Forum » Kaj kupiti » Lan v garaži
Lan v garaži
m0LN4r ::
Torej jaz bom gostoval enotedenski LAN ob mojem rd. pri men v garaži. Bo nekje 16 ljudi in rabim nekaj oz. točno to bi vprašal. Kaj rabim za vzpostavitev omrežja. Router, Switch, al stikalo ali kajkoli že.
A me lahko kdo usvetli in pokaže nek produkt, ki se ga splača kupit.
lp,
hvala!
A me lahko kdo usvetli in pokaže nek produkt, ki se ga splača kupit.
lp,
hvala!
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Sc0ut ::
Najboljše 2 switcha po 8 portov pa enga po 4 porte. Pol imaš vse skupaj 7+6+3=16 praznih portov. Za stare switche vem da si rabil crosslink, da si jih povezal med sabo, pri novejših pa se mi zdi, da je vseeno, da avtomatsko prepoznajo kable. Pol pa si vsak nastavi ipje od 192.168.1.1-200 recimo in je to to. Aja, za vsak slučaj si še vsi inštalirajte ipx, ker ene igre (stare, dirke,...) ga še rabijo.
Al pa recimo 3x8 portni switch http://www.mimovrste.com/katalog/produc...
Pa še to switch = stikalo:) Routerja za taki lan ne rabiš
Al pa recimo 3x8 portni switch http://www.mimovrste.com/katalog/produc...
Pa še to switch = stikalo:) Routerja za taki lan ne rabiš
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Sc0ut ()
Poldi112 ::
3com je overkill.
Mirno lahko vzameš 2 tale po 23,5€, oz 3, če vas bo več kot 15.
Pa kable rabiš.
Pa mogoče preveriš še kje drugje če ga nimajo ceneje.
Enaa Level one
Mirno lahko vzameš 2 tale po 23,5€, oz 3, če vas bo več kot 15.
Pa kable rabiš.
Pa mogoče preveriš še kje drugje če ga nimajo ceneje.
Enaa Level one
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
v bistvu sem dobil ponudbo za tegale 3coma točno tega 24 portnega zanima me le če je to kaj zahtevno uporabljati? Pol če je ta 3comov dovolj ga vzamem. Al je kaka posebnost pri njem.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Matek ::
Ce ga dobis za male pare, pol kul, ni nobenih posebnosti, ampak naceloma gre za malo drazjo zadevo, tako da bi bilo pametneje kupiti kake bolj cheap zadeve.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.
hvala
odločil sem se za tegale 3comovega 24 portnega, ker ga dobim za 40€ in zdi se mi
da se splača.
odločil sem se za tegale 3comovega 24 portnega, ker ga dobim za 40€ in zdi se mi
da se splača.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
dolenc ::
Sicer za nastavit je najlažje če imaš samo en switch. Ampak pri postavitvi omrežja je pa boljše če je več switchev, zaradi dolžin kablov, ker če jih je več maš priklop na več točkah, če je pa sam en je pa to to, računaj, da bo marsikdo prišel z kablom od adslja ki je dolg cca 1m
gruntfürmich ::
mi smo več swičev kr enega v drugega prevezali, verjetno kr z navadnimi kabli, potem pa ip 1.1.1.xxx pa je blo to to.
ampak največja težava ni mreža! imej dosti elektrike na razpolago!! če ima vsak 200 W ---> 3000 W. na to še malo pazi. daj polovico računalnikov na eno vtičnico z svojo varovalko, drugo pa na drugo z svojo varovalko. za vsak slučaj, da ne bo presenečenj.
ampak največja težava ni mreža! imej dosti elektrike na razpolago!! če ima vsak 200 W ---> 3000 W. na to še malo pazi. daj polovico računalnikov na eno vtičnico z svojo varovalko, drugo pa na drugo z svojo varovalko. za vsak slučaj, da ne bo presenečenj.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()
balocom ::
oprost.... ...pr men smo mel na eno vtičnco:
-switch (5W)
-4 compe (3x LCD + CRT)
-2kW kalorifer (ne zrd mene=)
in delalo... ...dokler nismo pogruntal da je treba v kulutnem podalšku cel kabl odvit al pa met sm 1 kW gor .
Aja, varovalka je bal 16 amperska . 16 compov-> en recimo 0,25kW -> 4kW skupaj -> ~17A (to bi 16 amperska varovalka zdržat zlo dolg oz. ne omejeno cajta ker je tok pod 110% nazivnega toka varovalke)
-switch (5W)
-4 compe (3x LCD + CRT)
-2kW kalorifer (ne zrd mene=)
in delalo... ...dokler nismo pogruntal da je treba v kulutnem podalšku cel kabl odvit al pa met sm 1 kW gor .
Aja, varovalka je bal 16 amperska . 16 compov-> en recimo 0,25kW -> 4kW skupaj -> ~17A (to bi 16 amperska varovalka zdržat zlo dolg oz. ne omejeno cajta ker je tok pod 110% nazivnega toka varovalke)
V svetu brez googla bi bil najbolj uporabljen ukaz v bash-u ukaz man
Zgodovina sprememb…
- spremenil: balocom ()
kaj pa pravte na to ?
klik
A je to vredu? Probal bi meti switch z čim manj težavami, laga, bi tale bil tud dober?
Čakajte... V garaži mamo 3 vtičnice, torej max 6 računalnikov na eno vtičlnico. Sliši se res veliko. Aha elektrika do garaže pa ni razdeljena, je en kabel za sebe z svojimi varovalkami, ni nič druge priklopljeno na njega.
A bi to zdržal? Jaz sem tak računal Max 18 rač = 18 x 250W = 4,5KW maximum
na eno vtičnico torej 1,5KW
Ja pa kolko bi se to poznalo na računu za elektriko recimo za 24ur?
Prosim na vprašanja odgovarjajte povrsti.
klik
A je to vredu? Probal bi meti switch z čim manj težavami, laga, bi tale bil tud dober?
Čakajte... V garaži mamo 3 vtičnice, torej max 6 računalnikov na eno vtičlnico. Sliši se res veliko. Aha elektrika do garaže pa ni razdeljena, je en kabel za sebe z svojimi varovalkami, ni nič druge priklopljeno na njega.
A bi to zdržal? Jaz sem tak računal Max 18 rač = 18 x 250W = 4,5KW maximum
na eno vtičnico torej 1,5KW
Ja pa kolko bi se to poznalo na računu za elektriko recimo za 24ur?
Prosim na vprašanja odgovarjajte povrsti.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Pyr0Beast ::
Pri prijatelju smo s 8 kompi skurili varovalko. Stvar je bila hudo vroča (cela omarica +grlo za varovalko). Dokler nismo pogruntali, da je imel model nažgan 2kW kalorifer ...
Zna malce jalovi tok delat težave, saj večina kompov najbrž nima PFC.
Kompe dej na ene par vtičnic, kakšne večje porabnike (kalorifer, kakšen grelnik) pa obvezno! na drugo, oz podaljšek.
Če boš imel kabel na kolutu, odvij ves kabel iz koluta na tla!
Nebi se poznalo veliko, kakšnih 5 ali 10€max.
Tist swich meni ni pri srcu.
Zna malce jalovi tok delat težave, saj večina kompov najbrž nima PFC.
Kompe dej na ene par vtičnic, kakšne večje porabnike (kalorifer, kakšen grelnik) pa obvezno! na drugo, oz podaljšek.
Če boš imel kabel na kolutu, odvij ves kabel iz koluta na tla!
Nebi se poznalo veliko, kakšnih 5 ali 10€max.
Tist swich meni ni pri srcu.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
KandazaR ::
Kabel se mora tudi hladiti. Ko je zvit se pri večjih tokovih kar precej greje.
Pa btw če imate lan v garaži se dobi razdelilnik ki ti trofazno vtičnico (verjetno jo imaš) razdeli na tri enofazne vtičnice. Tako ne rabiš nič iz drugih prostorov kable vlečt.
Pa btw če imate lan v garaži se dobi razdelilnik ki ti trofazno vtičnico (verjetno jo imaš) razdeli na tri enofazne vtičnice. Tako ne rabiš nič iz drugih prostorov kable vlečt.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: KandazaR ()
iskra ::
Kabel se obnaša kot upor, kar pomeni, da se bo segreval, ko bo skozenj teklo veliko elektrike. Če je torej stisnjen skupaj na kolutu, se bo veliko lažje vse skupaj vžgalo.
Raztegnite torej vse kable
Pa zmešaj veliko cedevite in skuhaj veliko kave, da bo žurka potekala nemoteno. Oziroma ti pazi, da ne piješ preveč. Ta čas, ko bodo drugi hodili odtakat, lahko ti fragaš do onemoglosti
Raztegnite torej vse kable
Pa zmešaj veliko cedevite in skuhaj veliko kave, da bo žurka potekala nemoteno. Oziroma ti pazi, da ne piješ preveč. Ta čas, ko bodo drugi hodili odtakat, lahko ti fragaš do onemoglosti
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.
Hmm. Naj ti preprosto odgovorim.
Ko si sam v kakšni predavalnici, ni precej toplo. Ko pa se not nabere folka pa zna biti precej toplo
Stvar se greje, samo ti tega ne opaziš, ker se sproti ohlaja, ko je zadeva na kupu se pa zna segreti. Zato je tudi termična varovalka notri.
ps. Kakršnakoli prispodoba z informativnimi dnevi je zgolj naključna :P
Ko si sam v kakšni predavalnici, ni precej toplo. Ko pa se not nabere folka pa zna biti precej toplo
Stvar se greje, samo ti tega ne opaziš, ker se sproti ohlaja, ko je zadeva na kupu se pa zna segreti. Zato je tudi termična varovalka notri.
ps. Kakršnakoli prispodoba z informativnimi dnevi je zgolj naključna :P
Saj vedno rabim glasove za tisti switch.
Aja pa saj z kabli je najmanjši problem. Pa glede toplote tudi, saj ko bo malo bolj vroče se odpreta obe vrati za avte za kaksnih 10 minut in se hitro sprepiha vseskup.
garaža je velka cca 7x7m mize bojo po levi, desni in sprednji steni pa dve glavni po golgem na sredini. Mize so izsposojene. 2m x 0,7m.
Zakaj ti tisti switch ni pri srcu. Kere specifikacije so pomembne.
Aja pa saj z kabli je najmanjši problem. Pa glede toplote tudi, saj ko bo malo bolj vroče se odpreta obe vrati za avte za kaksnih 10 minut in se hitro sprepiha vseskup.
garaža je velka cca 7x7m mize bojo po levi, desni in sprednji steni pa dve glavni po golgem na sredini. Mize so izsposojene. 2m x 0,7m.
Zakaj ti tisti switch ni pri srcu. Kere specifikacije so pomembne.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Uff, moj prejšnji post je bil mišljen metaforično.
zakaj ne maram tistga swiča? Zato, ker je prokleto počasen, ko se ga obremeti in, ker te včasih kr pošteno rukne.
tisti razdelilniki beje niso nevemkako koristni.
zakaj ne maram tistga swiča? Zato, ker je prokleto počasen, ko se ga obremeti in, ker te včasih kr pošteno rukne.
tisti razdelilniki beje niso nevemkako koristni.
hmm pol obstaja kaka hitrejša varianta brez laga in normalno ceno?
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
balocom ::
2 switcha?
Al pa če takrat ko igrate multiplayer ne prenašate fajlo po mreži. Sicer smo na enmu lanu prek enga switcha na 1x igral Crash day (3-je), en al pa 2 sta pa fajle kopirala iz compa... ...brez laga.
Al pa če takrat ko igrate multiplayer ne prenašate fajlo po mreži. Sicer smo na enmu lanu prek enga switcha na 1x igral Crash day (3-je), en al pa 2 sta pa fajle kopirala iz compa... ...brez laga.
V svetu brez googla bi bil najbolj uporabljen ukaz v bash-u ukaz man
Sc0ut ::
Ma to ti je lan, 100mbit, laufa ko strela. Sploh ne vem, kaj tak kompliciraš. Daj 3 al pa 2 switcha skup pa bo, sploh se ne bo poznal kaki ping al pa packet loss. Enostavno preveč kompliciraš.
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zagon kompresorjaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3031 (2130) | starfotr |
» | Vezava vtičnic (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 22863 (9373) | tony1 |
» | 5x1.5 za vticnico in luc (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 18912 (17395) | negotiator |
» | Domače omrežje - precej velikoOddelek: Omrežja in internet | 9251 (7550) | SeMiNeSanja |
» | Skrbi me preobremenjnost el. napeljave. Nasveti dobrodosli ...Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2700 (2196) | Azrael |