Forum » Programska oprema » Aktivno omejevanje ferkvence CPUja?
Aktivno omejevanje ferkvence CPUja?
WinsuckeR ::
Pred kratkim sem si končno prevoščil prenosnika in da ne bom dolgovezil.
Je kakšen programček, ki bi sproti "odvijal" ferkvenco intel Celerona M? Ker to, da mi stalno teče na 1600mhz pri gonjenju Dreamwaverja, Worda in FFja je neskončna potrata baterije.
Pa se oproščam, če sem zgrešil temo ali če je po moji ultimativni sreči Celerona M ferkvenčno omejiti mogoče ne.
Konfiguracija
EDIT:
Ahh... ko smo ravno pri sreči:
" The Celeron M is a budget processor based on the Pentium M. Compared to the Pentium M it has only half the L2-Cache and lacks the SpeedStep feature (excl. Banias family)."
Je možno to kako zaobit? Pa ne, nočem navit FSBja na 533 (?)
Je kakšen programček, ki bi sproti "odvijal" ferkvenco intel Celerona M? Ker to, da mi stalno teče na 1600mhz pri gonjenju Dreamwaverja, Worda in FFja je neskončna potrata baterije.
Pa se oproščam, če sem zgrešil temo ali če je po moji ultimativni sreči Celerona M ferkvenčno omejiti mogoče ne.
Konfiguracija
EDIT:
Ahh... ko smo ravno pri sreči:
" The Celeron M is a budget processor based on the Pentium M. Compared to the Pentium M it has only half the L2-Cache and lacks the SpeedStep feature (excl. Banias family)."
Je možno to kako zaobit? Pa ne, nočem navit FSBja na 533 (?)
- spremenil: WinsuckeR ()
WinsuckeR ::
Ne dela..drgac ena izmed prvih stvari ka sm jih dal gor.. Pa ClockGen tut ne.. CPU Z še zmeri kaže isto f. .
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Menjava procesorja na prenosnikuOddelek: Pomoč in nasveti | 4331 (4193) | mtosev |
» | Celeron M 350JOddelek: Navijanje | 2395 (1260) | sirotka |
» | Prenosnik s Turion procesorjemOddelek: Kaj kupiti | 2224 (1855) | nurmaln |
» | Celeron M 370 (1.50 GHz) 1M L2 400 MHzOddelek: Kaj kupiti | 1467 (1335) | nurmaln |
» | Pentium M (Centrino) socket 478 + desktop plata?Oddelek: Strojna oprema | 1999 (1553) | tiborrr |