Forum » Hlajenje in modifikacije » E6400 - solidna temperatura?
E6400 - solidna temperatura?
miteq ::
Lepo pozdravljeni.
Obračam se na vas štručkote, saj imam eno vprašanje. Namreč, pred kratkim sem kupil procesor Intel Core 2 Duo E6400 ter matično ploščo Asus P5B. Na procesor sem namestil hladilnik Zalman 7000B, vendar me sedaj zanima, koliko bi naj sploh bila neka povprečna/solidna/normalna/pričakovana temperatura procesorja? V idle stanju sem izmeril temperaturo okoli 43 -45 stopinj celzija, ob težkih obremenitvah pa tudi 50+. Sedaj razmišljam o nakupu Arctic Cooling Freezer 7 Pro oz. Thermaltake Blue Orb II. Bi bila sploh kakšna razlika v temperaturi? Me ne rabi skrbet?
P.S.
Na škatli ne uporabljam nobenega dodatnega ventilatorja ali česa podobnega.
Hvaležen bom odgovorov.
Obračam se na vas štručkote, saj imam eno vprašanje. Namreč, pred kratkim sem kupil procesor Intel Core 2 Duo E6400 ter matično ploščo Asus P5B. Na procesor sem namestil hladilnik Zalman 7000B, vendar me sedaj zanima, koliko bi naj sploh bila neka povprečna/solidna/normalna/pričakovana temperatura procesorja? V idle stanju sem izmeril temperaturo okoli 43 -45 stopinj celzija, ob težkih obremenitvah pa tudi 50+. Sedaj razmišljam o nakupu Arctic Cooling Freezer 7 Pro oz. Thermaltake Blue Orb II. Bi bila sploh kakšna razlika v temperaturi? Me ne rabi skrbet?
P.S.
Na škatli ne uporabljam nobenega dodatnega ventilatorja ali česa podobnega.
Hvaležen bom odgovorov.
igor0203 ::
Če nimaš nobenega dodatnega ventilatorja na ohišju, je potem taka temp realna. Tudi z menjavo hladilnika ne bi ravno veliko pridobil. Raje investiraj v ventilatorje in sicer vsaj v enega, da ti zrak izpihuje iz ohišja.
Turtle ::
Frezzer 7 pro in podobni so boljši pri odovajanju toplote, vendar če le ta potem kroži v kišti je bolj brezveze...kot je rekel igor0203 dodaj kakega 80ko al pa 120ko prvo na stran ali pa zadaj...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zaslon se izklopiOddelek: Pomoč in nasveti | 1021 (942) | Grey |
» | Segrevanje sistema?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1223 (952) | Han |
» | AMD X2 4000+ & Sapphire HD2600XT -> Max temp ?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1292 (1189) | MarkoMan |
» | Glasen računalnikOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1794 (1518) | strumf666 |
» | Hlajenje za x2Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1645 (1319) | bajker |