» »

En "dober" nakup

En "dober" nakup

Bela01 ::

Dobesedno kot pravi naslov.

Včeraj sem kupla računalnik. Kot prvo so mi "pozabli" vstavit Zalmanov hladilnik na CPU. Še dobro, da sem doma odprla računalnik in vidla, da imam navadni hladilnik gor. Seveda sem onega plačala. No grem nazaj rahlo slabe volje. Se mi opravičijo, vstavijo onega, me povabijo na kavo, vendar mi do nje res ni blo. Grem domov, priklopim računalnik in vrže fit ven na bajti ;(( . Odprem računalnik pogledam malo not, popravim malo kable, če bi se slučajno ki stikali, zaprem nazaj in ponovno probam. Tokrat fita ni vrglo, je pa zanimivo računalnik v ugasjenem stanju nekako dobil preko huba tok in so mu lepo svetli ledeki - tisti ki kažejo delovanje. Res lepo. Hočem prižgat računalnik in ne gre. Se mi pa še eni drugi ledeki prižgejo. Dobro računalnik je rato krispan, ampak dela pa še vedno ne. Izklopim hub, računalnik še vedno ne dela. Ga izklopim iz napajanja, ga ponovno priklopim in čudež računalnik se je zalaufal. Seveda brez miške in tipkovnice, ki sta povezani preko huba na rač. No priklopim še poleg hub in zadeva dela - do naslednjega zagona. Res zanimiv računalnik.
Za popiz............... ;(( ;(( ;(( |O

Jutri me zopet vidijo, vendar tokrat več ne bom samo rahlo jezna.


LP, Ines

KandazaR ::

Kje pa si to kupila? Glede na to, da se toliko spoznaš na računalike (sklepam po tem kar berem) res nevem zakaj nisi kupila komponente in ga sama sestavila. Ker pri sestavljenih nikoli ne veš kaj dobiš.

Bela01 ::

Sama sem si sestavila konfiguracijo računalnika oz. pač mu dala seznam kaj želim imet. Trgovec pa je pol to skupaj sestavil. Sicer pa zakaj ne bi sami skup sestavli, saj če kaj ne dela, tam sprobajo in lahko tam tudi menjajo. Jaz nimam ravno želje s komponentami letat nazaj v trgovino. To pa zdaj ravno počnem ;((

Bela01 ::

Imena trgovine pa ravno ne bom omenjala. Je pa ta trgovina v Mariboru.

jest10 ::

Na ta problem sem že naletel.
Pri sosedu se računalnik ni hotel zagnati, če je bil USB hub priključen na elektriko(dodatno napajanje)
Brez napajanja je delalo vse ok.

ripmork ::

hm, in zakaj ne bi omenjala imena štacune? ker se ne spodobi?...

Bi prej rekel da se ne spodobi prodat pc brez vseh komponent, ki si jih plačala - prav možno je, da so predvidevali da kište sploh odpirala ne boš.
Tudi takole kakšen natakar "pozabi" in zaračuna kako stvar narobe - po nekem naključju pa je to v 90% primerih v korist štacune...

Če si preverila vse kable in še vedno ne dela, v štacuno nazaj in udari po mizi (na lep način:D )
pa upajmo da se vse dobro konča - z delujočim pc-jem;)

JIM22 ::

A si probala vklopit miš pa tipkovnco direkt v komp? Možn da ga hub serje in ni nič narobe z kompom.
Digitalni marketing, nastop na spletu v naročnikovem imenu.

Vsi na FB pridružite se itVision :)

Bela01 ::

Zakaj ne omenjam trgovine. Ne želim imet kakšnih problemov. V glavnem ljubljanska firma v Mariboru.
Ja če miško in tipkovnico direkt priključim na rač potem dela. Hub ni pokvarjen, ker na drugih računalnikih (dveh) tale isti hub dela ok. Sicer pa četudi bi bil pokvarjan, potem pač ne bi delal, ne pa da gre tok s huba nekak na rač - minus in zemlja imata nekje stik. To kljub pokvarjanemu hubu ne bi imelo nič skupnega.
No, to je bila Asusova plata P5B. In zanimivo, bila sem poleg celi čas danes, sprobal je še drugo novo plato P5B in je delala enako. Torej mora bit neka serijska napaka. V glavnem jaz take plate nočem imet, ki dela na pol. Zdaj mam od Gigabyta. Kar me je pa zdaj strašno razveselilo je pa to, da so šli windowsi in s tem tudi vsi podatki in kot ponavadi le teh nimam nikjer posnetih. Pol leta je šlo v nič. Sreča edina to, da imam sprintano. ;(( ;(( ;((
V galvnem dost mam računalnika, zasral se mi je že takoj na začetku in vse skupaj. Danes mam dovolj.

Bela01 ::

Je pa to že drugi računalnik pri tej trgovini. Pri prvem ni bilo nobenih problemov in že pol leta laufa bp.

Čmrlj ::

Bela01 naslednjič mene kontaktiraj pa bova sestavla poceni in dober komp.Proc in rami bodo "handpicked" by me;)

Brane2 ::

To s hubom je znana stvar. Gre za to, da računalnik napaja priklopljene naprave preko USB štekerja. Če imaš kako tako cheap USB napravo, ki ima svoje lastno napajanje, bo ob izklopu računalnika ta naprave čez USB kabel poskušala napajati računalnik in kot rezultat tega se stvar ne bo pravilno zresetirala.

Kar se tega tiče, da ti je vrglo ven fid, je znano da so eni fidi preobčutljivi na računalniške napajalnike, vsaj na te poceni izvedbe.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Bela01 ::

Zaj mam za en čas dovolj nakupovanja :D

#000000 ::

Kva so ti zrihtal ?? LP

SepoX ::

In zdej so prodajalci vsega krivi...

1. Kako so oni lahko vedl, da boš ti doma uporabljala en 'el-cheapo' usb hub. A ti ni 8 portov na plati dovolj?

2. So bili prijazni in so ti zamenjal plato. Lahko bi vedla, da driverji od prejšnje plate ne bodo delal in posledično ne boš mogla v winse pridet.

3. Odnesi disk kolegu, so še vsi podatki gor. Drugič pa imaš za občutljive podatke D particijo in ne 'My documents'.

Bela01 ::

Fid je čist ok, tak kot mora bit po zakonu in tudi dela. Problem pa je, da je imela plošča stik med maso in zemljo ohišja. Če bi že bila tale plošča "občutljiva" na poceni krš, kako to pa da tale ni?! In, da ostala dva računalnika nista občutljiva na take stvari?! No, skratka, stvar je rešena in zadeva deluje lepo.

Bela01 ::

SepoX: Najbolj kar mi je dvignilo pritisk je to, da so pozabili na hladilnik vreden 35eu. Le zakaj mi niso pomotoma vgradili dražji procesor?! ;)

Glede plate se ne jezim, ker smo skupno ugotovili v čem je problem. Glede podatkov pa se mi še vedno ne sanja kam so šli. Imam namreč dva diska. Na enem so bili winsi in podatki, drug pa je bil čisto prazen. Naložla sem winse na drug disk, da bi prišla do le teh podatkov, ti pa so čudežno izginili razen enega. To vprašanje sem postavila še tudi na enem drugem forumu, pa ne znajo razložit. Če so se že čudežno izbrisali podatki, kako to da je ostala ena datoteka??!! V galvenm zadeva je zelo zanimiva. Ne bom pa sploh razmišljala kaj vse sem izgubila.

Bela01 ::

Aja pa da še omenim, podatki so bili na D particiji. A mi zna kdo to razložit?

Ch4N93 ::

nevermind...
Ni nam lahko...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Ch4N93 ()

opeter ::

Jaz na tvojem mestu ne bi dosti razmišljal, ampak bi ti morala hitro stakniti programe za restavriranje datotek (poglej druge, podobne teme), lahko pa omenim nekatere: Stellar Phoenix Recovery Suite, Nucleus Kernel FAT & NTFS in milijon drugih. Diska/particije se ne dotikaj, če ne veš, kaj delaš... sploh pa nič ne kopiraj nanj.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Bela01 ::

Sem zdaj probala enih par programov in edini, ki mi je kaj pokazal je bil EasyRecovery Pro. Vendar problem je ker je plačljiv in seveda lahko fajle samo gledam in si delam "lušte".
A ve kateri za kak tak podoben in enako učinkovit free program. Ali pa če ima kdo kakšen crack >:D

Čmrlj ::

Bela01 :(

9. člen.
2.Prepovedano je objavljanje in iskanje snovi, predmetov, navodil za postopke ali dejavnosti, katerih promet je prepovedan z zakonom.

SepoX ::

emule?

ripmork ::

Bela01

sprobaj download.com, po minuti ali dveh iskanja sem našel en free program za recovery izgubljenih podatkov.

Je pa še nekaj podobnih strani, (Majorgeeks npr), z filtriranjem rezultatov bi morala kaj brezplačnega pa dobrega najdet.Tako da veselo iskanje...:D

JIM22 ::

Kaj si pol ugotovila? Da računalnik deluje vredu, sam čip(pocen) hub je jebal. To je že stara spika. Nove plate so dost občutlive kaj imaš priklopleno gor. Posebaj pa druga napajanja. Masa pa zemla ohišja je eno in isto. Skratka oboje je masa in je povezano prek napajalnega kabla na zemlo oz. ven iz bajte in stran pod zemlo. Najbrž pa gigabity ni občutliv na tale hub in tud sklepam, da druga dva kompa sta mal starejša in jih ne zajebava. Fajn, da so ti zamenjal, no v 8 dneh lahko počneš kaj hočeš, ker po pretečenih 8 dneh nebi menjal. Stvar je bila čisto izpravna. Škoda je edin da si plačala davk z izgubo podatkov na disku. Vsaka šola nekaj stane.:D
Digitalni marketing, nastop na spletu v naročnikovem imenu.

Vsi na FB pridružite se itVision :)

koyotee ::

Bela01 beri zs ;)
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

jest10 ::

Fajn, da so ti zamenjal, no v 8 dneh lahko počneš kaj hočeš, ker po pretečenih 8 dneh nebi menjal.

Optimist! Noben ti ni dolžan ničesar menjati. Dnevi za zajebancijo veljajo le za nakup iz kataloga/po internetu.

koyotee ::

Jest10 po zakonu imaš 8dni da izdelek vrneš, če ti ni všeč, kar pa ti omenjaš je 30dni za nakupe prek interneta.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

fosil ::

Nobenga zakona ni, da lahko menjaš v 8 dneh. V navadnih trgovinah se kupuje po sistemu videno, kupljeno. Menjava je stvar izključno njihove dobre volje, razen seveda če je kaj narobe z izdelkom.
Tako je!

JIM22 ::

Pobje mal ste odzadi.;) Kar sem napisal velja za vse stvari(tehnične 100%).
Digitalni marketing, nastop na spletu v naročnikovem imenu.

Vsi na FB pridružite se itVision :)

SepoX ::

Lejte teh 8 dni je za VIDNO stvarno napako, če napake ni potem nimaš kej praskat.

Za skrito stvarno napako je do 6 mesecev in mora prodajalec dokazovat, da si to ti naredil. Po pol leta naj bi pa ti dokazal, da je to res stvarna napaka in ne posledica tvojega malomarnega ravnanja.

Pa še n-tič. Uveljavljajte STVARNO NAPAKO in ne garancije. Razlika je samo v tem, da pri stvarni napaki VI izbirate kaj boste (torej zamenjava, vračilo denarja, popust, popravilo), pri garanciji pa prodajalec!

EDIT: Ja za internetni nakup je pa 15 dni, da sporočiš prodajalcu, da boš vrnil blago.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: SepoX ()

Bela01 ::

Stvar je urejena in do podatkov sem prišla (vsaj delno)

Glede piratstva pa se oproščam in anslednjič več ne bom spraševala ;)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Logitech bo lastnike svojih naprav pustil na cedilu (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
5616020 (11857) MrStein
»

Pritožba na zavrnitev stvarne napake (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
519235 (6419) BlaY0
»

Servis - težave

Oddelek: Mobilne tehnologije
458042 (6683) PINki
»

Stvarna napaka - garancija (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9110226 (8876) bobby

Več podobnih tem