» »

Resetiranje računalnika

Resetiranje računalnika

PP111 ::

Pozdravljeni!

Sem prebral malo po forumu, pa nisem nikjer odkril rešitve problema. Stvar je taka:

računalnik se po prižigu, po nalaganju opracijskega sistema, po dokončnem nalaganju ponovno zažene ---> brez vsakeršnega opozorila (ni MS blast). Zanima me samo če je moja diagnoza pravilna.

Namreč, ko odprem računalnik (ugasnjen seveda) in po postopku za resteiranje BIOSa računalnik deluje normalno. Ko pa ga po tem ugasneš in ponovno prižgeš ne deluje več (beri resetiranje). Kaj bi bilo lahko narobe?

Konfiguracija:

Athlon XP 2600+
Ram: 512 MB
Disk 75 GB
matična FIC KT-400A
grafična Radeon 9200

Hvala lepa za nasvete.

v glavem...se komu kaj sanja kaj bi to bilo?

Sem včeraj zagnal po F8 pa sem dal da naj se ne resetira ob napaki, pa se mi pokaže moder zaslon kjer piše REGISTRY_nekej...

Lp

Futsal ::

enkrat sem rešil problem tako z tem modrim ekranom...in sicer..da greš v bios da daš first boot cd rom...vržeš not xp je ...pa namesto namestitev xp jev daš R repair..pa greš skoz postopek..potem prideš v cmd...podobno njemu...potem pa izbereš ker disk boš pregledal oz prečekiral..

napišeš chkdsk /r

ta ukaz vnesi še v googla pa ti vrže na microsoft pa ti pokaže kaj kej pomeni..mislim da so še chkdsk /f ...pa ne vem točno..probaj s tem..
Janko in Metka

Stratus ::

Coruptan register imaš, verjetno zaradi slabega sektorja na disku. CHDSK ti bo verjetno rešil zadevo začasno. Na tvojem mestu bi čimprej prekopiral podatke z diska drugam testiral disk z programom za test od proizvajalca (dobiš jih na netu malo googlaj) diska. POtem pa javi kaj dogaja.
Nije žvaka za seljaka !

A ma kdo žvečilni :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Stratus ()

Tole ne pomaga...še vedno počne isto...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

črn ekran / ne pokaže se namizje Windowsov (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
8811684 (7019) solatko
»

Težave z windows 8

293132 (2538) mrsofa
»

windows XP se mi nočejo zagnati (prilagam sliko ekrana)

254939 (3624) vbohinc
»

Na sestrinem računalniku imam problem z diskom

51362 (1259) opeter
»

Računalnik se resetira še preden pridem v Okna

111348 (1216) mumbley

Več podobnih tem