» »

128Kb/s na eni ISDN liniji

128Kb/s na eni ISDN liniji

servo ::

Pred kratkim sem nabavil ISDN - čist osnovni paket z eno številko. Uporabljam 3COM PRO TA modem in vse dela O.K.
Malo za šalo malo za res sem nastavil naj se poveže z obema kanaloma in.... zadeva se res poveže s 128Kb/s. Torej vprašanje je ali je to normalno in kako bo s TK računom - uporabljam voljo

:D

lp

Ziga Dolhar ::

Hmmm, kje je tu težava? Dokler imaš dva kanala, se lahko povezuješ preko njiju -- plačeval boš pa za vsak kanal posebej, kot če bi ti in še nekdo hkrati telefonirala.
https://dolhar.si/

servo ::

Ampak jaz imam eno tel. številko. A ni 1 številka 1 kanal?

Sci-Fi ::

Kolikor jaz vem je v osnovnem paketu ena številka ki je namenjena telefoniranju in pa en kanal, ki je namenjen surfanju in morebitnemu sprejemu drugega klica.
To pomeni, da če pač ti vzpostaviš povezavo preko dveh kanalov je en tisti namenjen surfanju, drugi pa tisti namenjen telefoniranju.
Vsaj kolikor jaz poznam ISDN je tako.
Sci-Fi is the best way to dream

Cokolesnik ::

Vsak uporabnik ima pri klasicnih ISDN prikljuckih vedno dva kanala in dve ali vec telefonskih stevilk. Vsak telefon porabi en kanal, modem tudi, ce pa vzpostavis 128k, pa zasedes oba kanala, torej si nedosegljiv pri povezavi 128k oz. tudi klicati ne mores, ce te kdo klice, ne glede, koliko telefonskih stevilk imas zakupljenih.

Mislim pa, da imajo nekateri modemi, tudi tvoj, nastavitev, da lahko vzpostavlja dva kanala, potem pa enega sprosti, ce te kdo klice notri oz. ti dvignes slusalko, ko zelis klicati.

In se nekaj: v praksi se pokaze da dosezes 128k le v teoriji, zato res premisli, ali bos placeval dvojne impulze. Ce rabis hitrost, je tako najbolj pametno imeti ADSL in ne dvojnih kanalov pri spletarjenju.
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.

Zgodovina sprememb…

Sci-Fi: kanala sta popolnoma nenamenska in delujeta 'enako'. Da je en namenjen telefoniranju, drug pa internetu, je zgolj marketinška odločitev in nima nobene veze s tehnikalijami.

ziggga:

In kje sem napisal, da je med kanaloma kakšna razlika?
Sem sam napisal za kaj se kateri uporablja nisem pa nikjer navedel, da se v čemerkoli razlikujeta.

Please read post twice before you say anything foolish!

Kolikor jaz vem je v osnovnem paketu ena številka ki je namenjena telefoniranju in pa en kanal, ki je namenjen surfanju in morebitnemu sprejemu drugega klica.

Nič ni namenjeno ničemur. Razen uporabi. Bilokaki. V vseh paketih.

mitfif ::

Cokolesnik ima 100% prav.

Zigga:

Dej umir se mal pa si mal razčiti pojme preden bluziš bedarije.
Pravkar si z drugimi besedami prepisal moj post. Če pša trdiš da ga nisi pa pejd kermu slovistu pa te bo poučil, da ni nikjer specifično deklarirano, čemu je kateri kanal namenjen, piše sam da sta dva, da je na enega vezana telefonska, drugi pa je na voljo za surfanje.

Kako si pa ti tolmačiš moj post je pa odvisno samo in od ničesar drugega kot od tvojega poznavanja slovnice.

Na nadaljna provociranja nimam namena reagirati!

BigFoot ::

Sci-fi> saj v tem je fora, da tel. št. ni vezana na en kanal. telefonks št. je 'vezana' na oba kanala. pac, ce ti najprej klices nekaj se uporabi prvi kanal in ce se nato (ko si ti na telefonu) en poveze na internet, se uporabi drugi kanal. V obratnem primeru se za net uporabi prvi kanal in za telefoniranje drugi. in v obeh primerih ce bos ti enga klicu bo njemu na telefonu izpisalo isto telefonsko.
LG 77CX OLED TV; Marantz SR6010 7.2: 5x Focal Sib, 2x Focal Cub, 2x Focal
Little Bird; PS5, Xbox Series X, PS4 Pro, Xbox One, PS3, Vero 4K, Samsung
UBD K8500 4K UHD, Philips BDP2180/12

BigFoot:

Jaz to prav dobro vem in nisem nikjer pisal, da je telefonska številka vezana na točno določen kanal.
Sem sam napisal da imaš eno tel. številko, pa en kanal namenjan surfanju, kar pa še ne pomeni, da tega kanala ne moreš uporabiti za kaj drugega ko t samo za surfanje, prav tako nikjer nisem napisal da kanala, ki se pač (trenutno) uporablja za telefoniranje ne da uporabljati za surfanje. Se napisal pač mal bolj na splošno in nisem naštel vseh podrobnosti, ki roko na srce za navadnega uporabnika sploh niso pomembne, ampak je zanj važno samo in nič drugega kot to, da stvar funkcionira.

Od mene konec.

TylerDurden ::

Wicked :)
Let\'s make some soap ...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mobilna konkurenca ADSL/KABEL ponudnikom?

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
142690 (2690) alien-w
»

ISDN hitrost?

Oddelek: Strojna oprema
251922 (1372) Bane_
»

Ali SIOL slepari ?

Oddelek: Omrežja in internet
181359 (1034) eiht
»

Prenosi pri ISDN-u