih slinastih nanizankah, režiserji pa delajo filme ki jih nihče ne gleda.
Da je FUV namenjen samo sebi, da bi bila lahko namesto PF srednja šola itd itd itd.
Dejstvo pa je, da ta znanja in poklice potrebujemo. Predvsem potrebujemo DOBRE ljudi z VELIKO znanja. In problem FDV-ja (in vseh ostalih!!!) faksov ni v tem da bi bili faksi namenjeni sami sebi ampak v tem, da so kriteriji taki da pridejo povsod mimo kekci. In nihče potem ne piše o vrhunskih štručkotih na svojem področju ampak samo o povprečnem kekcu.
In tega povprečnega kekca je težko zaposlit. Da diplomiran FRIjevec zaloopa router, da diplomiran štromar ne ve za jalovo moč....bi zaposlili takega? Programerja ki zna samodva jezika ki se ju je učil na faksu in se mu je muka naučiti tretjega? Ki ni nikoli programiral zaren za faks?
Tadobri pa pogosto zabluzijo ker se na vsakem faksu najde kreten (ali par) ki take zatrejo in podrkavajo, namesto da bi jih povabili v ekipo (kar dobri profesorji naredijo in tako se študent razvije v specialca ki bo veliko dal od sebe).
In to je problem- skozi naše fakse lahko pride vsak, ki bi lahko na faksu kvečjemu pokrival streho. Ni problem "FDV".
Da je FUV namenjen samo sebi, da bi bila lahko namesto PF srednja šola itd itd itd.
Dejstvo pa je, da ta znanja in poklice potrebujemo. Predvsem potrebujemo DOBRE ljudi z VELIKO znanja. In problem FDV-ja (in vseh ostalih!!!) faksov ni v tem da bi bili faksi namenjeni sami sebi ampak v tem, da so kriteriji taki da pridejo povsod mimo kekci. In nihče potem ne piše o vrhunskih štručkotih na svojem področju ampak samo o povprečnem kekcu.
In tega povprečnega kekca je težko zaposlit. Da diplomiran FRIjevec zaloopa router, da diplomiran štromar ne ve za jalovo moč....bi zaposlili takega? Programerja ki zna samodva jezika ki se ju je učil na faksu in se mu je muka naučiti tretjega? Ki ni nikoli programiral zaren za faks?
Tadobri pa pogosto zabluzijo ker se na vsakem faksu najde kreten (ali par) ki take zatrejo in podrkavajo, namesto da bi jih povabili v ekipo (kar dobri profesorji naredijo in tako se študent razvije v specialca ki bo veliko dal od sebe).
In to je problem- skozi naše fakse lahko pride vsak, ki bi lahko na faksu kvečjemu pokrival streho. Ni problem "FDV".
Utk ::
Čuj mali, zadnjič sem slišal eno punco, ki je v naši družbi rekla svoje o računalničarjih (pa ni vedela, da sem jaz v tej smeri). Lahko si misliš kaj je rekla. Ampak, tista punca ni posebno lepa, še manj pametna, verjetno bo do konc življenja delala za maximalno 2/3 povprečne plače. Če se sekiraš kaj tak folk govori o tebi (in tega je večino), se kar vpiši na FDV, ekonomijo, magari medicino, tudi če jo nikdar ne narediš (če bi bil sposoben naredit medicino, ne bi takih butastih vprašanj postavljal). Če se ne sekiraš, se vpiši tam, kar bi rad delal, oz. s čim boš lahko preživel. Sej FDV-jevci in ekonomisti so strašno kul, dokler se sprehajajo v srajcah in oblekah za 100 evrov (takšne so seveda poceni, ampak, hej, so "obleke"), ampak jaz nosim bundo za 20 evrov, in ti povem, da zaslužim vsaj dvakrat tolk kot povprečen FDV-jevec z diplomo (jaz je še nimam), in mi prav dol visi, kaj si neka kmetavzarka misli o "računalničarjih". Pametne bojo že videle kaj več kot to. V vsakem poklicu v katerem misliš zaslužit več kot 800 evrov, boš moral delat 8 ur na računalniku. Razen če boš dohtar. In če že delaš na računalniku, delaj tisto, s čimer se da največ zaslužit. Če ne boš, tolk boljše zame, bom tolk več jaz zaslužil.
CrniE> Razen če boš dohtar.
Tudi dohtar dela 8 ur na računalniku, če je kaj prida. Bukve v papirnati obliki so predrage.
CrniE> Če ne boš, tolk boljše zame, bom tolk več jaz zaslužil.
Jaz sem tudi to mislil, zdaj pa vidim, da enostavno ni časa za več zaslužit. Bi koga zaposlil, pa je težko najti sposobnega človeka, ki bi delal napol zastonj :)
Tudi dohtar dela 8 ur na računalniku, če je kaj prida. Bukve v papirnati obliki so predrage.
CrniE> Če ne boš, tolk boljše zame, bom tolk več jaz zaslužil.
Jaz sem tudi to mislil, zdaj pa vidim, da enostavno ni časa za več zaslužit. Bi koga zaposlil, pa je težko najti sposobnega človeka, ki bi delal napol zastonj :)
gruntfürmich ::
mike: potrudi se z računalništvom in hitro obogati, pa ti ne bo treba viset več dolgo za kompom, boš lahko pičke preganjal!
in pa FDV!??? FDV-jevke???? da zgledajo ok?! morda res katera, vendar sem prepričan da če hočeš gledat lepe punce morš it an ekonomsko!
in pa FDV!??? FDV-jevke???? da zgledajo ok?! morda res katera, vendar sem prepričan da če hočeš gledat lepe punce morš it an ekonomsko!
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
gruntfürmich> vendar sem prepričan da če hočeš gledat lepe punce morš it an ekonomsko
Pa ja. Če hočeš gledat lepe punce morš jit za poštarja.
Pa ja. Če hočeš gledat lepe punce morš jit za poštarja.
OChack ::
cakte vi mal. a ni bolje da FDV ostane?! manj konkurence v tehničnih poklicih.
ja točno to, če s evsi vpišejo na eno smer potem so težave pri zaposlovanju in manjše plače, kar naj bo tako kot je.
Zakaj šole razpisujejo toliko prostih mest čeprav se ih ne rabi? ........ker dobijo denar od države za vsakega študenta tako kot sredne šole, potreben je denar da se fura programe, več ko je folka več denarja pripada.
Mi inžinirci pa itak razturamo z znanjem tko d aupam da kmal zalavfam avto na vodo :)
Int€l inside, IDIOT Outside
shark_nm ::
Da še sam pripomnim besedo ali dve o FDV. Torej bil sem eno leto na FDV, naredil sem prvi letnik in se izpisal. Fax je precej lahek, kar me ni toliko motilo kakor to kako se folk tam nosi in kako jih spere. 3/4 ljudi na FDV se spozna na politiko, lobiranje in delček manipuliranja. S tem ko on osvoji to znanje se mu ego dvigne za 100 % in se nosi okolk da je kar joj. V družbi se preveč želijo pogovarjati o stvareh, o katerih nimajo niti približno pojma. Ok Lukšič jim je nekaj omenil o tem in pokazal svoje mišljenje oziroma ideologijo o marksizmu in evo čez kak teden se že nosijo in delajo nadpovprečno intelektualne. Sam sem bil tam videl sem za kaj se gre letnik naredil brez večjih naporov vendar ni to to. Prepisal sem se na podobno šolo, enako družboslovno usmerjeno vendar z manj EGOTA. Že če ti prodekan v glavo vbija da ti si smetana slovenske družbe, da ti boš spreminil svet z najmočnejšim orodjem- možgani, veš da je nekaj hudo narobe. Poznam pa tudi ljudi ki imajo magisterij na FDV ju in ne najdejo prave zaposlitve... Družboslovec težko dokaže česa je zmožen, medtem ko naprimer računalničar kaj hitro pokaže kaj zna. Mene informatika in podobne smeri ne vlečejo samo zaradi tega, kar se zadeva non stop izpolnjuje in se moraš vselej prilagajati... pač pride nov program pride nov jezik, nove tehnologije in če neboš osvojil te bo povozil čas.
PrimozR ::
Mi inžinirci pa itak razturamo z znanjem tko d aupam da kmal zalavfam avto na vodo :)
Upanje umre zadnje. 99,9 % ziher sem, da v času tvojega življenja ne bo narejen 'pocket size' fuzijski reaktor. Noben drug način pa ni mogoč, da bi iz vode pridobil dovolj energije za poganjanje avta. Da iz 'izpuha' pride samo voda je đabe. Potrebuješ pač en tank vodika. Iz vode v vodo pa no wai.
Tear_DR0P ::
heh iz kire kleti ste pa to temo snel :)
še vedno sem prepričan da FDV kot faks ni kriv nič.za te ljudi, ki so na FDVju luzerji je vseeno na kater faks bi jih dal, povsod bi smrdel.samo na FDV so ugotovili da najboljše predavatelje lahko plačaš samo z veliko denarja in zato so pobasal vse luzerske študente poleg vseh smetanasatih, da dobijo dovolj šolnin.če imaš pa veliko študentov, moraš met tudi veliko predavateljev in spet pobereš nekaj pofla, ker pol lahko poflu daš manjšo plačo in dobremu predavatelju še višjo :) - edini faks, ki FDV premaga v tej logiki, je ekonomija, ki ima še skoraj za 1/2 več študentov kot FDV.
še vedno sem prepričan da FDV kot faks ni kriv nič.za te ljudi, ki so na FDVju luzerji je vseeno na kater faks bi jih dal, povsod bi smrdel.samo na FDV so ugotovili da najboljše predavatelje lahko plačaš samo z veliko denarja in zato so pobasal vse luzerske študente poleg vseh smetanasatih, da dobijo dovolj šolnin.če imaš pa veliko študentov, moraš met tudi veliko predavateljev in spet pobereš nekaj pofla, ker pol lahko poflu daš manjšo plačo in dobremu predavatelju še višjo :) - edini faks, ki FDV premaga v tej logiki, je ekonomija, ki ima še skoraj za 1/2 več študentov kot FDV.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain
Samuel Clemens aka Mark Twain
Pyr0Beast ::
Kaj si mislu, da se na FRIju furajo LAN partiji pa špila špile prek mreže?
Dejansko se to dela :>
Dejansko se to dela :>
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
alexa-lol ::
Jst sm trenutno na FRI-ju in tle so moji razlogi zakaj včasih dvomim a sm na tapravem faksu.
Na FRIju ni punc.
Razlogi za na FDV:
na FDV je najtežji predmet omara.
na FDV lahko padeš samo po stopnicah.
Karaya 52 ::
Ne vem zakaj se sekirate za FDVjevce. Zaposlitev je v končni fazi njihov problem, tako da sem prepričan da marsikdo ne spi dobro zaradi tega. Sem na faks ki je bolj ozko usmerjen, drugače pa ni stvari ki me nebi zanimala. Lahko bi študiral tudi ekonomijo, primerjalno književnost, zgodovino, politologijo ampak v končni fazi lahko ta znanja pridobim mimo faksa in to tudi počnem. Drugače pa znanje jezikov zmaga, ampak tudi za to ne potrebuješ filofaksa!
USS Liberty ::
LOL, tukaj sem našel izpoved enega FDVjevca, ki toži, da punce ne marajo FDVjevcev.
Meni je pri teh FDVjecih nejbolj smešno, da si okrog vratu namotajo tiste arafatovske plenice, potem pa mislijo, da izgledajo blazno kul, revolucionarno in razsvetljensko...
Sem mel sošolca na gimnaziji, ki je bil en luzer, ki je potem na ekonomskem faksu, ki ni nek blazno težak faks, naredil vsega štiri ali pet izpitov v dveh letih, potem pa na kardelejvi ploščadi presedlal sto metrov stran na FDV in brez večjih problemov končal FDV politologijo...
FDV bi morali ukiniti, če se pa to ne da, pa število mest na tem faksu zmanjšati za 3/4.
Meni je pri teh FDVjecih nejbolj smešno, da si okrog vratu namotajo tiste arafatovske plenice, potem pa mislijo, da izgledajo blazno kul, revolucionarno in razsvetljensko...
Sem mel sošolca na gimnaziji, ki je bil en luzer, ki je potem na ekonomskem faksu, ki ni nek blazno težak faks, naredil vsega štiri ali pet izpitov v dveh letih, potem pa na kardelejvi ploščadi presedlal sto metrov stran na FDV in brez večjih problemov končal FDV politologijo...
FDV bi morali ukiniti, če se pa to ne da, pa število mest na tem faksu zmanjšati za 3/4.
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29
overlord_tm ::
Predvsem bi moral uvesti šolnine in število študentov po vseh faxih zmanjšat za polovico. Ker druga polovica jih študira zato ker je pač zastonj. Lih tok da se prešlepajo čez fax, dobijo papir in mislijo da zdaj pa kaj znajo. Pa naj se enako denarja nameni pol manj študentom, bo mogoče potem kaj bolj kvaliteten program.
PS: FDV je naravosloven fax! V naravi gre vse po liniji najmanjšega odpora, na FDVju tudi.
PS: FDV je naravosloven fax! V naravi gre vse po liniji najmanjšega odpora, na FDVju tudi.
Karaya 52 ::
Vseeno mislim da je možno uspeti na družboslovnih faksih, le da mora biti samoiniciativa neprimerno večja. Drugače pa je tako da bolj kot IQ, znanje, faks, odloča gobec. Drugače pa še ena šala na FDV: dobro da obstajajo komune za take, ki so zainteresirani za nič.
PrimozR ::
Oh cmon, to je pa že sarcasm overload...
rndm2008 ::
jah, Nimic, pa še vedno te povprečen FDVjevc z arafatovo coto okoli vratu z lahkoto scat pelje, ko je treba razumet in pojasnit, kako danes laufa svet. Toliko neumnosti, kot jih ti spravljaš skupaj, ko se trudiš razlagat družbene pojave, je težko videt na kupu. Praktično vsak tvoj "spis". In če pred tebe porinem enega Wittgensteina ali Habermasa ali kakšen politološki dvajsetstranski snopič, sem prepričan, in to trdno, da ne spraviš skupaj eno ali dvostranskega povzetka v mesecu dni, če ga sploh. In to velja za večino štromarjev tule. Bi rekel, da praktično za vse.
Sicer je pa tako - štromarji (vas poznam, in to kar precej, pa še delam z njimi), mislijo, da so ljubega Boga za jajčka uščipnili, ker so se štiri (najmanj, hehe) leta matrali z matematiko. In to je dejansko tudi VSE, kar znajo(te). Sploh pa tisti, ki so prišli iz srednjih elektro šol. Tisti so pa sploh ena nerazgledana rulja. Imeli so celo po eno leto kemije, biologije, zgodovine, geografije, da o kakšnem letniku psihologije ali filozofije sploh ne bi. Skratka, vse, kar ni matematika ali fizika, je pri teh ljudeh na ravni osnovnošolskega znanja ali manj, po končanem štromarskem študiju raje manj. To se tudi lepo vidi, ko človek pogleda umotvore v temi (pa že sam naslov je, milo rečeno, bebast) o potrebi izbrisanja Islama, pa izkazali ste se tudi v temi o Izbrisanih. Ena sama intelektualna elita, torej. Najbolj noro je pa to, da vi povsem resno verjamete, da bi morali "naravoslovci", kakršni ste vi, upravljat z družbo. O, Bog! Potem bi nam šele trda predla. Če bi jo predali v roke profilom, kakršni pametujete tule, bi se že zdavnaj znjukali na tem svetu.
Naravoslovci ste v veliki večini nerazgledani domišljavci, nič drugega, in, prav zanimivo, posebej štromarji. Saj pravim, delam z lepo paleto naravoslovcev, od mikrobiologov, farmacevtov, preko zdravnikov do štromarjev. Daleč najbolj arogantni so slednji. Še dohtarje peljejo scat po domišljavosti.
Fantje, bo veliko bolj pametno, če lepo žokate gor pa dol svoje številke in formule, humanistiko in družboslovje pa pustite na miru, ker se vam v veliki večini sploh ne sanja, kaj klaftrate. Ampak glavno, da občasno komu od vas tule gospod Thomas podeli naziv "elitnega intelektualca", pa da pade kakšna čebel'ca pri pouku, ker ste se tukajle fejst izkazali, a ne?
Sicer je pa tako - štromarji (vas poznam, in to kar precej, pa še delam z njimi), mislijo, da so ljubega Boga za jajčka uščipnili, ker so se štiri (najmanj, hehe) leta matrali z matematiko. In to je dejansko tudi VSE, kar znajo(te). Sploh pa tisti, ki so prišli iz srednjih elektro šol. Tisti so pa sploh ena nerazgledana rulja. Imeli so celo po eno leto kemije, biologije, zgodovine, geografije, da o kakšnem letniku psihologije ali filozofije sploh ne bi. Skratka, vse, kar ni matematika ali fizika, je pri teh ljudeh na ravni osnovnošolskega znanja ali manj, po končanem štromarskem študiju raje manj. To se tudi lepo vidi, ko človek pogleda umotvore v temi (pa že sam naslov je, milo rečeno, bebast) o potrebi izbrisanja Islama, pa izkazali ste se tudi v temi o Izbrisanih. Ena sama intelektualna elita, torej. Najbolj noro je pa to, da vi povsem resno verjamete, da bi morali "naravoslovci", kakršni ste vi, upravljat z družbo. O, Bog! Potem bi nam šele trda predla. Če bi jo predali v roke profilom, kakršni pametujete tule, bi se že zdavnaj znjukali na tem svetu.
Naravoslovci ste v veliki večini nerazgledani domišljavci, nič drugega, in, prav zanimivo, posebej štromarji. Saj pravim, delam z lepo paleto naravoslovcev, od mikrobiologov, farmacevtov, preko zdravnikov do štromarjev. Daleč najbolj arogantni so slednji. Še dohtarje peljejo scat po domišljavosti.
Fantje, bo veliko bolj pametno, če lepo žokate gor pa dol svoje številke in formule, humanistiko in družboslovje pa pustite na miru, ker se vam v veliki večini sploh ne sanja, kaj klaftrate. Ampak glavno, da občasno komu od vas tule gospod Thomas podeli naziv "elitnega intelektualca", pa da pade kakšna čebel'ca pri pouku, ker ste se tukajle fejst izkazali, a ne?
AE911TRUTH
All Hail Thermal Expansion!
All Hail Thermal Expansion!
kitzbrado ::
@rndm2008
Se dobro, da vsem uporabnikom ob nicku vedno pise se izobrazba, a ne? Ker sicer si ne znam predstavljati, od kod ti podatki, da bi trdil gor napisano.
Z veseljem bi prepustil sposobnim ljudem, samo takih zal primanjkuje, slab studij pa pri temu cisto nic ne pomaga. No, grem se malo zokat ene podatke...
Se dobro, da vsem uporabnikom ob nicku vedno pise se izobrazba, a ne? Ker sicer si ne znam predstavljati, od kod ti podatki, da bi trdil gor napisano.
Fantje, bo veliko bolj pametno, če lepo žokate gor pa dol svoje številke in formule, humanistiko in družboslovje pa pustite na miru, ker se vam v veliki večini sploh ne sanja, kaj klaftrate.
Z veseljem bi prepustil sposobnim ljudem, samo takih zal primanjkuje, slab studij pa pri temu cisto nic ne pomaga. No, grem se malo zokat ene podatke...
Okapi ::
Naravoslovci ste v veliki večini nerazgledani domišljavci
Ne žalit. Računalničarji & štromarji niso nobeni naravoslovci, ampak tehniki/inženirji. Tako, kot na primer tudi strojniki, gradbeniki ... Naravoslovci so astronomi, biologi, kemiki (deloma, ker jim velikokrat preveč v tehniko povleče;-), fiziki (deloma, dokler ne zabluzijo preveč z matematiko in teorijo), geologi, meteorologi, medicinci ...
O.
Najboljši slovenski prevod štoparskega vodnika po galaksiji je napisal dr. Alojz Kodre, profesor iz znane pesmi Marka Breclja, mafijaša s FMF.
Niso vsi naravoslovci in tehniki kar fachidioti.
Niso vsi naravoslovci in tehniki kar fachidioti.
kitzbrado ::
@jype
Slab primer.
Skoraj samoumevno je, da so profesorji na univerzah (sploh Kodre) razgledani ljudje.
Ceprav profesorjev na FDVju ne poznam, skoraj sigurno podobno velja tudi za njih.
Pa ne se obesat na redke izjeme prosim.
Slab primer.
Skoraj samoumevno je, da so profesorji na univerzah (sploh Kodre) razgledani ljudje.
Ceprav profesorjev na FDVju ne poznam, skoraj sigurno podobno velja tudi za njih.
Pa ne se obesat na redke izjeme prosim.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kontakt FDV-jevca/ke (strani: 1 2 3 )Oddelek: Šola | 28584 (25301) | bbbbbb2015 |
» | KAM na faks? (strani: 1 2 )Oddelek: Šola | 15755 (12981) | sandmat |
» | Kronično pomanjkanje naravoslovno-tehničnega kadra v Sloveniji (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Problemi človeštva | 28214 (20361) | CaqKa |
» | Kateri faks (strani: 1 2 )Oddelek: Šola | 22159 (20306) | romat |
» | Ali je država res zafurana zaradi FDV-jaOddelek: Problemi človeštva | 5286 (3759) | PrimozR |