Forum » Hlajenje in modifikacije » HLT Hlajenje
HLT Hlajenje
attackiko ::
Probal sem programcic Rain ki ga imate na Slo-techu pod Downoad oddelkom. Stvar kot kaze sploh ne podpira Athlona.
Potem sem pa probal CPUCOOL, ki sicer ni brezplacen in stvar je res precej shladila procesor, ampak bolj pomembno mi je bilo da se je racunalnik bistveno stisal. Torej se PSU vrti tako hitro kot mu plosca rece al ma kr svoj termometer?
Potem sem pa probal CPUCOOL, ki sicer ni brezplacen in stvar je res precej shladila procesor, ampak bolj pomembno mi je bilo da se je racunalnik bistveno stisal. Torej se PSU vrti tako hitro kot mu plosca rece al ma kr svoj termometer?
TESKAn ::
Po moje maš ti vente uštimane tko, da se vrtijo tolk hitr, kolkr je potrebno - se prav, če naraste temperatura, narastejo obrati. In obratno.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
tha_man ::
attackiko, lahko poskusiš še z VCool, ki je brezplačen in deluje z Athlonom.
Ventilatorje ti lahko uravnava plata, ali pa imajo svoj termometer (npr. Volcano 7, Enermaxovi napajalci...). Kakšen PSU in cooler pa imaš?
Ventilatorje ti lahko uravnava plata, ali pa imajo svoj termometer (npr. Volcano 7, Enermaxovi napajalci...). Kakšen PSU in cooler pa imaš?
(c) 1982 Sinclair Research Ltd
Hvala The_man, bom probu se z Vcool. Ja hladilnik za CPU je Zalman 6000AlCu, ki ga mam nastimanga na najmanj obratov. Po moje se njegova hitrost ne spreminja (je vedno razmeroma tiho).
Precej bolj glasen je PSU, ki je bil prej pravi Jumbo-Jet, odkar pa uporabljam ta programcic pa je precej tisji. PSU sem dobil skupaj z ohišjem v Mlacomu, gre za najcenejse mini (midi?) ohisje, tako z eno ceneno zeleno plastiko spredaj. Skratka Enermax ze ni notri. :)
Res ne vem, kako da je samo pri meni tak vpliv na glasnost.
Precej bolj glasen je PSU, ki je bil prej pravi Jumbo-Jet, odkar pa uporabljam ta programcic pa je precej tisji. PSU sem dobil skupaj z ohišjem v Mlacomu, gre za najcenejse mini (midi?) ohisje, tako z eno ceneno zeleno plastiko spredaj. Skratka Enermax ze ni notri. :)
Res ne vem, kako da je samo pri meni tak vpliv na glasnost.
Kakšen proc pa imaš? Na koliko ti shladi tale Zalman ko je proc na polni obremenitvi?
Procesor je Athlon 1200, Zalman ga ohranja malo pod 60 stopinjami pri max. obremenitvi in precej topli sobi.
Ce mam pa vklopljen programcic za hlajenje ima pa priblizno 40C, vcasih tudi samo 35C.
Ce mam pa vklopljen programcic za hlajenje ima pa priblizno 40C, vcasih tudi samo 35C.
TESKAn ::
Po mojem mnenju maš previsoko temperaturo. Poglej, če:
- maš vredu kontakt med hladilnikom in procesorjem, termalna pasta je obvezna.
- preveri, kaka je temperatura v ohišju.
- maš vredu kontakt med hladilnikom in procesorjem, termalna pasta je obvezna.
- preveri, kaka je temperatura v ohišju.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
TESKAn, če ima Zalmana nastavljenega na najmanj obratov je temperatura kar v redu.
attackiko, do koliko ga pa shladi če malo povišaš hitrost? Jaz imam XP1600+ in Volcano 7, pa imam z VCool na idle okrog 33 stopinj v topli sobi, na full obremenitvi pa naraste na 44 (seveda pa takrat narastejo tud obrati na Volcanu).
attackiko, do koliko ga pa shladi če malo povišaš hitrost? Jaz imam XP1600+ in Volcano 7, pa imam z VCool na idle okrog 33 stopinj v topli sobi, na full obremenitvi pa naraste na 44 (seveda pa takrat narastejo tud obrati na Volcanu).
JanezH ::
attackiko:
A to mislis na CPUidle Pro? ki ti toliko zniža temperaturo, ker jaz bi tudi rabil kaj takega?
A to mislis na CPUidle Pro? ki ti toliko zniža temperaturo, ker jaz bi tudi rabil kaj takega?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Koliko se greje vaš mlinčekOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2098 (1396) | tx-z |
» | Za vse lastnike Volcano 7+Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 2322 (1595) | Coinbird |
» | tooo damn hot...65Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1789 (1140) | SaS |
» | anthlon1600xpOddelek: Navijanje | 916 (688) | tha_man |
» | Temperatura procesorjaOddelek: Pomoč in nasveti | 1087 (916) | andrejc |