Forum » Pomoč in nasveti » Problem pri flashanju plate.
Problem pri flashanju plate.
p4 ::
Žijvo!
Torej imam problem. Dobil sem novo plato, installiral visto in installiral driverje iz cdja (na katerem piše Vista drivers) in installiral AsusUpdate programček (tudi iz cdja), ki je namenjen nadgradnji biosa na plati. Programček je preprost in ima praktično možnost avtomatičnega flashanja iz winsow....pritisneš next, zazna da je novejša verzija biosa in potem je možnjost flash in začne delat. tukaj se mi je pojavil problem..najprej napiše erasing , installing pri veryfiying pa se je ustavilo. napisalo je da je error in da naj še enkrat pritisnem flash ali pa pač cancel. seveda sem probal še enkrat falsh in ni šlo. po določenem času sem obupal in pritisnil pač cancel. windowsi so še vendo delali normalno, dokler nisem ressetiru računalnika. po resetu se mi ne boota več. računalnik se sicer prižge, monitor ne dobi znaka za prikaz slike, lučke na računalniku sicer gorijo in ventilatorji delajo, na screenu pa ni nič... kaj lahko naredim. Plata pa je asus P5b
Torej imam problem. Dobil sem novo plato, installiral visto in installiral driverje iz cdja (na katerem piše Vista drivers) in installiral AsusUpdate programček (tudi iz cdja), ki je namenjen nadgradnji biosa na plati. Programček je preprost in ima praktično možnost avtomatičnega flashanja iz winsow....pritisneš next, zazna da je novejša verzija biosa in potem je možnjost flash in začne delat. tukaj se mi je pojavil problem..najprej napiše erasing , installing pri veryfiying pa se je ustavilo. napisalo je da je error in da naj še enkrat pritisnem flash ali pa pač cancel. seveda sem probal še enkrat falsh in ni šlo. po določenem času sem obupal in pritisnil pač cancel. windowsi so še vendo delali normalno, dokler nisem ressetiru računalnika. po resetu se mi ne boota več. računalnik se sicer prižge, monitor ne dobi znaka za prikaz slike, lučke na računalniku sicer gorijo in ventilatorji delajo, na screenu pa ni nič... kaj lahko naredim. Plata pa je asus P5b
Čmrlj ::
Probaj flashat iz biosa in sicer z Ez flash 2,ki mu morem dat same pohvale,če nebo cool je pa pizdarija
sam kako naj flasham, ker mi na ekranu nič ne pokaže (se sploh ne prižge). sej bi ga nesu na servis sam je dons praznik. na servisu lahko oni čip vn vzamejo in falshajo ne? ker jt sm delu striktno po navodilih in ga je zajebal..to more bit garancija
Ethical ::
am a si driverje za cipovje za to palto, vzel najnovejše?Vedno preden posodabljas bios, se more obvezno tudi cipovje plate. Saj kokr js vem je tko. Posodob cipovje, Fleširaj nov bios in to je to. Preden pa krkol nardis, pa obvezno Backup .
upam d sm ti kj pomagov in lep dan še naprej
primzo
upam d sm ti kj pomagov in lep dan še naprej
primzo
Unigraphic NX4, ME10.45 powered by AMD Opteron 165 DC, GPU X1900XT-R580
Si pogledal še na ASusovi strani za to plato. Mogoče so pa glih ta cajt kak "debug" vn dal. .Nc te ne stane ce pogldas. Še prej bi ti pa svetoval, če je komp v garanciji, ga nesi nazaj. Sam kot radovednost, ket si kupoval?
lp primzo
lp primzo
ql sm milsu da najbrš ni težava v driverjih...tudi na njihovi strani pri tem image file-u piše tz rdečimi daj e treba asusupdate nadgradit na določeno verzijo...na to verzijo smo ga tudi nadgradili...sem pa bral na forumu neki in je mel nekdo podobn primer, so mu baje nov čip dal notri in upoštevali garancijo.
še nekaj, ket si ga kupu?
@iro
Mi poveš razliko med stadnardnim in tistim z graficnim umesnikom?Cilj je isti. Sam da v prvem nacinu z diskete jemlje dol, v GU pa z HDDja. Mogoce js nimam pojma, če je res kaka razlika, prosim ce mi poves.
hvala
lp, primzo
Mi poveš razliko med stadnardnim in tistim z graficnim umesnikom?Cilj je isti. Sam da v prvem nacinu z diskete jemlje dol, v GU pa z HDDja. Mogoce js nimam pojma, če je res kaka razlika, prosim ce mi poves.
hvala
lp, primzo
zakaj si enoastavno ne pogledas v navodila za to plato?tm ti use piše.
Andrej10 ::
Poglej v navodilih, kako uporabiš funkcijo ChashFree BIOS 3, ki jo podpira ta plošča. Kot piše na spletni strani te plošče (http://www.asus.com/products4.aspx?l1=3... naj bi se dalo obnoviti BIOS iz USB ključa.
Še nekaj: flashanje je tvegano (zmanjka lahko elektrike, lahko se računalnik obesi sredi flashanja, ...) in načeloma je najbolje, da ga narediš samo takrat, ko je nekaj narobe in je v opisih sprememb novejšega BIOS-a piše kaj, kar bi utegnilo napako popraviti.
Flashanje iz Windows je še toliko bolj tvegano kot iz DOS zagonskega CD-ja/diskete, ker lahko gre več stvari narobe - več možnosti, da se kaj obesi ali da kak gonilnik moti proces.
V splošnem je več možnosti za rešitev: nekatere plošče imajo dva ločena BIOS-a (v navodilih piše, kako preklopiti na rezervnega). Nekateri novejši BIOSi imajo ločen zagonski zapis (boot block), ki zna naložiti BIOS iz diskete ali USB ključa ali pa zagnati DOS z diskete, tako da lahko od tam flashaš BIOS iz AUTOEXEC.BAT. Ta plošča kot kaže podpira nalaganje BIOSa iz USB ključa.
Še nekaj: flashanje je tvegano (zmanjka lahko elektrike, lahko se računalnik obesi sredi flashanja, ...) in načeloma je najbolje, da ga narediš samo takrat, ko je nekaj narobe in je v opisih sprememb novejšega BIOS-a piše kaj, kar bi utegnilo napako popraviti.
Flashanje iz Windows je še toliko bolj tvegano kot iz DOS zagonskega CD-ja/diskete, ker lahko gre več stvari narobe - več možnosti, da se kaj obesi ali da kak gonilnik moti proces.
V splošnem je več možnosti za rešitev: nekatere plošče imajo dva ločena BIOS-a (v navodilih piše, kako preklopiti na rezervnega). Nekateri novejši BIOSi imajo ločen zagonski zapis (boot block), ki zna naložiti BIOS iz diskete ali USB ključa ali pa zagnati DOS z diskete, tako da lahko od tam flashaš BIOS iz AUTOEXEC.BAT. Ta plošča kot kaže podpira nalaganje BIOSa iz USB ključa.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Flashanje BIOSaOddelek: Pomoč in nasveti | 1269 (1053) | boogie_xlr |
» | Nov članek: Posodobitev BIOS-a od a do žOddelek: Novice / Nova vsebina | 4243 (3898) | MrStein |
» | Flashanje BIOSaOddelek: Pomoč in nasveti | 4501 (4304) | jackorsen88 |
» | WinFast Bios update error!!!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1799 (1714) | ender |
» | Flashanje Biosa na ABIT ploščiOddelek: Pomoč in nasveti | 1322 (1235) | smilyxx |