» »

kaj kupiti: SE p1i, n95, iphone

kaj kupiti: SE p1i, n95, iphone

«
1
2

Alirio ::

Evo odločam se med temi telefoni... Kar sm brskal po googlu se mi najbol dopade p1i. Rad bi pa imel telefon s cim vec funkcijami... da lahko gledam filme, poslusam avdio, igram kako igro tja pa sm. Glede GPSa me zanima kako je s placljivostjo? Ce sm naprijem pri simobilu in da tam kupim telefon kako bo glede placevanja GPSja. Pa kje dobim karte?
Zanima me ce na p1i in n95 lahko gledam filme oz nadaljevanke katere prenesem z racunalnika, v kaksnih programih lahko gledam, v kaksnem formatu mora film bit,...
Kako je z velikostjo enkrana pri teh 3 mobilnikih in kakšna je kvaliteta ekrana.
Dlančniki so mi zelo ušeč vendar pa v primeru da je n95 veliko boljša raje uzamem n95.

Ze v naprej se vam zahvaljujem za odogovre in se opravicujem za mojo nevednost.

lp.
alirio
Asus P5K, Intel 2 Duo E6750 2.66MHz, NV8800 GT EVGA Overclocked, Geil 2x1GB Kit

madog ::

Zdej ker si večinoma omenju GPS se mi zdi da ti bo še najbol prov pršla n95. Vsaj pr men se je izkazala kot zelo dobra za GPS. Naložen imam slovenske garminove karte Adriaroute in ostalo celotno evropo. Fino je da ima podporo za A-GPS kar znatno zmanjša čas potreben za določitev točne lokacije saj se nekako poveže z baznimi postajami, prenos podatkov za to pa je zelo majhen.


Se pravi 1 točka za N95


p.s. edina in kar velika težava pa je njena baterija saj meni ob mogoče malo večji uporabi ( predvsem telefoniranje ) zdrži samo 1 dan

TheoryX ::

če nameravaš uporabljat razno razne aplikacije, verjami, da jih je za iphone malo morje, pri nokii pa morš skoz iskat način kako jih signat...
trenutno jih je nemogoče

bil sem pri enakem problemu kot ti, pri meni je touch screen zmagal :D

ma pa brat zdaj n95 8gb in je po mojem iphone 100× bolši
Intel C2D E6420 | P5K Deluxe/WiFi | BFG 8800GTS OC
Crucial 2 × 1 GB Value rami | Hitachi 320 GB

Alirio ::

kaj pa glede p1i kako je s funkcijami? Filmi pa glasba??? Pa ali je gps placljiv???

hvala
lp.
Asus P5K, Intel 2 Duo E6750 2.66MHz, NV8800 GT EVGA Overclocked, Geil 2x1GB Kit

Ted ::

GPS in navigacija ni plačljiva če si naložiš kompleten program (Garmin XT ali Tom Tom) s pripadajočimi mapami. Če boš mel pa programček s katerim sproti prenašaš mape preko GPRS-a, pol pa boš plačeval prenos podatkov.
Mah...

IceIceBaby ::

V zadnjem času sem iskal telefon, ki bi mi lahko omogočil nekakšno mobilno pisarno, telefon in media player, vse v enem. Testiral sem med drugim tudi iPhone in Nokio E90, ki je zelo podobna N95, le da ima polno QWERTY tipkovnico, večji zaslon in boljšo baterijo. Tole so moje ugotovitve (gledano iz mojega zornega kota glede na moje potrebe).

iPhone:
+ zelo dober ekran (daleč največji in najboljši med temi tremi, tako po fizični velikosti kot po pixlih)
+ Odličen web browser. Veliko boljši kot na N95, pa še večja ločljivost ekrana pomaga.
+ Dober mail client z odličnim prikazom MS Word in Excel datotek (brez urejanja!)
+ Dobra virtualna tipkovnica, s katero se da tipkati zelo hitro.
+ Odličen za gledanje filmov in poslušanje glasbe. Še vedno je treba video pretvoriti na računalniku v ustrezen format, ampak predvajanje je gladko, slika lepa, zvok odličen... Podobno je z glasbo, kot navaden iPod.
+ Baterija je zelo dobra za tak telefon.
+ Presenetljivo veliko dodatnih programov, ki odpravijo večino pomankljivosti iPhona.
+ Nasplošno je vmesnik ZELO dodelan in hiter. Symbian telefoni so kar se tega tiče daleč zadaj. Tudi najhitrejše nokie so proti iPhonu zelo počasne.

- Ne podpira ZIP datotek
- Ne da se urejati word, excel in powerpoint datotek (Symbian sicer sam po sebi tega tudi ne zna, obstaja pa nekaj dodatnih programov, ki to delo opravijo brez težav).
- Fotoaparat sux.
- Samo EDGE povezljivost (3.5G je zakon). Sicer bi se dalo preživeti, ker je itak veliko WiFi omrežji ampak vseeno.
- Ni vgrajenega GPSa.
- Ne da se ga uporabljati kot prenosni disk. Obstajajo sicer hacki, da prek FTPja nalagaš datoteke, ampak to ni to. Jaz bi rad sinhronizacijo vseh dokumentov.

Jaz sem ugotovil, da trenutno noben telefon ne izpolnjuje mojih pričakovanj. iPhone je še najbljižje temu, kar potrebujem, ampak je trenutno še preveč okrnjen. Računam pa na to, da bo verzija 2.0 veliko boljša.

Alirio ::

mislm da sm pristal na to da uzamem p1i... me pa samo zanima kako je s gledanjem filmov na temu telefonu pa poslušanjem muzike in ostalih multimedijskih stvari. Saj vem da je tega nekaj tudi na googlu ampak ce je tukaj kdo z izkusnjami glede SE p1i bi mi zelo veliko časa prihranil.

lp.
Asus P5K, Intel 2 Duo E6750 2.66MHz, NV8800 GT EVGA Overclocked, Geil 2x1GB Kit

steev ::

Eh, p1i ni nek telefon. Sploh mi ni uporaben. Vlačenje tiste palčke, itd. Veliko bolj praktičen je iphone. Še enkrat malo premisli.
:|

Alirio ::

jah mogoce res sam iphone ma pri nas 5x prevec nabito ceno.... drugod ga dobis za male pare tuki pa nazalost ne... tko da nisem pripravljen odstet tolk dnara zanj... iz amerike ga ba zau ne morem dobiti :S
kaj pa vidis slabega na p1i? Jst kar sm vidu ga folk dost hvali. Pravijo da je 1a telefoncek. Bi pa rad slisu tudi kritike in te stvari. Namreč tokrat bi se rad vredu odločil in kupil dober telefon. Iphone pa nazalost ne zadosca mojemu standardu ker ima veliko prevec napak.

lp
Asus P5K, Intel 2 Duo E6750 2.66MHz, NV8800 GT EVGA Overclocked, Geil 2x1GB Kit

steev ::

Po funkcionalnosti je boljsi, samo si ves lesen s tisto palčko.
:|

Alirio ::

sepravi je vsa problem samo v palcki? kaj pa filmi? :) to me najbolj zanima poleg gpsa (na katerega sm ze dobil odgovore) A kdo ve kako se predvajajo pa v kakem formatu???

najlepsa hvala za odgovore

lp
Asus P5K, Intel 2 Duo E6750 2.66MHz, NV8800 GT EVGA Overclocked, Geil 2x1GB Kit

IceIceBaby ::

Za P1i ne vem, ampak pri nokiah enostavno na računalniku pretvoriš film v ustrezno velikost (jaz uporabljam Videora konverter), naložiš film in to je to.

Glede na to da ima SE tudi symbian sigurno obstaja video player za njega.

Alirio ::

kaj pa glede LGKu990 Viewty? Kakšno je vaše mnenje o njem. Sedaj izbiram med njim in p1i :) kaj priporocate???


hvala pa lp
Asus P5K, Intel 2 Duo E6750 2.66MHz, NV8800 GT EVGA Overclocked, Geil 2x1GB Kit

origin92 ::

Mam jaz P1i in sem z njim zelo zadovoljen...razen tega da je včasih malo počasen...
Video moraš pretvoriti v format: 3GP
Navigacija je priložena k telefonu in preiskušeno deloje perfektno! Najde vsako cesto v Sloveniji(tudi neasfaltirane-poljske ceste..)

buneech ::

Ja uporabljam LG KU990 Viewty, pa sem kar zadovoljen z njim, dobil sem tisto, kar sem pričakoval. Že takoj predvaja DivX filme v .avi formatu, odpira word, excel, pdf fajle (brez urejevanja), touchscreen, HSDPA...še GPS pa WiFi bi lahko mel. :)
Drugače pa za P1i, kolikor mi ga je uspelo testirati, je zelo dober telefon, GPS menda dela odlično, za filme se dobi symbian aplikacija DivX mobile (nekaj takega), potem samo na računalniku resizaš film na 320x240, format pustiš .avi, in dela odlično, menda lahko še podnapise dodaš...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: buneech ()

$%&/() ::

Odkar imam iPhone se ne bi mogel več navadit na ''navaden'' telefon. Toplo priporočam :D

Scarface ::

SE P1i ti definitivno odsvetujem. Tudi tisti, ki ga priporočajo me zanima zakaj je tako? Zaradi njegove "hitrosti" ali "brezhibnega delovanja"?
Edina dobra stvar je ta, da podpira BB cliente zaradi česar smo ga pri nas tudi kupili.... pa sem zgubil že ogroooomno živcev zaradi tega telefona!
Been there, done that....

zee ::

@xerox476: kako je pa s tipkanjem SMSov na iPhonu? se hitro navadis ali je bolj problematicno?

EDIT: typo
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zee ()

mile ::

@Scarface

povej, kaj je dejansko narobe

steev ::

zee: Hitro se navadis. Po enem tednu zelo hitro pises. Vsaj pri frendu je tako.
:|

$%&/() ::

Še posebej hitro se piše v landscape načinu, ki je pa na voljo samo v Safariju, če prav vem.

kixs ::

Imam se starega P800 - sluzben. Razen tega, da je VELIK, je ostalo vse OK. Tista palcka pa sploh ni problematicna.

Normalno lahko gledas divXe, itd... Problem mojega je samo v tem, ker ne podpira Duo Pro kartic (max je 128MB).

Bi pa rade volje imel P1 :P

lp

IceIceBaby ::

@xerox476: kako je pa s tipkanjem SMSov na iPhonu? se hitro navadis ali je bolj problematicno?


Mene je najbolj presenetila ravno tipkovnica. Ekran je res zelo odziven in "natančen". Po 2 dneh sem lahko tipkal skoraj enako hitro kot na E90 in hitreje kot na E61.

Blaz90 ::

eno quick vprašanje, na tem linku je novica o o novem 3G iphonu, ki naj bi izšel junija, me pa zanima, kaj ta oznaka 3G pomeni, ali je to 3 giga kot kapaciteta, al tretja generacija...

>>><<< ::

3G je oznaka za UMTS mobilnike ... :D
ATI cards are like buses... They're huge, red and have bad drivers.

jack001 ::

Ima kdo P1i na Simobilu? Zanima me kakšno oznako za omrežje ima na zaslonu (SI vodafone ali SI.MOBIL)? Zanima me še kako je glede pisanja s palčko. Zazna šumnike ali ne in če se da v kakšen dokument pisati pisano in če normalo izpiše besede?

kiFni ::

N95 zdrži 2 dni brez problema z novim FW 21.0.016. V nedeljo sem ga naložil zvečer, čez noč napolnil baterijo in mi še danes drži (na pol). Nisem mogel verjet, sploh. Pa hitrejš dela, in youtube video laufa.

mile ::

Ima kdo P1i na Simobilu? Zanima me kakšno oznako za omrežje ima na zaslonu (SI vodafone ali SI.MOBIL)? Zanima me še kako je glede pisanja s palčko. Zazna šumnike ali ne in če se da v kakšen dokument pisati pisano in če normalo izpiše besede?




-SI vodafone
-šumnike podpira, prav tako prepoznavanje pisave ( ne uprabljam, mi je tipkovnica kul)

Boomer1911 ::

jaz sem tudi eden izmed mnogih ki z veseljem uporablja P1i, in filmi niso probljem, če jih imaš v wmv ali mp4 ali 3gp, čeprav ga imam manj kot teden sem izredno navdušen nad QWERTZ tipkovnico, ker omogoče zelo hitro tipkanje.
pravzaprav ravno tole sedaj tipkam na P1 :D
bluetooth je dovolj hiter (cca. 100kb/s) ima IR za pošiljanje datotek manj zmogljivim, starejšim fonov, UMTS, 3G, WLAN, in še marsikaj, kar sploh ne bom kadarkoli potreboval. zelo sem navdušen nad pisarnico (saj sem prej imel w550). zame je kamera super, 3.2Mpx je dovolj dobra (čene si nabavite Cybershot ali fotoaparat), zvočink je kvaliteten in lepo skrit v ohišje. Svetlost zaslone je velika, in se da spreminjat od 1-100% svetilnosti, kar je odlično za vse svetlobne razmere (lahko glodanje filmčkov v temnejših urah(0-20%), ter delanje na prostem podnevi na močnem suoncu (85-100% svetilnosti))
tako da iz mojega stališča je to zame telefon mojih sanj :P

Nokia N95 8GB je super, 5Mpx kamera je odlična, vendar najbolj obžalujem da nima zaslona na dotik, pri iPhonu pa je škoda ja je tako preklensko drag kot sam žafran, čeprav uporabniški vmesnik je odličen, zaradi same velikosti ikonc za pritiskanje, kjer ni potrebna bergla.. pardon palčka.
Sam sem sprobal vse te telefone in P1 je odlična izbira za tiste, ki jih nemoti delo z obema rokama.
LP
Intel P4 3.0E @ 3.86GHz | 1GB DDR400 | Asus N7600GS | 2x 500GB & 320GB HDD
ASUS K50IN series | Core 2 Duo 2.53GHz | 4GB DDR2 | GeForce G102M | 500GB HDD

Alirio ::

janezek totalno se strinjam s tabo. Pogresam samo giant ekran kot na iphone in malo vec dela s prostimi rokami. Pa HD na iphonu je zakon. Sam sem p1i kupil 3 tedne nazaj. Telefon je ravnokar dosegel svoj vrhunec saj so pred kratkim hacknili uiq3 sistem sepravi sedaj na telefonu lahko po mili volji delas stvari na katere prej niti pomislil nisi. Tako rekoc p1i lahko sedaj spremenis v IPhone s walkmanom.

Lp.
alirio
Asus P5K, Intel 2 Duo E6750 2.66MHz, NV8800 GT EVGA Overclocked, Geil 2x1GB Kit

drejc ::

> Nasplošno je vmesnik ZELO dodelan in hiter. Symbian telefoni so kar se tega tiče daleč zadaj.

N95 od verzije swja 2x.x.x naprej so hitri ko sneta sekira. Ne da bi bilo težko updejtat sw, ampak tudi trenutni n95 ki so v prodaji so verzije 20.x.x in več.
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

Scarface ::

P1i je v redu dokler se nič dodatnega ne naloži nanj.
Pri nas ga recimo uporabljamo za BlackBerry storitev in ko enkrat namestiš gor BB connect clienta je konec veselja s tem telefonom.
Enako so mi potrdili tudi na Svemi, ki je pooblaščeni serviser. Takrat se telefon zaganja celo večnost in nasploh zelo počasi deluje.
Žal je podobna zgodba pri Symbian telefonih. Ko je softwarsko nekako tovarniški normalno deluje. Z namestitvijo dodatnih aplikacij pa grem lahko na kosilo, dokler se telefon prižge in ko vtipkam PIN grem lahko še na veliko potrebo, da se dejansko naloži.
Problem novih all_in_one telefonov je v tem, da so hardwersko prešibki za Symbian in podobne sisteme. Premal rama majo :) .
Kar se tega tiče naj bi bili HTC-ji še najboljši... a jih žal nisem še uspel stestirati...
Been there, done that....

Boomer1911 ::

nerazumem kako bi lahko symbiani potrebovali več kot 128MB RAM-a?
jaz sem naložil že malo morje aplikacije (400MB če smo približni) pa neopazim velike razlike!
prižge se za manj kot minuto (glede na ogromno število aplikacije je malo) in deluje navsesplošno normalno, in ga imam kot za iPhone z walkmanom! večji problem je šele, če je preveliko število zagnanih aplikacij v ozadju, potem pa razumem da še komp šteka!, kaj šele dlančnik.
sicer pa jaz (osebno) nimam čisto nobene potrebe, da bi ga ugašal in prižigal, pa čeprav sem izjemno potrpežljiva oseba, ga nimam kaj ugašat! mora da dela noč in dan ter dan in noč, drugače mi je škoda dnarja zanj!
LP, zej pa lahka pljuvate kako čte :P
Intel P4 3.0E @ 3.86GHz | 1GB DDR400 | Asus N7600GS | 2x 500GB & 320GB HDD
ASUS K50IN series | Core 2 Duo 2.53GHz | 4GB DDR2 | GeForce G102M | 500GB HDD

Alirio ::

P1i je v redu dokler se nič dodatnega ne naloži nanj.
Pri nas ga recimo uporabljamo za BlackBerry storitev in ko enkrat namestiš gor BB connect clienta je konec veselja s tem telefonom.
Enako so mi potrdili tudi na Svemi, ki je pooblaščeni serviser. Takrat se telefon zaganja celo večnost in nasploh zelo počasi deluje.
Žal je podobna zgodba pri Symbian telefonih. Ko je softwarsko nekako tovarniški normalno deluje. Z namestitvijo dodatnih aplikacij pa grem lahko na kosilo, dokler se telefon prižge in ko vtipkam PIN grem lahko še na veliko potrebo, da se dejansko naloži.
Problem novih all_in_one telefonov je v tem, da so hardwersko prešibki za Symbian in podobne sisteme. Premal rama majo :) .
Kar se tega tiče naj bi bili HTC-ji še najboljši... a jih žal nisem še uspel stestirati...


tukaj te pa morma popraviti v dostih stvareh. Sam imam na p1i ogromno aplikacij tudi zelo zahtevnih in moram priznat da sploh ni pocasen. Telefon je kot se šika. Na njem lahko imaš karkoli ti srce poželi. Cutim pa pomanjkanje ogromnega HD iphone ekrana. :)

lp
Asus P5K, Intel 2 Duo E6750 2.66MHz, NV8800 GT EVGA Overclocked, Geil 2x1GB Kit

Boomer1911 ::

se totalno strinjam, Alirio
Intel P4 3.0E @ 3.86GHz | 1GB DDR400 | Asus N7600GS | 2x 500GB & 320GB HDD
ASUS K50IN series | Core 2 Duo 2.53GHz | 4GB DDR2 | GeForce G102M | 500GB HDD

Nesta ::

Torej gremo po P1i :P

Nesta ::

Kaj pa mislte o HTC Touch Diamond Al pa Touch Dual?

LuGi ::

Nabav si Samsung Omnia.. strupen je =)

http://www.gsmarena.com/compare.php3?id...

Edini plus za iphone je LCD drugac pa omnia ftw

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: LuGi ()

Nesta ::

Pa se sploh ze ket v Sloveniji da dobit Omnio?
Drgac pa ql zgleda tale omnia, zdej samo glede cene je mal vprasanje.
Tko da pomoje al Diamonda, Omnia al pa P1?
Cenovno P1 je pa najbolj ugodno. Diamond je za 100 € drazi vsaj pri Mobitelu, je pa se mi zdi boljsi, skoraj v vseh pogledih. http://www.gsmarena.com/compare.php3?id... ?

Raw ::

Za šminkirat iPhone (oz. omnia or whatever); za resno delo (večuporabnost, sinhronizacije, nbenih glupih omejitev itd) pa HTC (vsaj 400mhz, 200ke znajo bit prepocasne).
I am what I am and I do what I can

Nesta ::

Omnio bo sele septembra na voljo pri mobitelu. Kaksna cena? Pravjo da cca 400€.
Trenutno za moje pojme best buy HTC Diamond 300€ - mobitel

Nesta ::

LG KU990 Viewty zgleda tud ql?
Samo mene zaenkrat najbl Omnia preprica in za njim HTC

bluesman ::

mam Omnio, fini telefon. Sicer pa se še trudim z GPS nastavitvami, pol pa bo res super. Edina stvar, ki mi ni všeč trenutno je slaba vidljivost ko je na soncu.

Nesta ::

To sm videl ja da ima malo slabso vidljivost na soncu.
Na testih se je najbolj iskazov glede tega Ipgone, potem HTC diamomd in za njima Omnia.
Kje si jo pa kupu? Kommdata?

Caw

bluesman ::

Kupil sem jo na e-bayu iz ZDA.Sem gledal tudi za HTC pa sem prebral, da ni gonilnikov za grafično tako da sem pol to vzel. Danes se bova s kolegom ukvarjala z garminom XT, da vidimo, če to dela. Sem gledal ta program pa sem malo v dvomih, ker nikjer ni možno nastavit interni gps. Bomo vidli.

;-) ::

N95 zdrži 2 dni brez problema z novim FW 21.0.016. V nedeljo sem ga naložil zvečer, čez noč napolnil baterijo in mi še danes drži (na pol). Nisem mogel verjet, sploh. Pa hitrejš dela, in youtube video laufa.



sam 2 dni zdrži baterija?

Nesta ::

Mah N95 je history:-)
Kdo ve kako najcenejs pridt do Iphone 3g al pa ce ze kje v Sloveniji prodajajo Samsug Omnio?

LuGi ::

2 dni? o marija. Meni najmanj 4-5 . Omnio dobis na mobsvetu za 500eur

;-) ::

"Mah N95 je history:-)"

kaj pa je sedaj in pa da je za pribl. tako ceno

Nesta ::

V Kommdata je bila Omnia cenej. Samo nimajo trenutno na zalogi.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nokia n95 ali kaj druga?

Oddelek: Mobilne tehnologije
455024 (2880) alexa-lol
»

kateri telefon imate? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
19232719 (22392) LuGi
»

iPhone s tretjino dobička pametnih telefonov (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
947745 (5317) we_are_borg
»

Prodaja iPhonov peša (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
8510774 (8741) Rauby
»

Prve slike iPhone ubijalca iz Nokie (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Nokia / Symbian
9014232 (9270) Keyser Soze

Več podobnih tem