» »

w2k boot - blue screen

w2k boot - blue screen

matevzm ::

Evo, podobna tematika kot sosednji post tule.
w2k sp1, po kaksnem dnevu in pol uptime je bilo pozrte memorije 203MB, pa sem naredil restart. In je bilo konec, zadeva se zacne pobirati, Windows 2000 ekran se pokaze, gre barcek do konca, ko bi moralo preklopiti na moder ekran, pa dobim blue screen. Gonilniki niso bili nobeni menjani zadnji cas.
Ekran pravi, da je error 0x1e (0xc000005, 0x805064b5, 0, 0) KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED v ntoskrnl.exe
Ok, ce bi bil kaksen driver, da ga odstrelim, pa se bojim, da brez ntoskrnlja ne bi delalo. >:D
Last known good menu ne dela (isti rezultat).
Safe mode ne dela (isti rezultat).
Repair installation ne dela (isti rezultat), brez ali z Rescue diskom.
Install, nato reapir detected installation ne dela.
Izklopil sem za vsak primer service za VMWare, ki je bil ena zadnjih stvari in poradiral wm8 codece, ki so bili instalirani mogoce po zadnjem bootu.
Pobral sem vse kartice iz racunalnika, p ane pomaga. Zamenjal sem ram module (2 sta notri, sem ju zamenjal, samo z enim ali samo z drugim), pa ne dela.
Mislim, da sem poskusil vse, razen sveze instalacije. Ima kdo se kaksne ideje kako zadevo popraviti. Edino kar je se nezamenjano je boot disk, ce ima ta probleme, moram pregledati z dosa.
Pa ce ima kdo pri roki Ntstatus.h iz Windows 2000 Device Driver Kit (DDK), ne disi mi vleci dol cel DDK, samo da pogledam en file (notri so bojda podrobni opisi napak). Verjetno ne bo pomagalo, samo da vem kaj se zgodi.

andrej ::

ntstatus.h ne vsebuje opisa te napake. Ta datoteka drugace vsebuje definicije dolocenih napak...

Tukaj mas opis iz RK:

Error Message:
KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED

Explanation:
This Stop message indicates that a kernel-mode process tried to execute an incorrect or unknown processor instruction. This error handler is a default error handler that catches errors not associated with other specific error handlers.

User Action:
First, make sure that any new hardware installed is listed on the Microsoft Windows 2000 Hardware Compatibility List (HCL) on http://microsoft.com. In addition, a buggy device driver or system service might be responsible for this error. Hardware issues, such as memory conflicts and IRQ conflicts, can also generate this error. If a driver is listed by name within the Stop message, disable or remove that driver. Disable or remove any drivers or services that were recently added. If the error occurs during the startup sequence and the system partition is formatted with NTFS file system, you might be able to use Safe Mode to rename or delete the faulty driver. If the driver is used as part of the system startup process in Safe Mode, you need to start the computer by using the Recovery Console to access the file. If the problem is associated with Win32k.sys, the source of the error might be a third-party remote control program. If such software is installed, the service can be removed by starting the system using the Recovery Console and deleting the offending system service file. Check the System Log in Event Viewer for additional error messages that might help pinpoint the device or driver that is causing this Stop message. Disabling memory caching of the BIOS might also resolve the error. Also run hardware diagnostics, especially the memory scanner, supplied by the system manufacturer. For details on these procedures, see the owner’s manual for your computer. For more troubleshooting information about this Stop message, refer to the Microsoft Knowledge Base at http://support.microsoft.com/support.

OrlyTM ::

Podobni problemi so se men dogajal ko sem preveč navil proc .... probi downclockat ali preveri hlajenje ... če nimaš navito, ne znam pomagat ..

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

matevzm ::

knowledge base sem prebrskal, pa ni kaj dosti pomagalo.
Proc sem (ze prej) spustil nazaj na normalno, pa ni bilo nic boljse. Se celo z izklopljenim cachem L1 in L2 sem poskusil, ce bi crknilo to... pa ni bilo boljse. In tudi, ce bi bilo, potem se tudi kernel s CDja ne bi pobral, po moji logiki.
Povrh vsega ME se vedno lepo in fino delajo. Kar pomeni, da v pricipu napaka ni HW, razen ce je sel del diska, kjer so w2k. Disk je bil prej na HotRodu, sedaj je na BXu. Edino grafika je se ostala nezamenjana.
Diska se nisem preveril, ker me floppyji hecajo, pa se na NTFS je programcek. Ker izgubiti pravzaprav ni vec kaj dosti, bom verjetno poskusil v drugi masini za vsak primer narediti backup, nato pa bom odstrelil vse driverje. Ce ne dela - reinstall.
MSja sem ze vse preskusil, od corelnovih driverjev (jih ni), do ostalih oslarij. Nasel se na googlu se tole, to bo moram se poskusiti:
If you receive the following during boot:
STOP 0x0000001e (0xc0000005, 0x801a8a83, 0x00000000, 0x005c0069)
KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED Address 801a8a83 has base at 80100000 - ntoskrnl.exe

you may have a corrupt SOFTWARE hive.

If your ERD won't repair it, it probably is registry corruption.

Dooh, upam, da se je kdaj naredil kaksen backup..
:|

Ce bo kdo iskal, na MSju je najboljsi clanek na to temo Chapter 16 - Windows 2000 Stop Messages
Edino ne najdem kako iz repair console spreminjati page file nastavitve, bojda da je to lahko. Se winaspi bom pobil (ce ga najdem), pa vse, kar se drzi DirectCdja, sicer naj bi nove verzije delale, a poskusiti ni greh. Se tcpip bo tudi sel. Potem pa reinstall, ker mi bo res zmanjkalo idej.

matevzm ::

Done. Tole je ze na moji masinici.
Ne vem, kaj je bilo tocno, diasable vsega zivega ni prinesel rezultatov.
Nato sem v Repair consoli sel in iz repair direktorija pod %SystemRoot% skopiral system (system del registryja) v poddirektorij system32\config.
Dobra stran: ves sw je lepo ostal instaliran.
Minus: sli so po gobe vsi driverji, ker je bil repair ocitno iz casa deviske instalacije. Nekateri driverji so se hitro nasli, nekaterim sem moral pomagati (toliko so me naucile izkusnje, da imam vse driverje na enem kupu). Povrh tega so spremembe prizadele nekaj programov. Pomrl je cel Norton, PGP in MBM. Ostalo pa kar dela.
Pojma nimam, kaj je umrlo. To bo pa ostal misterij. Mogoce bom pa sedaj se kdaj naredil backup, sedaj ko vem, kaj in kako. :))

andrej ::

ce nisi prej pognal backupa pa naredil nor ERD, potem so te datoteke, ki si jih skopiral iz casa namestitive
Iz RC neposredno ne mores spreminjati page gile nastavitve - lahko pa pagefile zbrises...

matevzm ::

Kot kaze, nisem nikoli naredil ERDja po instalaciji. Imam ga, a je ocitno iz casa instalacije.
Pagefile je na drugem disku, ki sem ga sploh odklopil. Ce bi ga dal na ta kontroler, bi ga lahko odstrelil. Ce bi me pustila konzola tja. Nekam zelo restriktivna je.
Sedaj se ubadam s tem, kako deinstalirati Norton Internet Security. Deinstall ne dela, rocno sem ga ze precej pobil, pa se ni rezultatov.
Ostali programi so se vsaj deinstalirali, ta pa ne install ne deinstall ne gre.

andrej ::

zakaj si oni disk odklopil? mogoce je to problem...

matevzm ::

Tisti disk je mislim da bil raidan. Hm, kar v rpincipu ni lepo. Mogoce ga je to motilo? Ne vem, koliko je bilo vmes rebootov, lahko poskusim dati swap spet tja (in pred tem naredim backup) in bom vsaj vedel.
Diske sem odklapljal, ker sem imel obcutek, da bi lahko bila elektrika. DVD je imel nekajkrat tezave z zagonom v tej konfiguraciji. 5 diskov, DVD, pekac, vsi sloti polni in je tudi 300W zacel pri idle stanju pihati toplo ven. Prva opcija je bila vse diske dol, da izlocim preslabotno napajanje.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

BSOD problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
91361 (1019) Oktan
»

Adobe Flash povzroča BSOD !!???

Oddelek: Programska oprema
5777 (702) noraguta
»

Windows 2000 se ob zagonu restartajo - zelo čudno obnašanje

Oddelek: Pomoč in nasveti
161217 (1000) Jackass
»

Sesuvanje win2k - mrxsmb.sys

Oddelek: Operacijski sistemi
331882 (1405) Bx
»

nasvet za XP

Oddelek: Pomoč in nasveti
241654 (1246) [t502]

Več podobnih tem