Forum » Pomoč in nasveti » Temperatura procesorja
Temperatura procesorja
andrejc ::
Mam plato elite k7s5a+amd 1133 + hladilnik zalman (bakren). Do katere temperature procesorja je sistem se delujoc? ALi je konstantna temp proca 56-59 stopinj normalna.
Prej sem imal hladilnik vulcano 6c+, pa je zadeva preglasna, hladilo pa je skoraj isto.
HELP
andy_caa@yahoo.com
Prej sem imal hladilnik vulcano 6c+, pa je zadeva preglasna, hladilo pa je skoraj isto.
HELP
andy_caa@yahoo.com
andrejc
- spremenil: andrejc ()
DMouse ::
Je visoka, ni pa kritično visoka. Za primerjavo: moj Athlon 1.4 z Vulcano5 ima idle temperaturo 52°C, če ga obremenim, naraste temperatura do 57. Zadnjič je en na Slo-Techu en izjavil, da je pod 60 še vse v mejah normale
kuglvinkl ::
Ja, zaenkrat ni pretirane panike. Poleti pa zna biti, če nimaš klime v sobi. Obvezno meri temperaturo sobe in procesorja (oz. razliko)
Your focus determines your reallity
[t502] ::
Preden sem vgradil dodaten ventilator v moje ohisje je bila temparatura proca nekje od 60-63°C potem pa je padla na 47-52°C ko sem vgradil ventilator.
Imam pa AMD Athlon 1400 mhz in Volcano 6Cu.
[t502]
Imam pa AMD Athlon 1400 mhz in Volcano 6Cu.
[t502]
Milko ::
Jst mam na tej plati gor TBja 1200@1250 in je temperatura brez obremenitve okol 46-48 stopinj, pri polni obremenitvi pa naraste do najvec 52 stopinj, ampak to redko kdaj. Hladilnik imam Vulcano 6Cu (med ventilator in hladilnik sem dal obojestranski TESA samolepilni trak, kar zmanjsa glasnost). Ravno vceraj pa sem dobil se en ventilator, ki izsesava zrak iz skatle, poleg tega mam ze doma potenciometer, ki ga bom uporabil pri dodatnem ventilatorju, ki bo pihal zrak v skatlo. Bom vidu kaksna bo temperatura potem...
Hvala za nasvete. Upam samo, da mi bo z cimmmanj hrupa ratal shladit proc na cca 50 stopinj. Zanima me samo se, kje se da kupit upor za zmanjsanje obratov ventilatorja, oz. kateri upor je pravi za vent od vulcano 6cu +.
Thnks
Thnks
andrejc
Vent od vulcano 6c+ bom dal na ohisje, da bo iz njega vlekel topel zrak. Nimam nobenega pravega pretoka zraka, zato se ccela rec tud greje malo prevec.
andrejc
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Hlajenje Thunderbirda 1000Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1201 (954) | Hux |
» | Kako vroč je vaš CPU ?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1969 (1469) | abcde7 |
» | Termalni trak?!Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1165 (1020) | kuglvinkl |
» | tb 1200Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 819 (702) | VASkO |
» | VOLCANO 6 CU/+ nasvetOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1656 (1154) | OChack |