» »

Lcd od nokie 3310 in pic 18F877

Lcd od nokie 3310 in pic 18F877

M@73Y ::

Lep pozdrav. prosim za čimveč internetnih strani na katerih bi se dalo dobiti source code za programiranje tega pic-a in lcd-ja. sm že sam gledal po netu pa ni nikjer source kod. torej rabil bi kateri koli ne preveč zahteven projekt (kakšen merilnik temperature, štoparica, ura, budilka itd..) pri katerem bi sprogramiral pic-a in prikazoval neke podatke na lcd od nokie 3310.
Hvala. matej

PS: sm prebral na tem forumu neke poste za povezavo pic-a z lcd-jem ampak po pravic povedan so za en ****, pa še nč ni razložen.
..jump into psytrance tunnel..

maticm ::

preberi si tole:
PIC - 3310 LCD

ql000 ::

Naj ti bo: klik!

P.S.
V čem bi programiral?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ql000 ()

M@73Y ::

Lep dan.
ql000 tale link ne deluje. za tist zgornji link sm pa že prej vedu, samo ni SOURCE datoteke. js hočm da bi vidu kako se recimo sprogramira tisti temrmometer. ker iz .hex ali asm datoteke se nič ne ve, kje ti napišeš recimo ds1820 nokia lcd termometer na zaslon pa da narišeš skalo, pa kje se vstavi slika za skalo recimo.. itd. programiru pa bi v enem preprostem jeziku ne pa v asemblerju. nism pa še nikol programiru. sprogramiru bi pa preko jdm programatorja v ic-prog programu.
Lp. matej
..jump into psytrance tunnel..

neoto ::

Kako misliš, da ni source datoteke pri prvem linku?? Poglej v zip, kjer piše source codes.
Pa drugi link tudi BP deluje... Kaj te moti?

maticm ::

M@73Y ne piši bedarij in si stvar raje 3krat preberi!

ql000 ::

Sem testiral link in prav lepo dela. Naj še kater proba!

Hm, preprost jezik... Basic, recimo, samo potem ali boš sam spet našel kaj na netu, ali pa boš pljunil v roke, pa se boš kaj naučil. Moj predlog je jezik C, sam delam v C18, izdelek microchipa.

To kar bi ti rad se bojim, da brez tvoje investicije ne bo mogoče, ker je verjetnost, da boš našel točno to na netu prav prekleto majhna!

Azrael ::

Pravkar preveril oba linka v tej temi, delujeta brezhibno.
Nekoč je bil Slo-tech.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Azrael ()

NiMH ::

meni od ql000 ne dela...
No Comment...

NBA => I LOVE this Game

ql000 ::

OK, da se ne bomo komu dela in komu ne, tle je link, pa ga prilepite v vrstico z naslovom browserja: http://www.geocities.com/dariuskrail20/...

snow ::

Veliko bolje bi bilo če bi iskal datasheet za 16f877, pa za nokia lcd, pa za kak termometer, recimo ds18(s)20.

Tule imaš dva primera programatorjev: http://www.oshonsoft.com/picprojects.html, na netu tudi zlahka najdeš icd2 clone, ampak za začetek bo tole več kot dovolj.

Pa mplab od microchipa pa gremo! :)

Verjetnost, da vedno najdeš že narejeno stvar z več komponentami po tvoji izbiri je zelo majhna. Posebno če gre za bolj eksotične komponente.
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins

M@73Y ::

Lep dan. glede linkov. sm meu virus in mi je vse neki blokiralo. Recimo če se osredotočim na ds1620 termometer hrvaškega projektanta: ta projekt se mi zdi za vsakega začetnika zelo dober. najprej zmozgaš programiranje potem pa še na elektro strani mal pretuhtaš. Samo kaj ti nuca tak projekt če nimaš izvorne kode. men se pa zdi brezveze samo eno hex datoteko sprogramirat u čip ka to zna mulc star 10 let. mogu bi objavt izvorno kodo da bi lahko vsak pogledal kako se naslavlja izhode, vhode itd.. Na slo-tech bi se morali začet s tem ukvarjat da bi združili eno temo v kateri bi vsak lahko direktno s primeri pomagal pri raznih projektih. nekdo bi je zamislil en uporaben projekt in vsi skupaj bi prišli do končnega uporabnega porjekta. Recimo ODLIČEN primer sta projekta hijacker-ja: torej usb termometer pa ir-remote. dostopna je izvorna koda in iz takega projekta se lahko človek res veliko nauči.
Malo za premislek no.

Lp. matej
..jump into psytrance tunnel..

TESKAn ::

Lej, sej se zmeraj enako nastavlja vhode/izhode. To ti piše v vsakem frdamanem datasheetu za mikrokontroler. Torej če znaš angleško, pejt na stran od microchipa in si poišči datasheet za tvoj mikrokontroler in si poglej, kaj moreš nastavit, da port dela, kot hočeš. Sej sta samo dva frdamana registra, no. Samo od gledanja, kako je to nekdo drug naredil, pa ne boš preveč odnesel. Loti se sam, sej ni teško.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

ql000 ::

@M@73Y: imaš prav, priznam. Pred časom sem bil protagonist take sticky teme, kamor smo pisali izvorno kodo raznih mikrokontrolerskih projektov. Tema je en čas živela potem pa umrla, saj nas je bilo samo par komadov, ki smo kaj objavljali. Moj predlog je, da začneš. Postavljaj vprašanja, makar v to temo, tukaj nas je dovolj pa bomo že kaj skupaj spacal. Dejstvo pa je, da brez vsaj minimalnega osebnega angažmaja ne bo nič.

Moj predlog je: pejt v trgovino z elektroniko, pa nabavi en večji protoboard, 40 pinsko DIL podnožje, eno 16 pinsko podnožje za MAX232, MAX232A, par 100nF kondelcov zanj, DB9 konektor za TIV, 20MHz kvarc, asortiment uporov in kondenzatorjev, letvice (M in Ž), pa pri meni dobiš kakega 40 pinskega PIC-a 18F. 18-ko predlagam zaradi tega, ker se jo da programirat v C18, kateri je za študente zastonj. Ko boš imel to zlotano, za pomoč smo mi tukaj, pa k bo za hec kaka črka letela iz PC-ja v uC in nazaj, potem pa gremo naprej na LCD od nokie, ali pa kaj drugega, če hočeš.

LP

Nitro Tech ::

Saos.
Praviš da še nisi nikoli programiral pa bi že s prve rad z grafičnimi Lcd-ji delal? Oprositi, ampak to ne bo šlo (zato tudi ni na netu step-by-step razložene kode za tvoj primer). Najprej boš moral zelo dobro poznati programski jezik za katerega se boš odločil in pa vedeti nekaj o izbranem čipu. Osebno ti priporočam PicbasicPRO compiler in micro code studio. Temu primerno si izberi pravi programator (oz si ga naredi). Ko se boš odločil kaj ti paše pa pojdi v trgovino z elektroniko in nabavi kar ti je svetoval ql000. Za začetek se loti enostavnih projektov kot so utripanje led diodic in podobno. Vsi smo tako začeli. Tole je koda za tvoj lcd, ki sem jo enkrat potegnil z neta. Koda deluje, spomnim pa se da sem jo nekaj spreminjal. Ko dobim nazaj svoj cd s projekti, ti lahko pošljem kompleten program na mejl. Aja napisano v picbasic-u:

Povezava do kode.

Ni tak komplicirano in sigurno se ti malo sanja kaj bi naj program delal. Pri programiranju pa je žal tako, da če ti ni vse jasno, potem ti ni nič!


Pa sorry za tale spaghetti post. :))

[Ni problema, kodo sem prestavil v drugo temo tako, da je ta tema ostala pregledna, moderator]
format c: najde vse viruse

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Azrael ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

DS18B20, meritve v mraziščih (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
828394 (6909) TESKAn
»

Razlika med pic in dspic

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
332183 (1732) tonic
»

Zelo pocasno utripanje LED diode (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
508369 (7574) a13misko
»

PIC kot webserver (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
738332 (6445) ql000
»

programiranje mikrokrmilnikov?

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
346894 (6303) radiator

Več podobnih tem