» »

Težave z WAN

Težave z WAN

b00gie ::

Imam velike probleme z netom. Imam Siol 2mb povezavo dinamičen IP in sem mel neki klasičen Planet ruter kateri je padel v blokado večkrat na dan in sem se ga odločil zamenjati z boljšim in sem kupil Asus Wireless Router WL-566gM s kombinacijo ASUS WL-167g USB2.0 WLAN 54Mbps ker ni bilo kaj bolše sem preklopil nazaj na kabel verzijo in se ni spremenilo nič. Še vedno internet redno izpada in moram sake tolko časa na dan resetirati ruter kar je zelo nadležno. Včasih se zgodi da programi kot so MSN, Azureus delajo čist normalno pa samo brskalnik ne dobi povezave ampak po kaki pol uri vse izpade. Lokalno omrežje deluje celi čas brez problema.

Kako bi lahko rešil ta problem ali pa vsaj če ve kdo kaj povzroča to izpadanej iz omrežja?

AndrejS ::

Večina teh "domačih" routerjev ima težave z max. številom povezav in ko se to število zapolni ne morejo dodeliti nove povezave. In ko ti resetiraš router se vse povezave sprostijo. Programi za torrente in emule in podobne stvari pa so zelo požrešne s povezavami.

in kako bi naj rešil ta problem? ker je zelo nadležno ali pa da bi omejil povezave

Spc ::

Kupi boljši router ali pa si ga sestavi iz kakšnega pentium III.
Lahko pa tudi v torentu zelo zmajnšaš povezave.

:)

kupim ruter za 15k pa ni vredu... kupim ruter za 30k pa ni vredu... kakšno ceno pa mora imeti ruter a dela vredu?=) ker asus 30k sigurno ni cena za firmo :)

kateri ruter bi potem moje težave omilil v cenovnem razredu do 30k?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: b00gie ()

Klenobo ::

Koliko uporabnikov imaš gor priključenih?
Pajek.Net, (http://www.pajek.net)
Brezplačna MojaPosta.Com (http://www.MojaPosta.Com)

1x PC ki se uporablja predvsem za brskanje po netu(Glasujzame, Sportna-loterija) in tu pa tam kaki msn se prižge gor
1x pc ki se uporablja celi teden in se koristi polna hitrost (torrent)
1x PC ki funkcionira čez vikend in na njeme se pretakajo torrenti + msn

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

dd-wrt firmware (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Omrežja in internet
18721462 (5155) mtosev
»

Izpad interneta pri T-2 samo pri prejemanju podatkov iz Bittorrent omrežja, ne pa pri

415670 (4146) Jst
»

internetna povezava 25Mbps in ~40 uporabnikov..

192221 (1668) gokky
»

Nakup Ruterja (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
12713115 (9713) Pyr0Beast
»

!problem: Ruter, 2. Problem: Rami

Oddelek: Strojna oprema
151191 (1047) #000000

Več podobnih tem