» »

Prenosnik ali dlančnik (PDA)?

Prenosnik ali dlančnik (PDA)?

trot ::

Živjo,

pojavlja se mi težava, da imam med delom večkrat cca 15 - 45 minut časa, ki bi jih rad koristno uporabil, ker me drugače zaostale obveznosti preganjajo. Se pa to dogaja ne samo neposredno na delovnem mestu (kjer tudi ni vedno na voljo prostega računalnika), ampak tudi kdaj na terenu in med kakšnim prevozom (kadar ne vozim sam, jasno). Občasno bi prav prišel tudi kak GPS, ki bi mi skrajšal iskanje kakšne lokacije. In NUJNO potrebujem dober organizator, kar bi se sicer morda dalo rešiti tudi s kakšnim drugim mobilnikom.

Glede na opisano, kako se lotiti težave. Malce sem gledal dlančnike, ki jih moj mobilni operater ponuja v akciji. Pokazali so mi qtek 9000, samo ima za moje mesarske prste premajhne tipke na tipkovnici>:D nič mi ne pomaga, če na minuto spravim skupaj 10 besed.

Skrajšano, kaj narediti? Kriterij je tak, da mora biti pisanje čim hitrejše (lahko tudi kakšna virtualna tipkovnica ali prepoznavanje na touchscreenu). Stvar tudi ne sme biti tako velika, da se je ne bi dalo nositi seboj. Teža max 2 kg. In ne maram slabo izdelanih ohišij. Obvezno wlan, bluetooth. Cena: za dlančnik ne dam več kot 500 EUR, za prenosnika max 1200 EUR.

A kdo pozna kak kompromis med vsem tem? Hvala za odgovore.

fosil ::

Vmesna varianta so tablični računalniki, ki pa niso ravno pocen
klik
Tako je!

[MYTiX] ::

Morda pa dlančnik in eno bluetooth tipkovnico za hitrejše tipkanje. Je pa res da imajo ti dlančniki po večini prenizko resolucijo za kaj "pametnega" počet.
podpis

trot ::

V bistvu še najbolj potrebujem word in excel ter kak organizator in GPS vodenje. Če je možnost, tudi internetni dostop - ne nujno preko UMTS. Gledanje filmov že skoraj ne pride v poštev, mogoče kakšna muzika, čeprav imam skoraj raje mir.

Tisti prenosniki z malimi zasloni so skoraj preveliki.

A kombinacija dlančnik, bluetooth tipkovnica in GPS je takšna kombinacija, da se lepo zmeče v kak etui in da je ni treba puščati v avtomobilu? Koliko časa zdržijo baterije dlančnikov?


Mimogrede, a ima kdo kaj takega?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: trot ()

roli ::

Palm T/X
Tole je super zadevica za vse.Sicer nima Win sistema ampak Palm OS kar je super.Imaš možnost virtualne tipkovnice&prepoznavanje pisave.Prepoznavanje pisave pa mislim,da deluje tako dobro kot pri ostalih Palmih.Ima Wi-fi in BT ter režo za spominjske kartice.Sam imam sicer Zire z sivinjskim zaslonom ampak deluje super.Tako,da lahko Palma samo priporočim.
http://www.r00li.com

trot ::

Aha, prepoznavanje pisave. Kako dobro to deluje? Imam namreč bolj "doktorsko" pisavo.>:D

bluefish ::

kaj pa dlančnik na katerega priklopiš zložljivo tipkovnico?

[MYTiX] ::

Tista virtualna tipkovnica ni ravno za na teren. Bluetooth tipkovnice, ki so namenjene mobilnikom in dlančnikom se dajo zelo lepo pospravit v "škatlico" velikosti dlančnika. Je pa dobro, da preizkusiš tipkat na njo, preden jo nabaviš, saj ima tipke manjše (ožje) kot običajna tipkovnica.
Priporočal bi ti dlančnike z Windows Mobile OS, saj dobiš ogromno uporabnih aplikacij, sploh od kar obstaja .NET. Včasih so bili Palmi res prva izbira, vendar so mal zaspali, zdej pa samo še lovijo konkurenco.
podpis

trot ::

Vzeto na znanje. Kaj pa prepoznavanje pisave? Pri katerih modelih je to dobro rešeno? Recimo, da mi je trenutno nekako v oči padel FSC Loox n 560?

Calligula ::

Loox z GPSom + Bluetooth tipkovnica pa je.

roli ::

Na Palmih deluje prepoznavanje pisave super.Na win sistemih se mi pa zdi slabše.Pri palmu imaš posebno pisavo,ki jo zlahka obvladaš v 5 minutah.Drugače pa virtualna tipkovnica in pisalo pa je.
http://www.r00li.com


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kaj kupiti: SE p1i, n95, iphone (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
568313 (6082) Nesta
»

Dlančnik + GPS

Oddelek: Kaj kupiti
203358 (2864) krneki0001
»

Dlančniki

Oddelek: Mobilne tehnologije
51866 (1682) Mih@@
»

Dlančnik

Oddelek: Kaj kupiti
121774 (1577) iskra
»

dlancnik

Oddelek: Kaj kupiti
61398 (1338) R0K

Več podobnih tem