Forum » Pomoč in nasveti » Pomoc Pri Postavitvi Linux Routerja
Pomoc Pri Postavitvi Linux Routerja
Lombi ::
En lep pozdrav vsem skupaj!
Mene pa zanima, ce ima kdo kaj prevec casa in bi mi lahko pomagal pri postavitvi linux routerja (proti placilu, se razume!).
Naceloma mi je vseeno, kateri Router paket se da gor, ali ClarkConnect, ali IPCop, ali kaj tretjega, samo da ima:
- port forwarding
- p2p blokado ali vsaj hudo omejevanje le-tega (za nekatere uporabnike)
- omejevanje hitrosti (nekaterih) uporabnikov
Za postavitev imam pripravljen en AMDjev racunalnik k6 533 mhz, 128sdr, 10Gb diska ter dvema mreznima karticama.
Trenutno imam mrezo postavljeno skozi T2jev router, Firewall router ter skozi switch ki gre nato do uporabnikov.
Najlepsa hvala vnaprej!
Mene pa zanima, ce ima kdo kaj prevec casa in bi mi lahko pomagal pri postavitvi linux routerja (proti placilu, se razume!).
Naceloma mi je vseeno, kateri Router paket se da gor, ali ClarkConnect, ali IPCop, ali kaj tretjega, samo da ima:
- port forwarding
- p2p blokado ali vsaj hudo omejevanje le-tega (za nekatere uporabnike)
- omejevanje hitrosti (nekaterih) uporabnikov
Za postavitev imam pripravljen en AMDjev racunalnik k6 533 mhz, 128sdr, 10Gb diska ter dvema mreznima karticama.
Trenutno imam mrezo postavljeno skozi T2jev router, Firewall router ter skozi switch ki gre nato do uporabnikov.
Najlepsa hvala vnaprej!
moja video predavanja za adobe in wordpress: 321.si
moje slike in animirani filmi: lo.si
Azrael ::
Poskusi z BraziFW (naslednik nekdanjega Coyote Linux-a), ima vse kar si naštel.
Ima tudi Windows inštaler, skratka resnično ga je postaviti zelo simpl, celo zame, ki o Linuxu nimam pojma.
Mašina pa je še preveč dobra za to, disk bi čez glavo zadostoval 40MB, pravzaprav gre vse na eno samo disketo, preverjeno, skupaj z uporabnim print serverjem in statistiko, sploh če sta mrežni kartici enaki (in je nameščen samo en driver in ne dva).
Ima tudi Windows inštaler, skratka resnično ga je postaviti zelo simpl, celo zame, ki o Linuxu nimam pojma.
Mašina pa je še preveč dobra za to, disk bi čez glavo zadostoval 40MB, pravzaprav gre vse na eno samo disketo, preverjeno, skupaj z uporabnim print serverjem in statistiko, sploh če sta mrežni kartici enaki (in je nameščen samo en driver in ne dva).
Nekoč je bil Slo-tech.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Azrael ()
Lombi ::
Hehe, ma nisem jaz za tele sistemske administracije in to, raje prepustim profijem :)
moja video predavanja za adobe in wordpress: 321.si
sash ::
za te stvari en rabiš biti ravno profi, saj imajp praviloma vse GUI inštalater ali pa so že predfabricirane (tako da jih samo zaženeš), kar se tiče nastavitev pa je potrebno samo to kar želiš, in to si boš tako ali tako moral sam nastavit.
Sam imam zlo dobre izkušnje s ClarkConnect - zadeva deluje stabilno, pr meni je potreben cca 1 restart na leto, pa še ta običajno zaradi tega ker zmrzne WEB interface. Za CC-jem imam cca 50 mašin in konstatno odprtih ene 5 VPN tunelov, mail server in še kaj. Tako da priporočam.
Sam imam zlo dobre izkušnje s ClarkConnect - zadeva deluje stabilno, pr meni je potreben cca 1 restart na leto, pa še ta običajno zaradi tega ker zmrzne WEB interface. Za CC-jem imam cca 50 mašin in konstatno odprtih ene 5 VPN tunelov, mail server in še kaj. Tako da priporočam.
--------------------
Think different...
TOROiD Group
Think different...
TOROiD Group
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | clarkconnect rabim poomoč pri inštaliranju! (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Operacijski sistemi | 16693 (8232) | Gapi |
» | M0n0wall virtual machine na Ubuntu Server 8.10Oddelek: Omrežja in internet | 1779 (1587) | ABX |
» | Kater softwearski router?Oddelek: Programska oprema | 1525 (1177) | Tomay |
» | ClarkConnect problem z mrežoOddelek: Operacijski sistemi | 1488 (1462) | @ljash |
» | Pomoč pri postavitvi serverjaOddelek: Operacijski sistemi | 1395 (1201) | hruske |