» »

Internet se obcasno izkljuci

Internet se obcasno izkljuci

2bad4u ::

Lep pozdrav.

Internet mi obcasno neha delat. Potem sklopim modem, znova zazenem racunalnik in spet dela.

Imam XP-je(sem jih na novo nalozil). Narocen sem pri telemachu - kabel. Modem imam priključen preko USB-ja.

Kaksna ideja kaj bi lahko bilo?
LP, Gasper

BuDi79 ::

Jep, meni so razložil da "ne pustim povezavi dihat" ... in potem ne morejo priti skozi DHCP podatki, ki se obnavljajo na vsakih nekaj ur.

Če med uploadom in downloadom pustiš nekaj prostora (se pravi omejiš eno ali drugo ali oboje) se to neha pojavljati.

Bedna fora... ampak to je to.

antares83 ::

Kontaktiraj ponudnika in jih prosi naj preverijo DSLAM loge. Morda imaš nestabilno linijo. Drugače pa je možna tudi napaka na modemu. V primeru, da bi res DHCP vplival, na kar sicer dvomim, pa zaprosi za statičen IP in težave bodo rešene...

Si že probal modem vklopit v mrežno ? Morda pa bo zadeva boljše delovala...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: antares83 ()

Yacksy ::

Jep, meni so razložil da "ne pustim povezavi dihat" ... in potem ne morejo priti skozi DHCP podatki, ki se obnavljajo na vsakih nekaj ur.

Ok, tole je dobra razlaga za nekoga ki ni ravno znalec, za nekoga pa ki kaj ve o teh stvareh pa tole nič ne pove.
En beden izgovor, ker se jim ne da linije pogldat.
Teži na support, da ti zadevo poštimajo. To se ne bi smelo dogajati in tak beden izgovor si lahko nekam zataknejo.
Shit happens

Buldožer ::

Jst sem mel iti problem z prejšnim modemom od siola in/ali ločenim ruterjem. Zdaj so mi ob ponovni vezavi prinesli od Iskratela Sinope 568+(modem in ruter v enem) in po novem dela ko pesmica, nobenih prekinitev.
Več glav več ve. No, ni nujno!

BuDi79 ::

Pri meni v event viewerju lepo piše da je problem z DHCPjem.
Btw.Imam statičen IP.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BuDi79 ()

antares83 ::

BuDi79:

Zakaj se bi pa DHCP podatki obnavljali sploh če maš statiko ???

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

povezava preko switcha ne dela (siol modem -> switch -> laptop)

Oddelek: Pomoč in nasveti
375426 (4930) BorutK-73
»

Telemach - Padanje povezave - Router?

Oddelek: Omrežja in internet
256189 (5710) Spc
»

Dinamični in statični ip

Oddelek: Omrežja in internet
164898 (4305) Pimoz
»

Switch