Forum » Izdelava spletišč » phpBB forum
phpBB forum
iMark ::
Pozdravljeni!
Mogoče malo noobovsko vprašanje...
No tko je, js sm pri SloMarketinu vzel nekaj placa na srverju in seveda tud domeno. Zdaj pa želim postavit forum na srver. Forum sem že pobral dol (http://www.phpbb.com) in ga tudi dal na srver. Ko grem na stran, napišem domeno, mi odpre to stran, kar vidite na sliki, za instačirat forum. Zdj pa ne vem kako naj izpolnim vsa ta oknca
No, za konfiguracijo glavnega administratorja znam izpolnit, ampak konfiguracijo baze podatkov, pa ne vem kaj morm vse vpisat; uporabniško ime in geslo sm napisal od srverja zdj pa ne vem če je to pravo...
Ime vaše Baze podatkov: kaj napišem sm? al morm še kej zrihtat kšno bazo prej?
kaj pa to: Ime gostitelja strežnika Baze podatkov / DSN:, ko pridem na stran je hostname že napisano, a pustim tko al kaj morm napisat?
In še to: Prefiks za tabele v bazi podatkov: phpbb_ pustim tudi tako kot je?
Mi lahko kdo pomaga
Mogoče malo noobovsko vprašanje...
No tko je, js sm pri SloMarketinu vzel nekaj placa na srverju in seveda tud domeno. Zdaj pa želim postavit forum na srver. Forum sem že pobral dol (http://www.phpbb.com) in ga tudi dal na srver. Ko grem na stran, napišem domeno, mi odpre to stran, kar vidite na sliki, za instačirat forum. Zdj pa ne vem kako naj izpolnim vsa ta oknca
No, za konfiguracijo glavnega administratorja znam izpolnit, ampak konfiguracijo baze podatkov, pa ne vem kaj morm vse vpisat; uporabniško ime in geslo sm napisal od srverja zdj pa ne vem če je to pravo...
Ime vaše Baze podatkov: kaj napišem sm? al morm še kej zrihtat kšno bazo prej?
kaj pa to: Ime gostitelja strežnika Baze podatkov / DSN:, ko pridem na stran je hostname že napisano, a pustim tko al kaj morm napisat?
In še to: Prefiks za tabele v bazi podatkov: phpbb_ pustim tudi tako kot je?
Mi lahko kdo pomaga
- premaknil iz Pomoč in nasveti: gkovac ()
OldSkul ::
Na tem hostingu imaš najbrž kakšen webpanel, kjer štimaš nastavitve. No tm bi moral met opcijo, da prideš v phpmyadmin, da ustvariš novo database aka bazo. Lahko pa tudi že v panelu, odvisno kakšne sorte je.
iMark ::
ja ja mam PhpMyAdim, ko pa napišem geslo in username od srverja napiše da je nepravilno...najbrž je treba kakšno druge geslo, ne od srverja. Se parve de morm uprašat na SloMArketing, kjer sem vzel plac
Zgodovina sprememb…
- spremenil: iMark ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PHPBB FORUM (strani: 1 2 3 )Oddelek: Izdelava spletišč | 15822 (11304) | mmorph |
» | Postavitev phpbb3 forumaOddelek: Izdelava spletišč | 1951 (1620) | KoMar- |
» | Kako zamenjat logotip za v pbpBB forum?Oddelek: Izdelava spletišč | 967 (903) | Matri[X] |
» | Na spletni strani ni vidit slikeOddelek: Pomoč in nasveti | 1041 (941) | iMark |
» | Flash video....?Oddelek: Pomoč in nasveti | 978 (927) | #000000 |