» »

življenjska doba baterij v brezžičnih miškah

življenjska doba baterij v brezžičnih miškah

CyberAD ::

foter se odloča za nakup brezžične podgane pa ga zanima kako dolgo kaj preživijo baterije v teh miškah (ne čas praznenja ampak čas v katerem je baterija neuporabna). vsi ki imate izkušnje, prosim odgovore :)

billy ::

kako to misliš?

večina miška ima navadne AA baterije, dve. Baterija pa drži nekje 1 do 2 meseca, spet odvisno od uporabe.

CyberAD ::

aja pol nimajo kakih posebnih akumulatorjev like Li-On, ki so extra za miško narejeni?

billy ::

Imajo to nekatere miške ja.

ampak pomoje se bolj splača kupit takšno, ki ima AA in vzameš rechargable ki jih pač polniš.

Tiste ki pa imajo vgrajene "baterije" pa je kurac, ker ko ti sfali nemreš nič in jo moraš dat polnit...in verjami mi, da se to dostikrat zgodi ;)

KandazaR ::

Večina ima že priložene polnjive AAA baterije. Samo pazi ker te so 1.2V navadne AAA baterije pa so 1.5V

roli ::

Tiste ki pa imajo vgrajene "baterije" pa je kurac, ker ko ti sfali nemreš nič in jo moraš dat polnit...in verjami mi, da se to dostikrat zgodi ;)

Ne se ne zgodi.Moja MX 1000 zdrži okoli 4-5 dni po cel dan uporabe.Ampak ponavadi jo pa dam polnit,ko grem spat.Sicer ti pa lepokaže indikator baterij kakšno je stanje.
http://www.r00li.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: roli ()

CyberAD ::

kot že rečeno me ne zanima kako dolgo traja da se baterija sprazni ampak kaka je sama življenska doba teh baterij
in pa ko baterija crkne, se bolj splača novo miško kupit ali se dajo te baterije kje relativno poceni dobiti?

Trubadur ::

kupi miško s kablom.
Wireless miške so sranje. Popušijo po celi črti.

lp
Berite Thomasa!

a13misko ::

To kar si reker ni res mam MX 1000 na Prenosniku in MX518 na namiznem in ni razlike!

jk ::

Sam imam G7 miško in ne bi rekel da popušijo po celi črti...
Imam jo 8 mesecev in do sedaj nisem opazil da bi manj zdržala. Koliko dolgo pa bo uporabna? To bi pa tudi jaz rad vedel.

Trubadur ::

Ok sam imam mx700.
Seveda se ne more primerjati z g7 ampak je natančnost in odzivnost katastrofalna. Še vsaka OEM miška je boljša.

Res pa je, da je stara že 3 leta in jo že malo mede...
Berite Thomasa!

jurre ::

kot so rekli, kupis nekaj z 2 AA baterijama, sam imam Logitech mouseman optical in nimam nobenih pripomb nad njo. Imam jo sigurno ze ene 5 let, ce imam kaksne Duracellove baterije notri zdrzijo ene 3 mesece, kupil pa sem raje NI-MH polnilne 2700MaH, ki zdrzijo kaksen dober mesec, dva, odvisno koliko uporabljas.
Edina pripomba, da pac nima stojala, kamor das filat (ker jih takrat se ni bilo), ampak je treba baterije ven vzet, pa ta cas imeti nekaj drugega - dam pac neke druge baterije, pa itak se v quick polnilcu napolnejo v dobre pol ure.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jurre ()

zlobcek ::

Tudi sam imam mx700 in je enako natančna in tudi odzivna kot druge miške z žico - torej za normalno delo zelo vredu. Edin problem imam, ker mi je polnilec v cradlu crknil in moram menjati baterije. Kar ubistvu niti ni tako velika stvar.

Baterija zdrži ene 10 dni, imam pa dve AA polnilne in lepo še dve vedno v polnilniku. Če boš kupoval brezžično se ti splača kupiti tako, kjer lahko zamenjaš baterije, ker ponavadi zmanjka soka ravno, ko jo najbolj potrebuješ. Varjanta pa je tudi, da kupiš eno miš z li-ion baterijo in jo daš lepo po koncu dela oz. dneva v cradle, kjer se polni in ni problemov, saj take in podobne baterije nimajo več slabih lastnosti Nimh, katero je bilo potrebno popolnoma izprazniti pred polnjenjem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: zlobcek ()

Fizikalko ::

Uh, se res ne strinjam s predhodniki. 100x bolje je kupit eno, ki ima svoj akumulatorček. Razlogi (govorim iz lastnih izkušenj: imel MX700, MX1000, zdaj mam MX Revolution):

- trajanje (1 teden napram 3 dni pri enaki intenziteti dela)
- Ponavadi precej hitrejše polnjenje (odvisno seveda od polnilca za AA, večinoma so počasni, če so hitri, so pa orenk dragi)
- miš z Li-Ion je PRECEJ lažja

Skratka, Li-Ion all the way!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Fizikalko ()

Dusan_HD ::

jURE: imam isto miš (cordless mouseman optical). Tedaj je stala 17k pri nas, dobil sem jo v avstriji za 9.5k. Je ne menjam dokler ne crkne! :D
raY_

Buldožer ::

No jaz imam MX610 in menjam dve AA baterije na dva-tri mesece. Mislim, da to kar ornk potolče en teden. Ko baterija začne crkovat sveti rdeča lučka in to še vsaj par dni, tako da imam čas kupit nove. Zame je več kot super.
Več glav več ve. No, ni nujno!

janko771 ::

Imam MX1000 in mam jo že od septembra 2004 in mi baterija ki je fixna še zdej dela brez problemov, tko da sem zadovoljen.
lp
jest

smrkecXY ::

menda najcenejša microsoftova so mi origanl bat zdržale 6 mesecev ob zelo intezivni uporabi. potem sem dal not že uničene akuje pa so zdržal 3mesce. tale miška je res šparuc z baterijam.
če ne najdeš, še ne pomeni, da ne obstaja

nurmaln ::

@Fizikalko

Dej mal povej svoje vtise glede revolution. Sam imam še mx1000 pa me zanima če je smiselno menjat al ni posebne razlike.

Fizikalko ::

Ja, ogromne razlike ni. Je pa lažja, še malo bolj ergonomska, predvsem je pa glavna prednost odličen wheel, ki se vrti prosto ali pa klasično. Jaz ne obžalujem menjave. Je pa že MX1000 odlična, tko da... Če maš keš, ti kar. Sploh, če dobr prodaš MX1000.

nurmaln ::

ma prodou ne bi, bi mel pač eno za desktop pa eno za prenosnik

Fizikalko ::

Še nekaj: malo drugače se odziva. Jaz sem rabu kak slab teden, da sem se navadil. Zdej sem zadovoljen.

miko 55 ::

ja akumulatorje kupiš cca 3Ah pa zdrži 2 meseca uber zlorabe. drgač pa na kabel prešalti. pa tut o baterijah je poterbno nekaj vedet.:\
LP
2 GOOD 2 B 4GOT10
NAJPREPROSTEJŠA RAZLAGA JE NAJVERJETNEJŠA

KTr1sk ::

Jaz sem imel od leta 2005 Razer Diamondback miško..in v veliko sem igral COD1 in COD2...no rad bi povedal da še zdaj mi dela kot nova..razen tega da sem pomotoma zdrgnil dol gumjasto plast ki je privlečena na tipkah..sem jo šel umivat heh

Včeraj pa sem kupil rabljeno Logitech mx1000....dela lepo brezhibno..a edino me skrbi za baterijo..ker se je napolnila v nekaj minutah in ko sem jo začel uporabljat je kar kmalu padlo na 1 črtico baterije..a ugasnila pa ni po več urah delovanja...

Sem gledal po googlu, če je možna menjava baterije...in vidim da so že ljudje menjavali baterije, sem tudi našel na mimovrste to baterijo
http://www.mimovrste.com/artikel/279003...
spodaj je povezava kako so menjavali baterijo na miški..samo najbolj pa ne razumem spodnjega besedila...če lahko do na hitro prevede prosim? hvala

http://eviltyrant.com/blog/?p=914

[code]The first one I destroyed trying to solder the wires directly to the battery contacts.. which just ruined all the internal li-ion battery components(i.e. DO NOT TRY DOING THAT)… the second battery, which I never tampered with whatsoever, is connected to the mouse via the contacts I described above. The klic-5001 batteries by the way do fit very well in the hold-down meant for the original battery. End result: one, exceptionally well working MX1000 mouse which I can replace the rechargeable battery inside anytime it begins to get to aged and not working so well… ^_^ It charges as normal and the battery monitoring work[/code]

P.s. a je že kdo to menjal in kako dolgo bo meni delovala miška na 1 črtici...če dela 1 dan...je dovolj..saj jo vsak dan lahko postavim na stojalo..
AJA pa ko ste jo filal..a ste dali stikalo na miški na OFF??? kaj je bolje??

hvala za vse odgovore!!!
lp
Tomaž
i7-11700kf,32gb-3200mhz,6700xt,nvme2x,hdd4x

krucymucy ::

Imam MX700 kakih pet let, pa so se vedno prve baterije Ni-MH, ki se vedno drzijo kake tri dni. Mogoce so na zacetku 4 dni, se ne spomnim.
S polnjenjem je pa tako. Ko se mi prizge opozorilna lucka imam se vsaj pol dneva uporabe. Velikokrat jo parkiram na polnilno postajo tudi za samo 15 minut pa jo imam spet za nekaj ur uporabe.

Pyr0Beast ::

Na kabel, brezžična je samo delo in izguba denarja.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Rippy ::

Na kabel, brezžična je samo delo in izguba denarja.


Če ima svoj dock polnilec tako, kot naprimer brezžične slušalke potem ni problematično. Sicer pa sam prisegam na žico.

Pyr0Beast ::

Postane problematično ko začnejo baterije pešati :D
V glavnem ne profitiraš nič.

Zadeva zaradi večje teže še raje razpade na prafaktorje ...
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Lotr Ab Mot ::

mam Logitech MX1000
preigral veliko streljačnin nobenih problem, vsi padajo kot ponavadi na kablu...
mam jo cca 3 leta nevem točno,
zdrži mi nek do 1 tedna (od 4 do 6 ur na dan)

skratka stara je 3 leta, delat isto kot na začetku
stem da jo nič ne šparam , parkrat padla na tla, polita s sokom...

tako da nimaš kej zgrešit, jst ne grem nazaj na tist kabel nikoli več, in take z baterijami tudi ne, jo ma sosed, veliko slabša,
če ti tam zmanja energije, tiste baterije vn pa v polnilci pa spet nazaj...
če ti pa slučajno tukaj zmanka energije, jo postaviš na polnilc greš si nekaj iskat za pit, ko prideš nazaj dela pol ure brez problema,

slučajno, pač jo daš vsak dan na polnil...

Zgodovina sprememb…

KTr1sk ::

Zanimivo, zaenkrat ne bom nic je odpiral in tudi če bi slučajno je res kot ste mi namignili...medtem ko grem si po po sok postavim miško na polnilec in medtem bo že tolk polna da bo dovolj za nekaj ur:)
Prodajalka je mi je rekla da miška je prazna da ni bila v uporabi nekje mesec dni...jaz sem prišel res ni niti ena črtica gorela, potem sem pa samo za nekje 10min postavil in sem jo potem že cel popolnde nekaj delal, tudi če ni bila napolnjena.
i7-11700kf,32gb-3200mhz,6700xt,nvme2x,hdd4x

KTr1sk ::

No da vam povem, da sem danes menjal baterijo na miški mx1000 in sicer z modelom HL-PL17 ki sem našel na mimovrste za 10€,
http://www.mimovrste.com/artikel/113007...
ki je popolnoma enake dimenzije kot je original tako da paše v miško, samo 3žičke je treba spajkat skupaj to je pa tudi vse in tukaj sem pogledal
http://eviltyrant.com/blog/?p=914
kako gre miška narzen, v bistvu je samo to težko, če ne veš kje je vijak, drugače je otroško lahko razrdet in sestavit nazaj

tolk za info če sem komu pomagal ;)
lp
i7-11700kf,32gb-3200mhz,6700xt,nvme2x,hdd4x

mtosev ::

v moji LX6 slaba 4meseca pa gre pa pa baterija
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Dr_M ::

Tomaž: zanimiva ideja :) Mogoce bom sprobu, ce je ne bom prej zamenjal, ker me neki kolescek jebe.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

profii ::

Logitech V550 nano oblubljenih 18mesecev z dvemi AAA baterijami.
Pri meni po dveh mesecih še vedno na 95% baterije...

cukl ::

mam še staro logitek mx610 se mi zdi, pa baterije zdržijo po 4 mesce. s tem, da začne pri koncu utripat rdeča lučka pa opozarjat v windowsu, da so baterije prazne, pa kljub temu zdrži še kak mesec preden čisto crkne, tak da maš čas pripravit rezervne baterije. je pa uporabno, če nimaš mišaka skozi na mizi zraven računalnika. pa da se nena miš spotika ob kabel.

jRk0 ::

mx revolution polnim enkrat tedensko vsaj =)

res pa da veliko ur na dan uporabljam nonstop.
You fuck up once, you loose two teeth.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jRk0 ()

KTr1sk ::

Ja ampak moja mx1000 je bila že čisto pri koncu, delala je samo nekaj ur,ko je polnilec kazal da je polna miška in sem jo začel uporabljat je kar iz 3lučk padlo na 2lučki in kmalu je gorela samo 1lučka in ko je gorela rdeča lučka je kmalu ugasnila.

Zdaj pa ko sem menjal (nekaj po 20h uri), še vedno kažejo 3polne črtice in spodaj v opravilni vrstici da je baterija full, ampak vseeno bom miško ugasnil spodaj in dal polnit da se napolni do konca.
i7-11700kf,32gb-3200mhz,6700xt,nvme2x,hdd4x

Gapi ::

Se polni tudi če je na on. Moja MX1000 bla na OFF samo enkrat v njeni življenski dobi In še zdej dela 6-7 dni brez da jo dam polnit. Se pravi da ostane na mizi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gapi ()

aiko ::

Logitech MX620. Ima 2xAA baterije in so mi zdržale 11 mesecev. Ne igram neki ful igric, tko da je verjetno tu razlog za dolgo dobo.

KTr1sk ::

danes je 7dan in je samo 1črtica manj torej gorijo 2 lučki na miški, je tako kakor da bi imel novo miško :)
i7-11700kf,32gb-3200mhz,6700xt,nvme2x,hdd4x

KTr1sk ::

KTr1sk je izjavil:

danes je 7dan in je samo 1črtica manj torej gorijo 2 lučki na miški, je tako kakor da bi imel novo miško :)

Še vedno imam to miško in odkar sem menjal baterijo drži zadovoljivo, ko dam polnit ne vem kdaj sem jo nazadnje polnil heh, drugače pa mi je začela zafrkavat, da je kar samodejno začela klikat in sem menjat stikalo za levi klik od druge miške ki je ne uporabljam in zdaj spet dela :)
Sem pa nekaj prestavljal fedrco od koleščka tako da je zdaj bolj glasen kolešček in glasen levi klik, zdaj v upanju da bo še za par let delala :)
i7-11700kf,32gb-3200mhz,6700xt,nvme2x,hdd4x

roli ::

Tale problem z samodejnim klikanjem se tudi meni sem ter tja pojavi. Zdaj jo mam lepo na sekundarnem računalniku. Za primarno delo sem pa kupil njenega naslednjika MX1100. Ima prednost, da uporablja dobre stare AA baterije. Zamenjaš vsake 7 mesev pa je.
http://www.r00li.com

Ted ::

Imam Microsoftovo Wirelles Laser Mouse 6000, 2 AA bateriji ob službeni rabi cca. 8 ur 5-6 dni v tednu držita 6 mescev.
Mah...

Izi ::

Ted je izjavil:

Imam Microsoftovo Wirelles Laser Mouse 6000, 2 AA bateriji ob službeni rabi cca. 8 ur 5-6 dni v tednu držita 6 mescev.

Tako je. Vsaka miška in tipkovnica mora z dvema baterijama zdržati najmanj pol leta, stalne rabe minimalno 8 ur na dan.
Za moj HTPC uporabljam Logitechovo tipkovnico in miško "Cordless Desktop S 510" in ker se zadeva uporablja okoli 2 do 3 ure na dan baterije zdržijo več kot eno leto. Zadevo imam pravzaprav že 4 leta in sem samo dvakrat zamenjal baterije. Ko začne utripati lučka za prazno baterijo imam še okoli 2 tedna časa, da nabavim nove baterije preden crkne.

Akumulatorske baterije niso primerna za desktop naprave, ker se spraznijo v nekaj tednih ne glede ali jih kaj rabiš ali ne. Zato je nujna uporaba baterij za enkratno uporabo, ki se ne spraznijo tudi 5 let, če jih ne uporabljaš.

Miške imajo ponavadi 2 AA bateriji, tipkovnice pa 2 AAA bateriji. Če zdrži z enim kompletom baterij manj kot pol leta potem vržite v smeti in nabavite novo :P

Je pa res, kot je bilo že rečeno, da so povprečne miške s kablom opazno boljše od najboljših brezžičnih mišk.
Za tipkovnico pa ni razlike, so brezžične enako zmogljive kot žične.
Pri miškah pa za zahtevno delo, kot so igre ali grafično oblikovanje je miška na kablu takorekoč obvezna, za pisarniško delo in brskanje po netu je vseeno kaj imaš, za HTPC pa je nujna brezžična miška in tipkovnica.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

opeter ::

Laserke miške porabijo vsaj 1/3 manj kot optične. To sem enkrat nekje bral.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Miška MX Performance Logitech

Oddelek: Kaj kupiti
468102 (5585) sajmon
»

Katero Logitech miško kupiti?

Oddelek: Kaj kupiti
412954 (2149) Sandi1987
»

Test Logitech MX Revolution

Oddelek: Novice / Ostale najave
455706 (3097) djordjevic
»

Baterije pri brezžičnih miškah

Oddelek: Strojna oprema
161619 (1289) miko 55
»

Logitech MX1000 (nova tehnologija mišk) (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Strojna oprema
1087765 (5126) SnakeBite

Več podobnih tem