» »

Po nadgradnji rama računalnik ne deluje več (wtf :/)

Po nadgradnji rama računalnik ne deluje več (wtf :/)

nsane ::

Z popravila sem dobil nazaj novi ram (512mb), ga vstavim v režo in prižgem računalnik. Od Win XP loading screena računalnik enostavno pokaže samo črno sliko. Nič BSOD-a, piskanja ali karkoli...

Ram sem seveda odstranil iz reže, vendar se dogaja isto. Klical sem Funtech pri katerem sem računalnik tudi kupil (pred 7 meseci) in mi je mladenič dejal da je to softwarska napaka in da ga naj formatiram. Zdaj me pa zanima kako je lahko to softwareka napaka, če je računalnik deloval brezhibno preden sem vstavil palčko rama. Računalnika ne bi rad formatiral, ker nimam backupa nekatirih stvari.

Bi mogoče kdo vedel kaj je narobe, ker meni ni popolnoma nič jasno kaj bi lahko bilo narobe.

LP!

Sparky69 ::

Za začetek naredi clear bios z jumperjem, da se ti povrnejo tovarniške nastavitve bios-a.
World is my playground

Naredil, vendar ista črna slika.

Sparky69 ::

Poskusi v biosu spremenit nastavitve rama, najprej samo z eno palčko rama. Vsaj po mojem so problem nastavitve rama, malo jih zrahljaja. Aja pa še v kako drugo režo ga vtakni.
World is my playground

Probal sem samo z eno palčko, vendar iste težave. Tudi druge reže, nastavitve(ddr333,400) sem probaval, iste težave.

Računalnik dela normalno vse do XP boot screena, pokazati bi se moral samo še napis "welcome", vendar pa kaže samo črno sliko. Sumim trdi disk.

Stratus ::

A v SAFE MODE gre ? Če ja pol ga bootaj v VGA mode pa zamenjaj resolucijo na 800X600 in rebootaj normalno.
Nije žvaka za seljaka !

A ma kdo žvečilni :)

xabre ::

V biosu naloži optimal settings, če ne še kar ne prižge, probaj safe mode, skopiraj podatke in formatiraj.

Tudi v safe modeu ne gre. Izpiše samo vrstice z driverji in tam tudi ostane.

Hvala za predloge, verjetno bom danes zjutraj formatiral...

gumby ::

kaj pravi memtest? vse ok?
my brain hurts

Da. No čas za format, upam da bo vredu...

Later!

gumby ::

btw je se kaj drugega bilo menjano razen rama?
my brain hurts

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

CPU težava. (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
584852 (4049) m0LN4r
»

ATI driverji upočasnijo comp

Oddelek: Strojna oprema
231414 (801) klinker
»

win 7 bsod - okvara matične ?

121862 (1691) vander
»

Nova kišta - bsod

Oddelek: Strojna oprema
442698 (1821) Toomy
»

Problem z dodatnim RAM-om kaj narediti???

71081 (920) Arthur

Več podobnih tem