Forum » Pomoč in nasveti » težave z prenosnikom
težave z prenosnikom
tomislav2 ::
Lani sem v Grazu kupil prenosnik Acer Aspire 5672 AWLMI Intel core duo procesor T 2250, 1.73GHZ, 533MHZ, grafika Ati mobiliti radeon x1600... Vedno, ko vklopim računalnik mi vrže vlue screen, pc se resetira in napiše irql not less or equal ali kaj drugega. Napake pod pregledovalnikom dogodkov so Security Center dogodek 1802, winmght dogodek 28, aplication error zvrst 100 dogodek 1000. Večkrat so bili že na novo naloženi windowsi, prav tako pa tudi sp2, napaka pa se čez nekaj časa znova pojavlja. Rami so bili s programom testirani, brez napake. Prav tako sem že na začetku odnesel pc nazaj v Graz pa so rekli, da je strojna oprema vredu. Na pc sem instaliral tudi program RegCure setup, kateri bi naj napake odpravljal, vendar brez večjega uspeha.Kaj naj naredim, da bo pc deloval brezhibno?
qdone ::
jst mam isti prenosnik pa na srečo še nisem imel težav . no glede tvojih pa...a si že stestiral da ni kaj z diskom narobe?
LP
LP
Ne, diska še nisem testiral. Rami so bili testirani, vse je bilo vredu. Na kateri strani pa lahko vzamem program za pregled diska? Hvala.
Pa še nekaj. Mogoče bi moral poizkusiti zagnati original gonilnike, kateri so pri novih prenosnikih shranjeni nekje na disku. Zraven na cd - ju jih nisem dobil. Tisti , ki pa so bili na disku, pa so žal bili pri instalaciji Windowsov izbrisani.
zee ::
potegneš nove verzije iz strani proizvajalca?
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Ja, no, saj zdaj imam naložene najnovejše gonilnike in zadnjo verzijo biosov. V glavnem napake so vidne pod pregledovalnik dogodkov in sicer pod application najde po zagonu vedno dve. Za prvo mi napiše da gre za Security Center - dogodek 1802, za drugo pa WinMgmt - dogodek 28. In mislim, da mi zaradi tega včasih vrže tudi blue screen. Dogodki pod Security in Sistem so brez posebnosti. Kaj bi lahko to bilo? Hvala vnaprej.
Stratus ::
Dve možnosti sta, RAM ali pa DISK. S katerim programom pa si testiral RAM, za disk pa moraš najprej vedet kateri model in proizvajalca diska, nato potegneš s proizvajalčeve (od diska) strani njihov testni program.
Ko testiraš RAM , če imaš dva modula not je najbolje če testiraš enega po enega in to v v obeh slotih. Včasih zna biti napaka v kontrolerju na enem od slotov za RAM. (doživeto že nekajkrat pri notesnikih)
Ko testiraš RAM , če imaš dva modula not je najbolje če testiraš enega po enega in to v v obeh slotih. Včasih zna biti napaka v kontrolerju na enem od slotov za RAM. (doživeto že nekajkrat pri notesnikih)
Nije žvaka za seljaka !
A ma kdo žvečilni :)
A ma kdo žvečilni :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Izguba podatkov uTorrent Win10: SSD, i7Oddelek: Programska oprema | 3843 (2995) | Wakiii |
» | Zatikanje računalnika (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 5648 (4474) | BorutK-73 |
» | Zruši se mi IE, FF, Safari (win7)Oddelek: Pomoč in nasveti | 1265 (1143) | Rock0 |
» | sistem zamrzne po nekaj urni neuporabi računalnikaOddelek: Pomoč in nasveti | 1855 (1643) | P3T3R |
» | rami!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1516 (987) | patriot10 |