» »

Wireless router

Wireless router

unkn0wn ::

Kater wireless router priporočate? Na njega bi bil priklopln en komp z kablom (utp) na katermu bi večino časa laufu p2p + 2 kompa wireless (1laptop, in en običen pc).
Lovit bi mogu čez ene 3-4 stene približn 8-12m je pa umes use skp. More pa met tud možnost da nekemu ipju omejim bandwidth (hitrost povezave). Celotna je 10mb enemu pcju (wireless) pa bi rad omejil na 1mb.

pa še to: a obstaja kaka možnost da tistemu pcju kateremu bi omejil hitrost tudi zablokiram dostop do moje mreže, se prav mojga navaadnga kompa pa laptopa?


na velko se promovira tale router kokr sm gledu
TP-Link TL-WR642G 108Mbps


Kaj predlagate?

pa nebi rd da se sesuva

kako je z mrežno brezično? vseen ktero kupm?

GrimReaper ::

Asus WL500g Premium

Jest sm dons tega naročil.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

unkn0wn ::

tega za dolvlečt prek torentov nenucam, me pa zanima če se da bandwidth omejevat pa vse to kar sm napisu?

tomanator ::

Jaz bi tud rad povezal računalnik ki ga imam 50 m od stoječega z internetom pa me zanima kaj vse potrebujem za brezžično omrežje. Verjetno potrebujem brezžično mrežno pa router, pa ali morata biti iste firme al ne rabita. Kaj pa je to beka dostopna točka?:))

Veron ::

priproročam TP-link ruter in mrežno kartico saj sta 108mbps, meu sm doma za 3dni (testiral, hotel kupiti, pa na konc neki zajebal študentski servis glede plačila :S). Lovil pa mi je iz moje sobe (ruter) v sosednjo hišo (torej 2 zunanje stene + kolega 2 notranje stene, sicer v isti višini) brez dodatnih antenc. Signal je biu več kot zadovoljiv, razdalja pa je nekje 50m. Sicer pa z dodatno antenco, ki stane 12k, ima dometa 1.5km - dodaten kabel za anteno (kao nekje 1km) mi je sosed dobil signal excelent, + kolega na na 150m komot (preko 2 hiš) priklopil z polno hitrostjo (on ima laptopa sicer z "samo" 54mbps in mu je pisalo 91% jakost signala).

PS: moraš pa računat, da je to veliko odvisno tud od bajt, torej ti noben ne more zagotovit, da bo točno tebi to delalo tako kot mora, probaj se zmenit, da uzameš opremo, plačaš, ti ne naredijo še računa, in če čez 2 dni ne prineseš nazaj (torej če si zadovoljen, če dela OK) ti naredijo račun in pošljejo. Oz. če ne bo delalo, vrneš opremo in dobiš $ nazaj.

WiseBear ::

Ravno te dni sem dobil tp-link router. Popolnoma sem zadovoljen. Wi-fi dela v vseh treh nadstropjih hiše. Priporočam.

LP

pujsek_ ::

Ja stvar res ni slaba za dostopno točko v bajti, paziti moraš na verzijo ker obstajata dve, imaš pa celoten test TUKAJ. Gre pač za neko dostopno točko za ne zahtevne uporabnike, ki potrebujejo pač osnosno dostopno točko za po hiši, no nisi ravno skromen pri zahtevi, tako da ti bi priporočal, da prej stvar malce stestiraš, mislim pa da bi moglo it... :)
Welcome shop.wlan-sat portal...

tomanator ::

Na compi mam modem pa kabelski internet, torej če čem met internet na drugem compi rabim wireless router pa mrežno, al morm kupit tud dostopno točko al kak je to? nimam pojma, naj mi en pove zaj kak je to

pujsek_ ::

Evo možakar tukaj imaš en post za začetnike, ki se spoznavajo z WiFi Kako deluje WLAN...
Dostopna točka je wlan AP (brezžčni switch) ali wlan ruter (žični in brezžični switch + WAN gateway)
Welcome shop.wlan-sat portal...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Brezžična mrežna kartica

Oddelek: Kaj kupiti
123241 (2700) Gapi
»

Naredil bi si brezžično mrežo - kaj potrebujem?

Oddelek: Omrežja in internet
51538 (1450) pujsek_
»

slika brezžičnih omrežij

Oddelek: Omrežja in internet
142139 (1818) pujsek_
»

Brezžična mreža!!!

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
252824 (2098) pujsek_
»

Wireless LAN - Prosim pomoč

Oddelek: Pomoč in nasveti
101504 (1391) pujsek_

Več podobnih tem