Forum » Elektrotehnika in elektronika » mplab !!
mplab !!
purki ::
Zdravo tovariši
No da kar preidem k problemu ...
Imam en .hex fajl in ga hočem prek icd2 naložit na pic. Enostavno boste rekli. Ampak jaz že skoraj cel dan tuhtam kako ... uporabljam Mplab 6.60.
No da kar preidem k problemu ...
Imam en .hex fajl in ga hočem prek icd2 naložit na pic. Enostavno boste rekli. Ampak jaz že skoraj cel dan tuhtam kako ... uporabljam Mplab 6.60.
TESKAn ::
Mislim, da bolj teško. Boš rabil kak programator, recimo JDM in potem sprogramiral s kakim drugim programčkom, recimo temle.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
16F84 ::
Mislim, da bolj teško. Boš rabil kak programator, recimo JDM in potem sprogramiral s kakim drugim programčkom, recimo temle.
ICD2 je programator ter debuger - po moji presoji najboljše orodje, saj gre za microchipov pripomoček. Razni JDM programatorji so igračke v primerjavi z omenjenim orodjem. Snami z microchipove domače strani novejšo verzijo MPLAB-a. Hex enostavno uvoziš. File ->Import.
V menuju View imaš vrsto pripomočkov. Izberi recimo "Program memory".
Hex se ti bo pretvoril v asemblersko kodo... Lahko ga editiraš... ponovno prevedeš... (Projekt ->quickbuild)
Pred programiranjem ne pozabi izbrati programatorja (Select programmer > ICD2) ter tudi ustrezbega pic-a (Configure -> Select device)
lp
Silvo
maticm ::
Najprej moraš pa seveda tistih 5 pinov programatorja pravilno priklopiti na PIC-a (poglej si mal datasheete). LP Matic
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PIC programatorOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 5923 (768) | MadMax |
» | Microchip MPLAB icd 2 (pic16f876a)Oddelek: Programiranje | 1172 (1049) | Highlag |
» | Razlika med pic in dspicOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2255 (1804) | tonic |
» | Lcd od nokie 3310 in pic 18F877Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1778 (1516) | Nitro Tech |
» | PIC komunikacijaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2143 (1852) | maticm |