Forum » Strojna oprema » Problemi z grafično (verjetno)
Problemi z grafično (verjetno)
muzičar ::
Iščem krivca za "zamrznjevanje". "Zamrzne" pa t.i. popolno, torej ne odziva se nič (razen tisti mali gumbek "reset" ), tudi zvok se ustavi (se ne ponavlja) tako da vse kar je je slika.
No z Everestom sem potem šel merit temperaturce (žal temp. pred zamrznitvijo nisem dobil ker se v tem primeru očitno log pokvari) sem pa opazil da grafična ponavadi pod obremenitvijo zleze do 82°C (in to zdaj pozimi ko niti ni toplo v sobi). Ostale komponente imajo zadovoljive temp. (proc. nekje do 50°C, še ni bilo več, NB 40, disk do 30).
Zanima me če je ta temp. za grafikuljo v mejah normale ali povroča zamrznitve. SW je v tipitopi stanju. Memtest sem spustil 8ur - brez napak, torej RAM in proc nekako odpadeta.
Sistem:
Asus P4C800
Intel P4 2.8 HT + Zalman CNPS 7000B- AlCu
Leadtek Winfast A6600GT 256MB (20th Anniversary Limited Edition) z original haljenjem
Ramčič 4x256MB DDR400 (2x Elixir, 2x Viking, vsi so na CL3)
WD 250GB Sata-II
Napajalc je 350W (noname)
No z Everestom sem potem šel merit temperaturce (žal temp. pred zamrznitvijo nisem dobil ker se v tem primeru očitno log pokvari) sem pa opazil da grafična ponavadi pod obremenitvijo zleze do 82°C (in to zdaj pozimi ko niti ni toplo v sobi). Ostale komponente imajo zadovoljive temp. (proc. nekje do 50°C, še ni bilo več, NB 40, disk do 30).
Zanima me če je ta temp. za grafikuljo v mejah normale ali povroča zamrznitve. SW je v tipitopi stanju. Memtest sem spustil 8ur - brez napak, torej RAM in proc nekako odpadeta.
Sistem:
Asus P4C800
Intel P4 2.8 HT + Zalman CNPS 7000B- AlCu
Leadtek Winfast A6600GT 256MB (20th Anniversary Limited Edition) z original haljenjem
Ramčič 4x256MB DDR400 (2x Elixir, 2x Viking, vsi so na CL3)
WD 250GB Sata-II
Napajalc je 350W (noname)
- spremenil: muzičar ()
Oven-2k ::
Za ta grafični čip sicer ne vem koliko je še delovna temperatura amapk jaz bi vsekakor naredil "prepih" okoli nje. Sicer pa sem sam imel iste simptome kot ti (računalnik je popolnoma zmrznil - pomgal le reset), razlog pa so bili napihnjeni kondenzatorji na matični plošči.
Rok
Kondiji so nazadnje ko sem pogledal (ne dolgo nazaj) bili kot novi. Prepihujem pa redno na dva meseca, nazadnje 2 tedna nazaj tako da prah ni problem.
bluefish ::
v grafično usmeri močnejši ventilator. Če bo problem izginil, kupi boljše hlajenje zanjo.
To vem kako rešit problem - moja investicija a se tega ne grem. Grafika je v garanciji še več kot leto dni in me ne zanimajo rešitve ki bremenijo mojo denarnico. Če je hlajenje odpovedalo pomeni da je napaka proizvajalca zatorej gre na servis. Samo hočem bit pa 100% da je to prevelika tempereatura da ne bom tam dolgovezil in nekaj zahteval na koncu pa naredil khm iz samega sebe.
Ja kakorkoli že, moraš nekako usmerit zrak nanjo (kot je bilo prej rečeno - najdi nekje kak 80mm ventilator, ga priklopi, in drži pred grafično ali nekako fiksiraj), da jo malce ohladiš in potem vidiš ali je pregrevanje krivo ali ne. In če je, seveda takoj na servis, kaj pa drugega.
Rok
Čmrlj ::
Čmrlj ::
Ja nevem men se je bivša gainward 6600gt tud grela cca 80 c s stock coolerjem pa v 2 letih nisem imel problema z njo,tko da nevem,saj je kar nekaj kart ki se grejejo na te temperature sploh tisste silent varjante z pasivnim coolerji,lahko pa proba odprti kišto jo da na okno ker je dokaj hladno in mu bo zih temp padla v load za cca 15-20 c in bo potem videl če je problem v temp.
Iščem iščem in ne najdem. Ma kdo kšno sliko napihnjenga kondija na plati kr očitno jst ne vidm. Vem kakšni so napihnjeni kondiji v bolj robustnih napravah (zelo očitni) ampak tu očitno ne vidim. Ali pa pač ni in problem tiči drugje. Kakšno drugo orodje za test poleg memtest?
Kenpachi ::
Pardon za minoren hijack teme , ampak moj problem sodi nekako v isti kontekst, kot je naslov te teme.
Ne morem ugotoviti, ali je nekaj narobe z grafično ali pa s slotom za njo.
1.)Ko je grafična noter, se računalnik noče bootat. No, power up gre skozi, ampak ne pride do POST faze (torej je tiho, ne da nobenega znaka). Monitor medtem govori, kako ni video outputa. Druge možnosti kot ugasnit računalnik nimam. Aja, pa še to: ventilator na grafični se normalno zažene in vrti. Ostalo obnašanje je že opisano.
2.)Ko grafične ni noter, pa lepo steče power up proces, tudi skozi POST fazo, ki odda signal, da je zaznala video error (Award 1 long, 2 short), kar je logično, saj ni grafične kartice v njenem slotu. (Na žalost nimam integrirane grafike :S) No, računalnik se lepo normalno boota in tudi pride v windowse (kar razberem s pomočjo zvoka) - torej definitivno ni nič narobe z zvočno, cpujem in rami.
Tako pridem le do zaključka, da je nekaj narobe ali z grafično, ali pa s portom (pcie16). Aja, pa glede na to temo, sem pregledal matično in nima defektnih kondenzatorjev whatsoever. V bližini pa nimam druge grfične, s katero bi poskusil delovanje. Any help and/or ideas?
(še enkrat sorry za hijack.)
EDIT: aja, še podatki: Gigabyte K8NF-9 rev2, Club3D GeForce 6600GT.
Ne morem ugotoviti, ali je nekaj narobe z grafično ali pa s slotom za njo.
1.)Ko je grafična noter, se računalnik noče bootat. No, power up gre skozi, ampak ne pride do POST faze (torej je tiho, ne da nobenega znaka). Monitor medtem govori, kako ni video outputa. Druge možnosti kot ugasnit računalnik nimam. Aja, pa še to: ventilator na grafični se normalno zažene in vrti. Ostalo obnašanje je že opisano.
2.)Ko grafične ni noter, pa lepo steče power up proces, tudi skozi POST fazo, ki odda signal, da je zaznala video error (Award 1 long, 2 short), kar je logično, saj ni grafične kartice v njenem slotu. (Na žalost nimam integrirane grafike :S) No, računalnik se lepo normalno boota in tudi pride v windowse (kar razberem s pomočjo zvoka) - torej definitivno ni nič narobe z zvočno, cpujem in rami.
Tako pridem le do zaključka, da je nekaj narobe ali z grafično, ali pa s portom (pcie16). Aja, pa glede na to temo, sem pregledal matično in nima defektnih kondenzatorjev whatsoever. V bližini pa nimam druge grfične, s katero bi poskusil delovanje. Any help and/or ideas?
(še enkrat sorry za hijack.)
EDIT: aja, še podatki: Gigabyte K8NF-9 rev2, Club3D GeForce 6600GT.
Zaraki Kenpachi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Kenpachi ()
Jaz bi na tvojem mestu pregovoril kako drugo grafično, da se oglasi v tvoji bližini Ne vidim drugega načina.
Rok
roli ::
Jaz tudi priporočam,da nekje spraskaš eno delujočo grafiko.Drugače pa,če imaš kako računalniško trgovino v bližini se odpelji tja in s seboj vzemi računalnik ter lepo prosi,da proba kako grafiko tam not.Sam sem tako naredil z Novomeškim Comtronom kjer sta bila uslužbenca zelo prijazna in smo poizkusili eno grafiko in ugotovili njeno nedelovanje VGA priključka.
http://www.r00li.com
Kenpachi ::
Sej vem, da se boste razpočili od skrbi... Eh, hecam se
Upošteval sem tvoj nasvet, skočil do FUNTECHa in ugotovil, da je bila grafična fuč in ne matična. Happy ending i guess :)
Ok, ne bom več smetil teme.
Upošteval sem tvoj nasvet, skočil do FUNTECHa in ugotovil, da je bila grafična fuč in ne matična. Happy ending i guess :)
Ok, ne bom več smetil teme.
Zaraki Kenpachi.
Očitno še vedno vem kaj je to napihnjen kondi. Torej niti eden ni napihnjen. Vsi so tipi topi. Preostane še proc in ram -> memtest po 8 urah ni pokazal napak. Še kakšen drug progi za testiranje HW?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Šumenje v napajalnikuOddelek: Strojna oprema | 2980 (2105) | 69charger |
» | Cvrčanje v kišti (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 5171 (4368) | Pyr0Beast |
» | komp se ob obremenitvah (?) samodejno resetira (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 4215 (3446) | Pyr0Beast |
» | Matična plošča in počasen računalnikOddelek: Pomoč in nasveti | 2244 (1956) | markomad |
» | Slike in informacije o GeForce 7600Oddelek: Novice / Grafične kartice | 3925 (3392) | Jaffa |