» »

Sistem ne prepozna SATA2 diska

Sistem ne prepozna SATA2 diska

HellBird ::

Zdravo.

Danes sem sestavil računalnik, ki temelji na Gigabytovi matični plošči GA-M55plus-S3G, disk pa je Western Digital Caviar SE16 320 GB.

Težava je, da v boot-u ne zazna priključenega diska. Poskusil sem že marsikaj (od nastavitev v biosu, do različnih boot diskov) in nič ne uredi težave.

Ali ima kdo kakšno idejo, kaj še lahko poskusim?

severjug ::

Kaj imaš še zraven kak disk ATA ali je ta SATA edini?Ker imam namreč enako matično ploščo pa sem imel nekaj težav ko sem imel v sistemu dva ATA diska in sem priklopil še zraven nov WD Caviar 250 Gb.Zaznalo mi ga je takoj v biosu sam so bli drugi problemi.Zdaj pa imam samo še ta nov disk noter in težav ni.Kaj pa,če bi probal bios nadgradit?Če greš v bios se sploh ne vidi ta nov disk al maš težave ko hočeš gor instalirat nov operacijski sistem in ti napiše,da ni nobene sistemskega diska?Napiši več o tvoji težavi.

lp

Pozdravljen,

to je edini disk v sistemu, kupljen pred dvema dnevoma, tako kot plošča. Tudi če grem v BIOS, diska ne vidim. Nadgradnje BIOSa se pa še nisem lotil, ker nekako dvomim, da bi to rešilo težave saj gre za čisto nove komponente.

LP

Zadeva rešena. Original SATA kabel je bil zanič.

LP

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

IDE master / SATA slave

Oddelek: Strojna oprema
313138 (1452) Duhec
»

Kateri 1TB disk kupiti? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Kaj kupiti
29535161 (15311) xyxyxyxy
»

Ultra DMA

Oddelek: Strojna oprema
322303 (1708) amigo_no1
»

instalacija xpjev na 250gb disk

Oddelek: Pomoč in nasveti
402383 (1746) PIII850
»

sata disk (Hitachi 7k250), namestitev