Forum » Programiranje » kater jezik uporabit za...
kater jezik uporabit za...
matic ::
Imam nekaj malega izkusenj z programiranjem (osnove). Rad bi si naredil en cist dzabe easy programcek, pa zdaj sploh nevem v katerem okolju naj se spravim.. Program (oz. skoraj bolje receno skripta) je sledec:
Vpises pot do direktorija, program nato v tem diru in v vseh subdirih isce jpeg slike in jih zapisuje v html (se pravi tekstovno) datoteko. Stem bi si potem naredil neke vrste album. Vem da je takih progyjev ze kr neki na netu, samo mi noben ni vsec.
Predlogi?
Najraje bi v C-ju, mozno - precej na easy pe je tudi z samim VSB, samo ne najraje.. Prosil bi ce kdo lahko navedete tut program zraven v katerem naj se spravim na delo - ucenje. Za C sem nasel nek brezplacen DevC++ samo je kar nekaj..
Vpises pot do direktorija, program nato v tem diru in v vseh subdirih isce jpeg slike in jih zapisuje v html (se pravi tekstovno) datoteko. Stem bi si potem naredil neke vrste album. Vem da je takih progyjev ze kr neki na netu, samo mi noben ni vsec.
Predlogi?
Najraje bi v C-ju, mozno - precej na easy pe je tudi z samim VSB, samo ne najraje.. Prosil bi ce kdo lahko navedete tut program zraven v katerem naj se spravim na delo - ucenje. Za C sem nasel nek brezplacen DevC++ samo je kar nekaj..
Mr-KONJ ::
Ce bi biu ti jst bi to naredu (oziroma mam ze narjen) u ASP-jih, sicer pa ce se u nobenem skriptnem jeziku nc ne ves pa lahk izberes se kej druzga php,perl......., ce znas bols vb kt c, pa ce mas se moznost kksn server laufat pa probi z asp-ji. Glede nato da si reku za SKRIPTO , ce pa sam za lastno uporabo rabs pa pac zacni vb al pa c++
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mr-KONJ ()
wintermute ::
Ce se se nisi zasidral v C ju, jaz glasujem za Python, ki me iz dneva v dan bolj navdusuje. Enostaven, eleganten in mocan jezik (se posebej v kombinaciji s C ali C++). Ce rabis tudi GUI pa priporocam knjiznico wxPython. Ce imas ze nekaj izkusenj s programiranjem, preberi tutorial v prilozeni dokumentaciji in prelistaj kazalo standardne knjiznice in tvoj program bos lahko napisal v nekaj urah.
Se nekaj linkov:
Ce se bos res lotil Pythona, si poglej funkcijo walk v modulu os.path in morda se funkcijo filter v modulu fnmatch. Ti dve funkciji bosta v celoti resili problem precesavanja (pod)direktorijev in iskanja pravih datotek.
Ce rabis kaksen nasvet, kar vprasaj.
(se opravicujem, ce zvenim kot kaksen "Python evangelist")
Se nekaj linkov:
- win32all: nekaj specificnih dodatkov za win32 platformo (malo bolj napreden IDE z debuggerjem, scripting engine - lahko izdelujes ASP strani s Pythonom, ...)
- PIL (Python Imaging Library): za obdelavo slik
- nekaj odlicnih tutorialov (tudi za ucenje programiranja nasploh)
- pa se malo bolj napreden tutorial.
Ce se bos res lotil Pythona, si poglej funkcijo walk v modulu os.path in morda se funkcijo filter v modulu fnmatch. Ti dve funkciji bosta v celoti resili problem precesavanja (pod)direktorijev in iskanja pravih datotek.
Ce rabis kaksen nasvet, kar vprasaj.
(se opravicujem, ce zvenim kot kaksen "Python evangelist")
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kje/kako ste se naučili programiranja? (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Programiranje | 59385 (44061) | DaMachk |
» | C# VS. C++ (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 9690 (8402) | noraguta |
» | programiranjeOddelek: Programiranje | 3540 (2100) | Pegaz |
» | Visual Basic, C#, C++, razlike... (strani: 1 2 3 )Oddelek: Programiranje | 12568 (10239) | 64202 |
» | JavaOddelek: Programiranje | 3488 (3046) | Nerdor |