Forum » Zvok in slika » Obupno nagravžno brnenje v ojačevalcu
Obupno nagravžno brnenje v ojačevalcu

dwan ::
Pozdravljeni!
Imam nek majhen problem in ta je obupno brnenje v ojačevalcu za bass kitaro. (Ojačevalec je precej star.) Ta ojačevalec ima dva kanala- eden ima svetlo barvo zvoka, drugi pa temnejšo. Ker pa ima vsak od teh dveh kanalov svoj jack in ni gumba za preklapljanje med njima, sem si naredil nekakšen foot- switch, s katerim lahko menjam kanal. (Torej: iz kitare gre en kabel, iz foot- switcha naprej pa dva, s foot switchom pa izbiraš, kateri.) Problem je pa ta: ko je ta ''foot- switch'' na tleh eden od kanalov obupno brni. Ko ga pa vzdignem do neke višine se to brnenje zmanjša do normalnega. Ali bi mi lahko kdo povedal, kako bi to brnenje odpravil tudi, ko bi bil ''foot- switch'' na tleh? (če ne razumete, kaj hočem povedati, kar vprašajte) Hvala!
Imam nek majhen problem in ta je obupno brnenje v ojačevalcu za bass kitaro. (Ojačevalec je precej star.) Ta ojačevalec ima dva kanala- eden ima svetlo barvo zvoka, drugi pa temnejšo. Ker pa ima vsak od teh dveh kanalov svoj jack in ni gumba za preklapljanje med njima, sem si naredil nekakšen foot- switch, s katerim lahko menjam kanal. (Torej: iz kitare gre en kabel, iz foot- switcha naprej pa dva, s foot switchom pa izbiraš, kateri.) Problem je pa ta: ko je ta ''foot- switch'' na tleh eden od kanalov obupno brni. Ko ga pa vzdignem do neke višine se to brnenje zmanjša do normalnega. Ali bi mi lahko kdo povedal, kako bi to brnenje odpravil tudi, ko bi bil ''foot- switch'' na tleh? (če ne razumete, kaj hočem povedati, kar vprašajte) Hvala!

BluPhenix ::
Če je foot switch kovinski mu namontiraj gumijaste nogice, oz. ga posadi na gumijasto podlago.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

dwan ::
Škatlico sem izdelal iz lesa in je ovita z nekakšnim umetnim usnjem, tako da po mojem ni to krivo.

BluPhenix ::
Aha, potem pa imaš probleme z maso. Poišči malo po temah v elektroniki.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Highlag ::
Če je zadeva zelo stara so lahko opešali tudi gladilni kondenzatorji usmernika. Življenjska doba elektrolitov je nekje 10let.
Never trust a computer you can't throw out a window
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | brni v zvočnikih. pomagajte!Oddelek: Zvok in slika | 3292 (2922) | zavajon |
» | 128Kb/s na eni ISDN linijiOddelek: Omrežja in internet | 1309 (1110) | TylerDurden |
» | najesen zvok PC-ojacevalecOddelek: Zvok in slika | 881 (751) | stromar |
» | V zvočnikih brniOddelek: Zvok in slika | 2626 (2387) | ferjan |
» | Ozvočenje za v avtoOddelek: Loža | 2080 (1955) | G[e]c |