Forum » Elektrotehnika in elektronika » Koliko dejansko "pokuri" PC?
Koliko dejansko "pokuri" PC?
GaS ::
Zivjo!
Zanima me, ce imam recimo napajalnik 0.5kW, kako bi najlazje zracunal porabo ki jo moj PC naredi v recimo enem mesecu? A to pomeni da je stalno poraba 0.5kW/h, ali je odvisno od dejanske obremenjenosti PCja?
Zanima me, ce imam recimo napajalnik 0.5kW, kako bi najlazje zracunal porabo ki jo moj PC naredi v recimo enem mesecu? A to pomeni da je stalno poraba 0.5kW/h, ali je odvisno od dejanske obremenjenosti PCja?
>>><<< ::
Zdravo!
Se mi zdi, da je na netu tudi števec oz. da izbereš komponente in ti pokaže koliko W napajalnik rabiš. Iz tega se razbere koliko W pokuri.
Psu calculator
Se mi zdi, da je na netu tudi števec oz. da izbereš komponente in ti pokaže koliko W napajalnik rabiš. Iz tega se razbere koliko W pokuri.
Psu calculator
igor0203 ::
Ta PSU kalkulator niti približno ne pokaže prave vrednosti porabe. GaS, uporabi iskanje, ker tema s podobno vsebino je že bila na s-t in nekateri so dejansko merili porabo. Mislim, da je to bil Moonman.
miko 55 ::
povezanost z obremenitvijo pc je precejšnja.primer: v idle pokuri 80W, ka poganjaš igrico 200W ali več.
LP
2 GOOD 2 B 4GOT10
NAJPREPROSTEJŠA RAZLAGA JE NAJVERJETNEJŠA
2 GOOD 2 B 4GOT10
NAJPREPROSTEJŠA RAZLAGA JE NAJVERJETNEJŠA
Se pravi ce imam PC prizgan cel dan (24ur), in se nic ne dogaja, bi moral v tistih 24 urah za elektriko porabiti manj kot ce bi 24 ur recimo loop-al 3DMark? Ker samo to me zanima.
OK, to me je zanimalo. Sej se mi je zdelo povsem logicno, sam vseen sem raje vprasal..Kako bi pa lahko recimo z multimetrom zmeril oz. kasneje izracunal porabo?
Azrael ::
Že neštetokrat povedano: Z (poceni digitalniim) multimetrom porabe računalnika NE MOREŠ izmeriti, za ta namen obvezno rabiš kvaliteten števec delovne energije, to je tak, ki je požegnan s strani elektra. Vse ostalo je ugibanje.
Teh tem je na forumu ogromno, ena bolj obširnih je: Računalniška poraba električne energije. Za ostale podobne teme uoporabi iskanje.
Teh tem je na forumu ogromno, ena bolj obširnih je: Računalniška poraba električne energije. Za ostale podobne teme uoporabi iskanje.
Nekoč je bil Slo-tech.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Azrael ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prižgan računalnik - poraba elektrikeOddelek: Pomoč in nasveti | 9004 (1837) | d4vid |
» | Poraba elektrike računalnika (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 11640 (9551) | Spajky |
» | Računalniška poraba električne energije (strani: 1 2 3 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 33461 (27010) | oemdzi |
» | Koliko elektrike porabi račOddelek: Strojna oprema | 9120 (8437) | gumby |
» | Razvoj računalniške tehnologije dolgoročnoOddelek: Znanost in tehnologija | 2991 (2405) | Yohan del Sud |