Forum » Strojna oprema » MAXTOR 20 gb problem
MAXTOR 20 gb problem
HIP_HOP ::
Predkratkim sem nabavil 20 gb Maxtor disk. In problem je v tem, da ko hočem priklopiti 2 diska v računalnik,
Maxtor je slave. Računalnik pride do zaganjanja win xp in potem javi blue screen in se resetira. Probal sem že vse možne jumper nastavitve ampak vedno javi blue screen.
Računalnik pa je celeron 420mhz(navit), matična plošča Qdi supreme , graf. kartica s3 trio agp, 265 rama.
Je že kdo imel mogoče podobne probleme.
Maxtor je slave. Računalnik pride do zaganjanja win xp in potem javi blue screen in se resetira. Probal sem že vse možne jumper nastavitve ampak vedno javi blue screen.
Računalnik pa je celeron 420mhz(navit), matična plošča Qdi supreme , graf. kartica s3 trio agp, 265 rama.
Je že kdo imel mogoče podobne probleme.
Ali-baba ::
Sklepam, ker imaš navitega celerona imaš dvignjen osnovni fsb ki jo pa včasih disk ne prebavljajo dobro. Probaj procesor dati na default fsb. Če se bo ponavljajo saj veš, da ni kriv fsb.
To live is to die
Azrael ::
Najprej spravi procesor na default frekvenco, 420MHz nima uradno noben Celeron. Koolikšna je default frekvenca tvojega procesorja?
Če to ne bo odpravilo težav, se gre dalje:
Je rezultat enak, če priklopiš Maxtor disk kot master na sekundarni IDE?
Si pogledal ali ima disk, ki je bil že prej notri drugačen priklop jumperjev, če je sam (single drive) in če je master drive?
Je ta disk slučajno WD? WD diski imajo še bolj pogosto, kot ostali, težave s sodelovanjem z drugim diskom na istem kablu. Preveri na strani proizvajalca, kako rešiti ta problem. Na slepo prestavljati jumperje ne pomeni hitre in učinkovite rešitve.
Je IDE kabel v redu?
Če to ne bo odpravilo težav, se gre dalje:
Je rezultat enak, če priklopiš Maxtor disk kot master na sekundarni IDE?
Si pogledal ali ima disk, ki je bil že prej notri drugačen priklop jumperjev, če je sam (single drive) in če je master drive?
Je ta disk slučajno WD? WD diski imajo še bolj pogosto, kot ostali, težave s sodelovanjem z drugim diskom na istem kablu. Preveri na strani proizvajalca, kako rešiti ta problem. Na slepo prestavljati jumperje ne pomeni hitre in učinkovite rešitve.
Je IDE kabel v redu?
Nekoč je bil Slo-tech.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | 'setup did not find any hard disk drives installed in your computer'Oddelek: Pomoč in nasveti | 4220 (3860) | roko11111 |
» | Problemi, problemi... Kaj hudica je krivo za to?!Oddelek: Strojna oprema | 1147 (927) | Death Knight |
» | Resetiranje racunalnika.. nujno potrebujem pomocOddelek: Pomoč in nasveti | 1417 (1192) | carota |
» | Zakaj se mi računalnik resetira?? (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 3525 (3142) | c3R4R |
» | Celeron 500 - kako na 83 MHz?Oddelek: Navijanje | 1412 (1189) | Jaxx |