Forum » Znanost in tehnologija » Informatična društva
Informatična društva
alensa ::
Zanima me, če ste člani kakšnih informatičnih društev? U bistvu bolj zakaj so se takšna društva v tujini prijela, pri nas pa ne. Zakaj ima Slovensko društvo informatika tako malo članov in kaj bi ljudi pripravilo, da bi vstopili v takšna društva. Kakšne vsebine pogrešate.
Mislim, da bi takšna društva lahko vplivala na razvoj, kot je temu primer v VB,Irski,Finski,... pri nas pa nič.
Kaj bi vas pripravilo, da bi se včlanili v takšno društvo in s tem pridobili status usmerjevalcev IT tehnologij.
Mislim, da bi takšna društva lahko vplivala na razvoj, kot je temu primer v VB,Irski,Finski,... pri nas pa nič.
Kaj bi vas pripravilo, da bi se včlanili v takšno društvo in s tem pridobili status usmerjevalcev IT tehnologij.
jype ::
Saj smo člani slo-techa.
Da je kakšno tako društvo usmerjevalec, je pa precej naivna trditev. Usmerja industrija, ne pa društva.
Da je kakšno tako društvo usmerjevalec, je pa precej naivna trditev. Usmerja industrija, ne pa društva.
DoberMan ::
To je čisto subjektivno mnenje, ampak ko sem razmišljal da bi se včlanil (na pobudo sodelavca ki je vodja informatike pri nas) sem šel pogledat na www stran, jo zaprl in iskal "ta pravo". Nakar ugotovim da je tista prava. Ne vem no, meni je obupna in sem dobil vtis da je to društvo kr neki, pa čeprav vem da so glavni pri organizaciji za SDI v Portorožu pa to. Predstavljaj si da dobi v podjetju nek manager vabilo naj informatika včlani pol pa pogleda page. Verjetno najprej pomisli da od nekega obskurnega društva ne bo imel koristi. Okusi so različni in možno da je stran polna pomembnih informacij, ampak meni je bedna do amena.
Plus tega sem v informatiki recimo 4 leta, pa sem zadnjič prvič sploh slišal za to društvo. Po moje v veliko podjetjih sploh ne vedo da obstaja.
Plus tega sem v informatiki recimo 4 leta, pa sem zadnjič prvič sploh slišal za to društvo. Po moje v veliko podjetjih sploh ne vedo da obstaja.
alensa ::
No recimo v VB,Irski ta društva postavljajo standarde.
Recenzije delajo neodvisno od komercialnih proizvajalcev.
Njihovi nazivi so strokovni in imajo največjo avtoriteto na področju računalništva. Večjo kot formalna izobrazba.
Recenzije delajo neodvisno od komercialnih proizvajalcev.
Njihovi nazivi so strokovni in imajo največjo avtoriteto na področju računalništva. Večjo kot formalna izobrazba.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Wap in lak/barvaOddelek: Loža | 1715 (1432) | next3steps |
» | Kdo dobi več, Sazas ali nastopajoči? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Problemi človeštva | 40065 (32587) | Meizu |
» | samozalozba in prodaja knjigeOddelek: Sedem umetnosti | 2274 (2039) | St235 |
» | Odpadna elektronika ni tako velik problem, kot se je zdeloOddelek: Novice / Ostale najave | 10402 (7863) | gruntfürmich |
» | Naj bi SAZAS nezakonito prisluškoval in sledil direktorju UIL?Oddelek: Novice / Zasebnost | 13345 (11357) | poweroff |