» »

Povezava S-VIDEO na TV (antenski priklop)

Povezava S-VIDEO na TV (antenski priklop)

aco111 ::

Imam starejšo TV, ki ima samo antenski vhod, nobenega video vhoda. Zanima me samo če je kak adapter iz S-video (tv-izhod grafične kartice) na antenski vhod televizije. :\

Lp. Allesandro.
Don't worry be happy :)

podtalje ::

Adapter ne obstaja, dobil pa bi se kakšen konverter, ki vsebuje RF modulator. Samo ne pričakuj, da bo zelo poceni.
Ena varianta bi tudi bila prek videorekorderja, če ima SCART vhod in nato naprej povežeš prek RF na TV.

Matako ::

Jaz tudi predlagam da si dobiš star VHS videorekorder (in potem na njem preklopiš na AV) - pa še fino se bo podal televizorju.
/\/\.K.

sloxl8 ::

V Conradu se je včasih dobil RF modulator. Cena je bila okoli 5.000 SIT (plus/minus 1000). Enega imam doma, ki ga ne potrebujem več in ti ga lahko prodam.

Več info na ZS.

aco111 ::

Sem dobo en starejši videorekorder (od staršev), samo da je slika ne barvna, ampak črno-bela, bol rjavkasto-bela, kanali pa vse drugo pa lepo dela.

Lp. Allesandro
Don't worry be happy :)

Matako ::

Aaa.. zloglasna črno bela slika ;) Si mogoče priklopil S-VIDEO na SCART preko adapterja? Namreč, večina enostavnih S-VIDEO --> SCART adapterjev sicer lepo po pravilih pripeljejo ločene S-VIDEO Cr/Y (chroma/intensity) signale na za to predvidene SCART pine nakar veliko televizorjev in videorekorderjev lepo zignorira Cr signal. Rezultat je seveda ČB slika.

Glede na to, da govorimo o VHS videorekorderju, se pravi ne govorimo o kvalitetni sliki, lahko mirno pripelješ na SCART kar composite (drugi pini na SCART, po katerem šiba Cr zraven na določeni "subcarrier" frekvenci), če ga imaš. Obstajajo tudi S-VIDEO --> Composite adapterji, ki stanejo pod EUR 4 (notri je samo en kondenzator ki nekako spacka skupaj oba signala). Recimo v JAE so jih imeli.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

aco111 ::

Kaj mogoče S-Video composite adapter tale na ceneje.si (Equip scart adapter -> 2 x CHINCH + 1 x S-video + 1 X composite)??

Lp. Allesandro.
Don't worry be happy :)

Matako ::

Hm, ne vem...imam enega takega doma in kot sem opisal zgoraj, dobim ČB sliko. Mislim, da adapter ni nič kriv - nekateri televizorji ne podprirajo ločenih Y/Cr (S-VIDEO) signalov na SCART (kot jih je pripeljal adapter). Sem pa nabavil enkrat enega pri JAE v LJ, ki je le malo večji kot chinch vtič in pretvori S-VIDEO v composite - sta obstajali celo dve različici (m/ž composite) - lahko pa vprašaš, če ta adapter dejansko pretvori s-video v composite.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

danix1 ::

Ja, rabiš samo adapter iz S-videa v činč (kompozitni video). Kajti stari TV-ji in videorekorderji ne podpirajo S-video signalov preko scarta, zato imaš črnobelo sliko. Adapter dobiš ga v Big Bangu mega. Mislim da stane okrog 1500 Sit. Link: http://www.redline.si/katalog.html?cid=...
Tisti adapter iz ceneje.si ne bo deloval. On ne pretvarja S-video v kompozitni ampak samo spusti S-video signal na scart

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: danix1 ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Povezava računalnik-starejši televizor.

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
162386 (2149) cegu
»

Črnobelo kdaj pač ni lepo

Oddelek: Zvok in slika
101576 (1348) Zeratrem
»

tv out= čb slika

Oddelek: Zvok in slika
253111 (2644) romario
»

zakaj imam crno-belo sliko na tvju?

Oddelek: Zvok in slika
102241 (2096) Gadjit
»

ATI TV out + SCART = ČB slika ???

Oddelek: Zvok in slika
81861 (1667) Privatnik

Več podobnih tem