» »

Zatikanje računalnika

Zatikanje računalnika

«
1
2

miyagi ::

Lep pozdrav.

Pišem vam ker imam problem s svojim osebnim računalnikom. Problem je pa ta, da mi na trenutke začne kar štekati. Deluje normalno, pregledujem internet odprt samo en zavihek in se mi miška kar ustavi. Kljub premikanju miške, je ta na namizju namiru. Po nekaj sekundah pa se premika normalno naprej ali pa se premika z vmesnim ustavljanje. Ali pa ko hočem vpisati zgoraj www naslov - napišem in pridejo črke napisane šele čez par sekund. Isto se dogaja tudi v wordu, da ko pišem kar prekine pisanje in potem se v trenutko napiše 10 črk. In to se dogaja povsod ali imam odprt word, ali youtube, ali samo en zavihek, ali igram pasjanso itd itd. Naložen je win 7 64bit, sem imel prej win 7 32bit pa je počelo isto.

Konfiguracija:

Procesor Intel Core i3 - 2120
Pomnilnik: 8GB DDR3 /1333MHz)
Trdi disk: 1,5-TB SATA-2
Grafika: nVidia GF GT520 1GB
Tako je.Lep sem že od nekdaj.Nevaren sem postal šele pozneje.
  • spremenil: miyagi ()

Duhec ::

Poizkusi, če se isti zamik/pavza dogaja v varnem zagonu. Če se ne, potem imaš po vsej verjetnosti nek SW problem.
Če pa tudi v varnem zagonu deluje z zamikom potem malo poglej, če takrat gori ledica za disk. Lahko je on krivec, zato poročaj njegove smart podatke.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Duhec ()

binez ::

Podobno je meni delalo na Probooku 4720s, sprobal 4 različice Windows 7, 32bit in 64bit, rešitve nisem našel... Odkar sem na Windows 8 RTM, deluje tako kot treba, brez najmanjših problemov, razen za hotkeyse ni še driverjev, ostalo deluje.

Ni mi čisto jasno zakaj se Win 7 in laptop nista razumela, čeprav je bilo zatikanja malo in zelo redko, ampak vseeno dovolj moteče.
Upam, da čimprej rešiš težavo in če odkriješ kaj bi to bilo, deli z nami, ker me res zanima.

Lp.

pviran3 ::

Poglej v event log, če imaš kake errorje...

miyagi ::

Sem se potem igral pa naložil xpje pa je delalo normalno pa sem zaradi lightrooma, ki ne podpira xpjev naložil spet win7. in zopet isto štekanje. sem naložil win8 zaenkrat deluje bp. upam da bo še naprej tako :)
Tako je.Lep sem že od nekdaj.Nevaren sem postal šele pozneje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: miyagi ()

pviran3 ::

Nisi odgovoril, če si pogledal v eventLog, če izpisuje kake napake. Iz izkušenj poznam 2 scenarija, ki povzročita štekanje:
1. Disk ima slabe sektorje in ko proba brati s tistega dela - se računalnik praktično ustavi, lahko premikaš miško, pa probaš kliknt pa kar stoji in pol po kaki minuti se malček premakne...Preveriš tako, da odpreš "pregledovalnik dogodkov" oz "event log" in vidiš critical errorje za disk
2. USB naprava oz zanič gonilnik zanjo - imel primer ekran z vgrajeno usb kamero(oz nekaj podobnega). Zadeva ni bila podprta v XP in ko si tisto priklopil, je cel računalnik delal počasi, isto si miš premikal in če si kliknil, je rabilo 1min, da je kliknilo... Poskusi izklopit vse usb napreve, če se opazi razlika

Duhec ::

@miyagi, nisi odgovoril niti, če ti je tudi v varnem načinu isto štekalo, niti nisi poročal smart podatkov diska!?
Ne razumem to ignoriranje na našo pomoč in potem, ko si se "nekaj igral" greš inštalirat XPje, ki znajo upravljat samo s polovico itvojega inštaliranega rama.
Koji K potem fehtaš za pomoč, če jo v isti sapi ignoriraš ?

amigo_no1 ::

Saj so win xp tudi 64 bitni...

bluefish ::

Ampak je svojevrsten mazohizem poganjati XP na taki konfiguraciji.

miyagi ::

Nisem nikogar ignoriral. V event logu mi pod critical napiše driver frameworks user ene 3 errorje. smart podatkov diska pa ne vem kje naj jih pogledam. če lahko svetuješ kako naj pogledam, sporočim še to. V safe mode pa nisem preizkusil, bom jutri poskusil še to možnost!

v usb enoti imam priključeno edino bluetooth ključek za miško in tipkovnico in TP-link wirelles enoto za internet - aja obe stvari sta priključene preko sprednjih USB priključkov, ki so del čitalca kartic.

Hvala vsem za pomoč!
Tako je.Lep sem že od nekdaj.Nevaren sem postal šele pozneje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: miyagi ()

amigo_no1 ::

CrystalDiskInfo za smart.

miyagi ::

Podatki iz Crystaldiskinfo

Tako je.Lep sem že od nekdaj.Nevaren sem postal šele pozneje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: miyagi ()

patriot8gb ::

Pozdravljeni,

imam eno težavo z računalnikom in sicer podobno oz. isto kot jo je navedel miyagi zgoraj in sicer se mi kar pogosto zatika računalnik, se pravi občasno mi miška zastoji za kakšno stotinko sekunde ob tem se tudi sliši zatikanje zvoka....sprva sem mislil da je problem v driverju za zvočno in sem ponovno inštaliral vendar je še vedno isti problem.....zato sn pogledal v Event log in sicer mi je pokazualo kar precej Error-jev.....

nevem ali je problem v samnem operacijskem sistemu...imam namreč Windows 7 64 Bit,
- AMD FX 8320
- 8 GB DDR3 (2x4 gb)
- SSD Crucial MX200 250 GB
- HDD Seagate Baracuda 1 TB

pa še slike erorjev v event logu...





Ali naj probam inštalirat win 10?....

Zgodovina sprememb…

AC_DC ::

Imaš žično miško ?
Za test odklopi 1tb hdd.

slika št2 :
težave z kingston datatraveler usbjem.


Kaj javi Crystaldiskinfo za ssd/hdd ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: AC_DC ()

patriot8gb ::

Imam žično miško ja....zdaj sem dol potegnil SeaTools in delam Long generic test za HDD...

tu je slika za CDI za SSD... https://slo-tech.com/forum/t82704/1699 ...sprva sem imel v port5 pol sem preklopil v port0 in po testu je bil potem hitrejši...

Zgodovina sprememb…

patriot8gb ::

Naredil sem test HDD-a z Seatool Long Generic in je prestal test (PAss)....a še naj probam isto za SSD z SeaTools?

patriot8gb ::

AC_DC je izjavil:

Imaš žično miško ?
Za test odklopi 1tb hdd.

slika št2 :
težave z kingston datatraveler usbjem.


Kaj javi Crystaldiskinfo za ssd/hdd ?



Aja...zaj sem opazil da sem narobe prebral....jaz sn mislil za CristalDiskMark...ja bom probal z Crystal Disk Info...pa javim...

patriot8gb ::

Evo rezultati iz CDI:

SSD:

HDD:

hojnikb ::

hdd je za v koš
#brezpodpisa

patriot8gb ::

Ne me jebat...kaj res?? A misliš da je to krivo, da se zatika??

hojnikb ::

seveda, poglej seek error pa read error rate...
#brezpodpisa

patriot8gb ::

Ja sem opazil, da so številke velike, sicer se ne spoznam se preveč kaj pomenijo številke, v glavnem zdaj mi je jasno....ne morem verjet da je HDD star 3 leta in je šou v kurac...?? Predvsem ga uporabljam za torente, slike, filme....kaj bi blo krivo da je tak hitrro šou v kurac...????

hojnikb ::

mehanska zadeva z zelo nizkimi tolerancami. SI lahko vesel, da ti je tako dolgo zdržal :)
#brezpodpisa

AC_DC ::

Na enem od službenih pcjev mi je lani crknil enak model.Ni bilo nobenih torrentov ali kakšnih velikih premetavanj bajtov zraven :)).

It's not a bug, it's a feature

patriot8gb ::

Se pravi da je potem očitno to krivo za zatikanje miške...škrtanje zvoka....nevem sedaj me je malo ta Seagate razočaral...kaj pravite?? Seagate ološ...al pač slučaj?

hojnikb ::

trdi diski so hit or miss, ni važno katero firmo vzameš.

Meni recimo samsung f1 dela že 8 leto, sn meu pa toshibe, ki so začele kazat napake po slabem letu (sicer so ble v NASu 24/7, kar je tud dost velik faktor).
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: hojnikb ()

patriot8gb ::

Ja zaj si me spomnil....imam v enem starem računalniku nek star Hitachi-jev disk 160 GB iz leta 2004 in še vedno dela brez problema....se pravi po 10-11 letih še ni crknil...tu pa to sranje po treh letih rikne...

No....da se vrnem nazaj na to štekanje, ki se dogaja....recimo ko dl-jam, uplodam, gledam film in podobno imam za to HDD, se pravi ko pride med branjem oz zapisovanjem do tega slabega sektorja na HDD, potem ker ga ne more prebrat začne štekat oz. zatikat??

Zgodovina sprememb…

patriot8gb ::

patriot8gb je izjavil:

Evo rezultati iz CDI:


HDD:


A mi lahko prosim kdo napiše kaj pomenijo sploh te številke oz. besede Trenutno: Najslabe: Meja: zgolj toliko za intermezo...:)

patriot8gb ::

....tole sem našel v eni zimed tem na Slotech-u

AC_DC ::

Duhec ::

Za razliko od ostalih proizvajalcev sta pri Seagate diskih ID-01 in ID-07 že tovarniško zelo visoki cifri in ne odražata dejanskega stanja.
Glej rdeče obarvane cifre pri s.m.a.r.t. podatkih in jih primerjaj s svojimi.
http://blackbird.si/

patriot8gb ::

Super hvala obema...AC DC al pa Duhec...povej mi samo še to oz. če lahko obrazložiš na to vprašanje:

"No....da se vrnem nazaj na to štekanje, ki se dogaja....recimo ko dl-jam, uplodam, gledam film in podobno imam za to HDD, se pravi ko pride med branjem oz zapisovanjem do tega slabega sektorja na HDD, potem ker ga ne more prebrat začne štekat oz. zatikat celoten sistem?? "

In ja hvala za pomoč vsem!

Duhec ::

Tule je še razlaga glede Seagate Read/Seek error rate.
http://www.hdsentinel.com/forum/viewtop...

Glede na smart za tvoj Seagate hdd ne vidim, da bi imel slabe sektorje ali da bi disk, če naleti nanj, naredil remaping (reallocated sector count), torej ID-05/c5/c6 so ok.
Mi pa ni všeč, da ima ID-BC in C7 cifro >0. Lahko je kje slab stik, bodisi power ali data/sata kabel.
Tudi ID-C7 pri SSDju ni ravno fajn. Lahko preveriš sata kable, da imajo res dober stik ali pa jih zamenjaj s takimi, da imajo zatič/klik.

Preglej komp proti spyware/adware zajedalci in poročaj s sliko, da je vse ok.
Kater antivirusni program imaš, od kdaj je baza zadnje posodobitve in kdaj si nazadnje preskeniral celoten komp?
Kot so ti že predlagali lahko najprej odklopiš Seagate HDD, da vidiš, če se štekanje nadaljuje.
Lahko greš tudi v varni zagon, da vidiš, če je tudi tam štekanje.
Itd.
http://blackbird.si/

patriot8gb ::

Ja imam Avast in tudi posodobljenega...pregledal celoten sistem našel ni nobenega virusa....pregledal z anti spyware programom...našel je samo neke Adware Tracking Cookie-je...ki niso predstavljali neke grožnje...in na koncu sem sedaj izklopil HDD...tako da zdaj laufa samo SSD na katerem imam sistem in sedaj tudi pišem iz njega in morem rečt da trenutno računalnik nič ne trokira oz. miška se ne zatika prav tako se ne sliši skratching zvoka....se pravi HDD jebe celoten sistem...??

pviran3 ::

Meni najboljši programček za preverit HDD je HDTune, deluje 30 dni trial, dovolj da se stestira diske. V dveh klikih pove, ali je disk OK ali ima težave in tudi enostavno se ga potestira...

Read pa write errorji še nič ne pomenijo, probleme delajo bad sektorji(nestabilni sektorji). Windows hoče nekaj prebrati iz diska, vendar ne more, to poskusi tudi večkrat in takrat računalnik stoji(zašteka...) To se tudi zapiše v event log (pregledovalnik dogodkov).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pviran3 ()

patriot8gb ::

Tole je eden izmed errorjev v event viewer-ju....a to kaj pove?

The driver detected a controller error on \Device\Harddisk2\DR2.

Sicer pa kot sem že zgoraj napisal...sedaj imam izklopljen HDD in računalnik laufa kot mora!!....bom še pregledal z HD Tune...pa javim

Zgodovina sprememb…

pviran3 ::

yes pomeni. Ali je matična s kontrolerjem problem, ali pa disk.
Glede kontrolerjev včasih pomaga, če preklopiš v drug SATA port.

patriot8gb ::

Evo sedaj sem HDD disk priklopil nazaj in sicer sem ga dal iz sata1 porta v sata4 port...prav tako pa sem inštaliralk HD tune program...


Tu sem opazil da je pokazalo problem v povezavi z kablom(isto mi napiše recimo tudi pri SSD-ju ko dam pod SSD info za Health se pravi da ima SSD tudi problem z kablom)...




Glede na to da sem ga preklopil v drug port mi računalnik ne trokira!!...

Zgodovina sprememb…

patriot8gb ::

Pri error scan diska mi ne najde nobenega pokvarjenega sektorja:


V glavnem do sedaj odkar sem preklopil disk v drug sata port mi dela računalnik brez problema...!!!

Zgodovina sprememb…

solatko ::

Vzemi ven RAM-e in očisti priklope z radirko, ležišča pa spihaj. Kako si pa kaj s toploto grafike in procesorja?
Je bila termalna pasta že zamenjana ali je še prva.
Delo krepa človeka

patriot8gb ::

Temperatura grafike in procesorja je OK....GPU je okoli 24-25°C ....CPU pa okoli 22°C v idle načinu....ko kaj delam pa pride CPU okoli 35....GPU pa okoli 55...termlane pa nisem menjal že 3 leta....

4ever ::

Pozdravljeni! Imam 6 let star računalnik, ki mi je začel delat probleme. Programi in igre se vsakih 15-20 minut ne odzivajo, vse se nalaga zelo počasi. Probal sem v safe modu in je isto. Pregledal sem tudi z AVG in malwarebytes in nič. Je kriv disk? Spodaj je slika iz crystal disk info. Hvala!!

AC_DC ::

Najdi "WD Data Lifeguard Diagnostic" in testiraj hdd.

Kakšen je cpu usage ?

4ever ::

Quick test ali extended? Cpu usage je od 1% do max 8%.

AC_DC ::

Oba.

4ever ::

Bom. Ko konča prilepim slike.

4ever ::

Rezultati:

AC_DC ::

Hdd je ok.
Kateri procesor, grafično in napajalnik imaš ?
Cpu usage glej, ko začne delati počasi, če je na 99 ali 100%.
Na matični plošči preveri stanje kondenzatorjev, če ni kak napihnjen.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: AC_DC ()

crniangeo ::

pri 6 let starmu pcju bi predvideval, da se ti pregreva, kakšne so kaj temperature? :)
Convictions are more dangerous foes of truth than lies.

4ever ::

Proc xeon x3220, grafa 7870, napajalnik lc power 600w. Temperarue proca so med 30 in 60 stopinj pri loadu.

Aja in Cpu usage je med tem ko zašteka okoli 20%.

ve kdo kaj je narobe?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 4ever ()
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izguba podatkov uTorrent Win10: SSD, i7

Oddelek: Programska oprema
163562 (2714) Wakiii
»

Event Viewer - hard disk bad block

Oddelek: Pomoč in nasveti
213914 (3075) wasd
»

Računalnik deluje počasi, miška deluje slabo

Oddelek: Pomoč in nasveti
352431 (1655) Duhec
»

"Access is denied" če hočem iniciirat disk (zunanji)

Oddelek: Pomoč in nasveti
291868 (1359) ncop1
»

Težava Microsoft-Windows-Kernel-Power (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
867731 (4741) Anney

Več podobnih tem