Forum » Pomoč in nasveti » Asuscom isdn adapter in win2000 = problemi
Asuscom isdn adapter in win2000 = problemi

billy ::
Instaliram sem si windows 2000 build 2195 in ob poiskusu povezave na internet naletel na "blue screen". Ze pri instalaciji gonilnikov se je zataknilo. Ob prvem poiskusu se je instalacija prekinila, bojda zaradi napacnega parametra (error: paramtere is not valid), ob ponovnev zagonu je vse potekalo "OK". Ampak ko se poskusam povezati na internet vedno izvrze "blue screen". Ima kdo kaksen nasvet?

Pisk ::
**** Before you install ISDN card driver, please read below items first. ****
**** This procedure is to make sure your system environment is clear to ****
**** install this new ISDN WDM driver. ****
**** Jun. 5, 2001 ****
1. Run "SPW95.EXE"(95/98/ME) or "SWP2000.EXE"(2000/XP) to clean ISDN information.
2. Shutdown machine
3. Don't have to remove exist ISDN cards from machine
4. Power on machine
5. Install drivers as usual pnp devices
Note. USB device can be plug in before or after step 4.
How to install Win2000 CAPI driver over external serial TA
1. Run "SWP2000.EXE" to clean ISDN information.
2. Make sure that the serial TA was installed as a PnP modem.
3. Restart computer
4. Choose ControlPanel/AddNewHardware/AddDevice/SelectFromList/NetworkAdapter/HaveDisk
5. Point to isdnlink.inf
6. Select "ISDN Adapter (UART Active)"
**** This procedure is to make sure your system environment is clear to ****
**** install this new ISDN WDM driver. ****
**** Jun. 5, 2001 ****
1. Run "SPW95.EXE"(95/98/ME) or "SWP2000.EXE"(2000/XP) to clean ISDN information.
2. Shutdown machine
3. Don't have to remove exist ISDN cards from machine
4. Power on machine
5. Install drivers as usual pnp devices
Note. USB device can be plug in before or after step 4.
How to install Win2000 CAPI driver over external serial TA
1. Run "SWP2000.EXE" to clean ISDN information.
2. Make sure that the serial TA was installed as a PnP modem.
3. Restart computer
4. Choose ControlPanel/AddNewHardware/AddDevice/SelectFromList/NetworkAdapter/HaveDisk
5. Point to isdnlink.inf
6. Select "ISDN Adapter (UART Active)"
Ti bom jaz enkrat zapiskal!!!!!!!!!

billy ::
Sem probal z novimi in z starejsimi driverji, brez uspeha. Ne vem v cem je finta, ampak v .pdf datoteki, ki sem jo nasel na domaci strani asuscom podjetja omenjajo da instalacija poteka gladko in da niti ni potrebno na novo zagnati windowsov. Pri meni pa se prvic instalacija ponesrece, sele ob drugem zagonu se nalozijo driverji...
V blue screen je med drugim zapisano: KMODE_EXEPTION_NOT_HANDLED...nekaksne adrese in na koncu ntoskrnl.exe. Pove to komu kaj?
V blue screen je med drugim zapisano: KMODE_EXEPTION_NOT_HANDLED...nekaksne adrese in na koncu ntoskrnl.exe. Pove to komu kaj?

Han ::
Hmm, modri zasloni in kode so bolj v domeni Andreja.
Očitno je nekaj narobe z jedrom sistema...
Vsekakor svetujem namestitev drugega paketa popravkov (Service Pack 2), v novicah pa boš našel še paket varnostnih popravkov. Verjetno bo najbolje, če sistem na novo namestiš, poženeš SP2 in naložiš najnovejši gonilnik za Asuscomovo kartico.
Preveri še BIOS in stanje v Device Managerju - da ni kaj narobe s kakšnimi naslovi in IRQ...

Vsekakor svetujem namestitev drugega paketa popravkov (Service Pack 2), v novicah pa boš našel še paket varnostnih popravkov. Verjetno bo najbolje, če sistem na novo namestiš, poženeš SP2 in naložiš najnovejši gonilnik za Asuscomovo kartico.
Preveri še BIOS in stanje v Device Managerju - da ni kaj narobe s kakšnimi naslovi in IRQ...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Problem instalacije XP - SATA diskOddelek: Pomoč in nasveti | 2443 (1449) | Duhec |
» | CATALYST 3.6Oddelek: Programska oprema | 8124 (7609) | freejack |
» | Logitech MouseWare bug (?)Oddelek: Pomoč in nasveti | 2262 (1858) | Swiwer |
» | Iščem alternativo vudujuOddelek: Kaj kupiti | 2024 (1788) | Arthur |
» | w2k boot - blue screenOddelek: Operacijski sistemi | 1667 (1571) | matevzm |