Forum » Izdelava spletišč » Kako Janezek naredi spetno trgovino [pravno področje]
Kako Janezek naredi spetno trgovino [pravno področje]
JDK6 ::
Pozdravljeni,
se opravicujem, ce podobna tema ze obstaja, samo me zanima:
hipoteticno, recimo, da moja punca proizvaja neke unikatne izdelke, jaz bi pa rad naredil spletno trgovino, kjer bi nekdo lahko izbral dolocene izdelke dal v kosariso in izdal narocilo. Seveda bi bila zadeva varno narejena digitalna potrdila, SSL in podobno. Rad bi, da bi zadeva delala tudi s kreditnimi karticami.
Omenjena je zgolj hipoteticna situacija, nima veze z resnicnostjo.
Seveda sem sam se "frisen" postopoma bi rad iz studenta postal nek "mladi podjetnez", mogoce malo prehitevam. Me pa zanima a za tako pocetje (spletna trgovina) ali rabis imeti to s.p. ali ima lahko vsak spletno trgovino in pac postavis streznik nekje v dezelo tretjega sveta, kjer zakoni republike slovenije nimajo pristojnosti? Ce bi me nekdo razsvetljil kako se tem stvarem streze bi bil zelo hvalezen.
se opravicujem, ce podobna tema ze obstaja, samo me zanima:
hipoteticno, recimo, da moja punca proizvaja neke unikatne izdelke, jaz bi pa rad naredil spletno trgovino, kjer bi nekdo lahko izbral dolocene izdelke dal v kosariso in izdal narocilo. Seveda bi bila zadeva varno narejena digitalna potrdila, SSL in podobno. Rad bi, da bi zadeva delala tudi s kreditnimi karticami.
Omenjena je zgolj hipoteticna situacija, nima veze z resnicnostjo.
Seveda sem sam se "frisen" postopoma bi rad iz studenta postal nek "mladi podjetnez", mogoce malo prehitevam. Me pa zanima a za tako pocetje (spletna trgovina) ali rabis imeti to s.p. ali ima lahko vsak spletno trgovino in pac postavis streznik nekje v dezelo tretjega sveta, kjer zakoni republike slovenije nimajo pristojnosti? Ce bi me nekdo razsvetljil kako se tem stvarem streze bi bil zelo hvalezen.
- spremenil: Tody ()
opeter ::
JDK6, tisti ki bo kupoval, bo verjetno tudi račun želel, ali? Če ne, potem se ne rabiš sekirat.
Imaš več brezplčanih PHP in ASP skripte na voljo, eden bolj poznanih je recimo E-commerce. Več skriptov PHP boš našel tukaj. (plačljive in tudi freeware oz. open source)
Imaš več brezplčanih PHP in ASP skripte na voljo, eden bolj poznanih je recimo E-commerce. Več skriptov PHP boš našel tukaj. (plačljive in tudi freeware oz. open source)
Brilko ::
Če greš sosedu pomagat štihat na vrt on ti pa avto vred spravi se to že lahka smatra za delo na črno. Da ne govorimo o tvojem primeru...
sajmon ::
ena možnost je tudi, da imaš spletno trgovino znotraj sistema enaa. Tukaj je nekaj informacij.
Hvala za odgovore, tehnicna stran izvedbe me se najmanj skrbi. Bolj me zanima kako se tem zadevam streze z legalne strani.
Torej, ce postavis spletno trgovino (streznik v Sloveniji) in ponujas neke storitve za placilo brez tega, da imas v ozadju neko "pravno osebo" si krsil zakon?
Potem, ce pa postavis streznik nekje v dezeli X pa drzava nima pravne osnove, da bi rekla ej, ni kul, da sluzis nam pa ne das nic davka? Seveda sem preprican, da bi bili ljudje zelo skepticni do nakupovanja pod takimi pogoji.
Torej, ce postavis spletno trgovino (streznik v Sloveniji) in ponujas neke storitve za placilo brez tega, da imas v ozadju neko "pravno osebo" si krsil zakon?
Potem, ce pa postavis streznik nekje v dezeli X pa drzava nima pravne osnove, da bi rekla ej, ni kul, da sluzis nam pa ne das nic davka? Seveda sem preprican, da bi bili ljudje zelo skepticni do nakupovanja pod takimi pogoji.
Si si že sam odgovoril. Kako boš sploh nudil garancijo? Tak na oko? Ali "ustno"?
Si si že sam odgovoril. Kako boš sploh nudil garancijo? Tak na oko? Ali "ustno"?
Torej, ce bi hotel, da je vse legalno bi rabil odpreti s.p. ali kaj podobnega? Kako zgleda imeti s.p. to je najbrz za enega studenta prevec stroskov ze s samim zacetkom...
Če dobro vem, je registracija s.p.-ja brezplačna oz. imaš neke minimalne administratorske stroške. Problem je bolj kot ne to, da če nimaš letno nek minimalni promet, potem sploh nima smisla bilokaj začeti.
Evo, več na temo samostojni podjetnik (poglej eVem, JAPTI itn.)
Evo, več na temo samostojni podjetnik (poglej eVem, JAPTI itn.)
Brilko ::
Jao... kake klamfaš, kak server v tujini pa pravna osnova... govoriš kvečjemu o pranju denarja, če bi to delal, ker si še vedno slovenc. Pa še katere država nima davko pa tega, mogoče tam dol pr amazonki... Server pa res nima najmanjše pomembnosti tu.
S.p. lahka maš brez večjih stroškov, sploh če maš kot popoldansko storitev.
S.p. lahka maš brez večjih stroškov, sploh če maš kot popoldansko storitev.
marS ::
Poglej Cafe Press, imajo že vmesnik narejen, določen % od prodanega gre njim, trgovino maš postavljeno v par urah. Kar popularna zadeva, mislim da je zelo primerna za male trgovince, ki jih potem lahko integriraš v svoj blog ali spletno stran.
...no more heroes...
https://ilbis.com/
https://ilbis.com/
CaqKa ::
mislim da bo treba spremenit naslov teme, ker eni sploh ne preberejo vsebine prvega posta :>
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Cena postavitve računalniške straniOddelek: Pomoč in nasveti | 4161 (2111) | shadeX |
» | Cena manjše spletne trgovineOddelek: Izdelava spletišč | 17963 (16835) | Spy |
» | Vzpostavitev Računalniške trgovineOddelek: Kaj kupiti | 4685 (3067) | janezek67 |
» | Ustanovitev spletne trgovineOddelek: Loža | 6275 (5743) | Vikking |
» | Vprašanje spletna trgovinaOddelek: Izdelava spletišč | 1959 (1383) | gregy |