» »

neoriginalne kartuše za HP tiskalnik

neoriginalne kartuše za HP tiskalnik

RobertoSlo ::

Glede na to, da ima HP dost drage kartuše za tiskalnike (baje da po nekem testu celo dražje od marsikatere fensi alkoholne pijače), me zanima kako se kaj obnesejo neoriginalne kartuše. Lastim si A3 tiskalnik in bi me originala prišla nekje 12500 sit oz. cca 52€ (črna in barvna), pri neoriginalih pa prihranim cca 2000 sit ali 8,30€ ...
eni pravijo, da ti neoriginali lahko poškodujejo tiskalnik zato me zanima vaše mnenje , torej tistih, ki kupujete neoriginalne kartuše (mogoče tudi ponovno polnjene). Kakšne so kaj barve (pravilnost barv), obstojnost, kvaliteta
Hvala in lp

Gwanaroth ::

Jaz jih kupujem za HPjev deskjet 5550 v Stari Gorici (Italija), v trgovini Prink in me pride črna kartuša (št. 56) 14 Eur, barvna (št. 57) pa 18 Eur, kar je več kot polovico ceneje od originalnih pri nas.

Tiskalnik deluje popolnoma enako in brezhibno, kot z originalnimi, torej zakaj bi plačeval 2x višjo ceno za isto zadeva ?

Sem pa imel slabo izkušnjo z nakupom refilanih kartuš v Sloveniji. Prek tiskajpoceni.com sem nabavil črno kartušo za Epson Stylus C66. Zatem ko sem jo pravilno namestil, je 3 strani naprintal odlično, nato pa se je kartuša razlila in zapacala valjčke v tiskalniku.

Od takrat naprej kupujem samo v Italiji.
Lights often keep secret hypnosis..

Jackal ::

Kolikor sem seznanjen s tem, uporabljajo HPji takšne kartuše, ki imajo tiskalno glavo vgrajeno v kartuši. V tem primeru z neoriginalnimi kartušami ne moreš uničit tiskalnika oziroma glave - če se ti zasuši ali imaš kakršnokoli drugo težavo, enostavno nabaviš nove kartuše in je problem rešen. Nekateri imajo z neoriginalnimi kartušami dobre izkušnje, nekateri spet ne - včasih je tudi čisto odvisno na kakšno kartušo se nastaviš.

Najbolj poceni rešitev je refill originalnih kartuš, samo je treba kartuše takoj napolnit predenj se začnejo šobe sušit.
Sama kvaliteta je pa seveda odvisna od kvalitete črnila, ki ga uporabljaš.

Drugače je pa na koncu članka Polnjenje CLI 8x kartuš en kratek test, ki prikaže kvaliteto originalnih in neoriginalnih črnil.
Nekaj lahko najdeš pa tudi v temi na forumu - Test refillov za tiskalnike
Walking the way is something completely different than imagining the way.

andrejrak ::

Jaz sem pred slabim mesecem naročil barvo za moj HP PSC 1510 na strani http://www.crnila.net/hp.
Zaenkrat deluje odlično in nisem imel nobenih problemov pri polnenju, pa še neprimerljivo ceneje je kot neoriginalne kartuše, kaj šele originalne!
LP

RobertoSlo ::

zanimivo :)
torej priporočate http://www.crnila.net/hp/ ? ali kakega drugega "ponudnika" polnil?

kako je pa glede že napolnjenih kartuš?
hvala

Cingular ::

jaz na tvojem mestu zaradi prihranka 8.3EUR na obeh kartušah, ne bi uporabljal neoriginalov.

Virko ::

Jaz osebno ti priporočam nakup kompatibilnih kartuš in ne obnovljenih. Ugodne kartuše, tonerje in črnila boš našel tudi na http://trgovina.virc-sp.si

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Virko ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Neoriginal kartuše ?

Oddelek: Pomoč in nasveti
398588 (1374) Nikonja
»

Polnjenje kartuš (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
5514337 (8917) matej5734
»

Originalne kartuše zaostajajo

Oddelek: Novice / Ostale najave
458121 (6249) Jst
»

Črnila za tiskalnike

Oddelek: Strojna oprema
101813 (1633) trek@s
»

Nova anketa: s čim hranite vaš tiskalnik?

Oddelek: Novice / Ankete
385252 (4152) KoKi

Več podobnih tem