» »

pod log in še enkrat log in

pod log in še enkrat log in

egolob ::

Kako se naredi portal, kamor se vsak zaposlen določene firme logira z uporabniškim imenom in geslom firme, nato pa se mora še enkrat logirati kot uporabnik. Potem pa se beleži število prispevkov in število točk na lestvici prvič posebaj za celo firmo, posebaj za samo zaposlene znotraj te firme in posebaj za vse zaposlene vseh firem.

Kako zakomplicirano bi to znalo biti?

mte ::

Zakaj pa dvakrat? Saj lahko ti v bazi oz. v sign-upu določiš firmo, s katere je uporabnik...
Hja - če nimaš osnovnih pojmov razčiščenih o bazah IN kakem spletnem server-side jeziku (php, asp, perl, python, ruby), potem zna biti malo huda.
Ko pa ti razumeš neke osnove shranjevanja in branja iz baze (ter seveda pravilna izbira strukture baze, kreiranje le-te ipd.), potem načeloma ne bi smelo biti večjih problemov, vendar se zatakne drugje - recimo kako bo uporabnik kreiral članek oz. prispevek? Na kakšen način? Koliko bo to zanj zahtevno?
Na tej točki se človek ponavadi obrne na kak CMS (za php npr. Joomla, za python Plone na primer), ki pa spet zahteva precej znanja, če si ga želiš popolnoma prilagoditi svoji obliki strani in ti ni dovolj neka privzeta tema oz. manjše spremembe le-te.

Zdaj - mogoče sem te narobe ocenil, ampak glede na tip vprašanja nisem mislil, da imaš kaj dosti izkušenj s spletnim programiranjem, zato sem ti podal precej splošen odgovor.
lp

egolob ::

enostavno ne najdem kje bi lahko popravil objavljeno, zato še enkrat objavljam popravljen odgovor:
ja prav si ocenil, ne znam programirati, iščem pa najboljšo varianto, da naredim mock up in dam potem povpraševanje po ceni takšne izdelave.

Tale tvoj prvi predlog se sliši zanimiv: Prvo se registrira admin določene firme ter se tako v sistem avtomatsko doda nova firma, vsak poduporabnik te firme pa samo pri sign up vpiše s katere firme je. Toda potem je nujno, da ima vsaka firma svoje geslo, ki ga mora vsak uporabnik pri sign upu vpisati, če napiše da je z določene firme (da ne bi prišlo do zlorab in bi nekdo pisal v imenu druge firme). Je še kak boljši način?

Uporabnik bo prispeval prispevke v obliki odgovora na vprašanja, ki ga bo zastavil drug uporabnik druge firme. Ne bo v obliki foruma. Nato vsak zastavljalec vprašanja točkuje odgovor. Iz tega se potem tudi vodi lestvico, prvo posebaj za vse osebe, drugič potem za firmo kot skupek vseh zaposlenih. Hkrati se šteje tudi število odgovorov. Firma v kateri npr. zaposleni podajo 10 odgovorov ima tako kredit 10 točk, kar izkoristi tako da prejem 10 odgovorov na vprašanja, ki jih lahko zastavijo.

Kako zakomplicirano se sliši?

Tody ::

zelo in to brez vsake potrebe. Ti lahko vsakemu porabniku določiš kaj lahko vidi in kaj ne. Ti uporabnika če ga ne poznaš nemoreš prisiliti da bo napisal resnični in pravo firmo. Če pa je to 10 firm in ti poznaš enega iz vsake firme potem ti lahko vsakemu od teh daš pravice da dodajajo folk. In če on odobri potem je član sprejet.

Tisto z točkami mi niti ni jasno ampak to ni težko narest enkrat ko veš kje se kaj sešteva in zakaj

egolob ::

Ni čisto brez potrebe. Sistem bo temeljil ravno na tem, da bo firmi zaposlen prispeval "odgovore" na vprašanja drugih firem, kredite za te "odgovore" pa bo lahko koristil sodelavec iz te iste firme, ko bo hotel dobiti v zameno spet odgovore od zaposlenega iz druge firme. Tako mora biti razdeljeno, da se ve s katere firme je vsak logiran, hkrati pa se mora spremljati koliko je kdo prispeval znotraj ene firme.

v sistemu bo nekaj 10 firem, kaseneje tudi več. Vsaka firma bo morala posredovati tel. in naslov, kar se bo preverjalo.

egolob ::

zdajle mislim, da šele razumem kako si mislil. Torej vsak, vključno z moderatorjem firme, se registrira. Če je moderator firme vpiše zraven uporabniškega imena še ime firme ter obkljuka admin, če je navaden uporabnik pa vpiše ime firme in okljuka navaden uporabnik. Le tega potem admin določene firme potrdi. Vse ostalo ostane isto za admina in navadnega uporabnika, le da se adminu določi, da ima poleg potrjevanja tudi statistiko koliko je kdo prispeval.
Bi bilo tako cenejše?

Toda a je možno imeti v enem sistemu več pod administratorjev (recimo več kot 30), ki bi imeli le kontrolo nad svojimi zaposlenimi?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Krka - proizvodnja, izkušnje iz prve roke? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8830415 (18682) simone
»

Yahoo odpušča, krči in se deli

Oddelek: Novice / Rezultati
2812601 (10828) opeter
»

Kršenje znamke (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5510868 (9397) neskoncno
»

Prepoved uporabe FB v privat življenju (strani: 1 2 )

Oddelek: Informacijska varnost
5812498 (10479) fizikalac
»

Udejstvovanje prodajalcev rac. firm na slo-techovem forumu:)!?

Oddelek: Loža
342244 (1703) Paramedic

Več podobnih tem