» »

Flashanje BIOSa

Flashanje BIOSa

mediumwell ::

Pred kratkim sm kupu procesor AMD Athlon 64 X2 6000+ 3.1Ghz. Mam matično Gigabyte GA-M55S S3, pa ko se računalnik zaganja napiše AMD processor model unknown. Zdej me pa zanima če se mi splača flashat BIOS, ker mi zdej deluje vse kot bi moral, in pa če bi flashal kako naj to nardim, a v Windowsih s @BIOS, Q-Flash, ali z DOS. Pa nimam pogona za diskete.

karafeka ::

Pa kake koristi bi imel, da bi flashal ?
Da bi ti za 2 sekundi pisalo gor tip procesorja ?

Ne ga srat to. Boš sto stvari zajebal zraven.

Han ::

Če že, potem Q-Flash z USB ključa.

Ciklamen ::

karafeka, kaj pa praviš?

Flashanje biosa iz windowsev gre čisto normalno, samo potegneš najnovejše drajverje dol in flashas, ni neke pretirane nevarnosti za to, da bi se ti kaj zgodilo (razen da se ti računalnik izklopi med flashanjem zaradi izpada elektrike..)

boogie_xlr ::

Updejtanje biosa ni priporočljivo, če ti vse normalno deluje. Če lahko, potem updejtaj preko windowsov. Pazi, da bo res bios za tvojo plato! Preden naložiš nov bios, ustvari varnostno kopijo(backup) starega. V primeru neuspešnega flashanja z novim biosom, pa računalnika nikakor ne smeš ugasnat ali restartat! ampak samo ponovno flashas z backupanim biosom.

ender ::

Kolikor vem, ti lahko pri AMDjih plošča uniči procesor, če je le-ta neznan, tako da bi v vsakem primeru flashal BIOS na najnovejšo verzijo.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

Aha, a naj potem uporabin @BIOS, ali Q-Flash?

Ni važno. Q-Flash je verjetno nekoliko varnejši, vendar včasih ne prepozna USB ključkov.

Evo, zdaj sem flashal in mi vse dela tako kot je treba.

AapocalypseE ::

Dobro, da zdaj veš za drugič, ker s flashanjem biosa na matični je 2min dela. :)
Najlažje je kar dat bios na usb ključek in v biosu samo installirat bios iz ključeka. Gigabyte ma komot nareto to.

Neki sm zdejle opazu, da mi v Moj Računalnik kaže pogon za diskete, samo jest ga sploh nimam.

Pojdi v BIOS in nastavi disketni pogon na Disabled.

boogie_xlr ::

Ko flashas bios se ti pobriše tudi cmos. Ponovno nastavljanje biosa ti ne uide(razen ure in datuma).

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nov članek: Posodobitev BIOS-a od a do ž

Oddelek: Novice / Nova vsebina
254231 (3886) MrStein
»

bios upgrade brez diskete ?

Oddelek: Pomoč in nasveti
212406 (2031) kekz
»

BIOS upgrade Asus P5B

Oddelek: Strojna oprema
111970 (1819) Heisenberg
»

verzija biosa

Oddelek: Navijanje
111293 (1204) pavka
»

Flashal BIOS na Epox 8rda+, sedaj tipkovnica ne dela!

Oddelek: Pomoč in nasveti
151348 (1112) EZ2BHard

Več podobnih tem