Forum » Omrežja in internet » FTP BATCH logiranje
FTP BATCH logiranje
civava23 ::
Napisal sem bsi.bat file, ki naj bi potegnil file iz ftp strežnika . Zadeva izgleda takole :
ftp ftp.bsi.si
user
anonymous
moj_mail@siol.net
binary
get dtec-d.zip
Zadeva pokliče ftp strežnik, ampak strežnik zahteva posebej ročni vpis userja (anonymous) in passworda (moj_mail@siol.net), potem pa zadeva dela.
Kako bi moral izgledati bat file, da bi se user in password vpisala samodejno in potem avtomatsko potegnila fajl iz strežnika.
ftp ftp.bsi.si
user
anonymous
moj_mail@siol.net
binary
get dtec-d.zip
Zadeva pokliče ftp strežnik, ampak strežnik zahteva posebej ročni vpis userja (anonymous) in passworda (moj_mail@siol.net), potem pa zadeva dela.
Kako bi moral izgledati bat file, da bi se user in password vpisala samodejno in potem avtomatsko potegnila fajl iz strežnika.
Self-Defence ::
Se mi zdi da sem tudi jaz imel tak problem pred leti.
Če se prav spomnim sem ga rešil takole:
v nek batch file npr. ftp_con.bat (mimo grede če je ftp.bat rata problem):
ftp ftp.neknalosv.kom login.skr
in v file login.skr napišeš:
username
pass
binary
get nekadatoteka.zip
bye
Zdi se mi da je bilo nekaj v tem stlu.
Upam, da pomaga
LP
Če se prav spomnim sem ga rešil takole:
v nek batch file npr. ftp_con.bat (mimo grede če je ftp.bat rata problem):
ftp ftp.neknalosv.kom login.skr
in v file login.skr napišeš:
username
pass
binary
get nekadatoteka.zip
bye
Zdi se mi da je bilo nekaj v tem stlu.
Upam, da pomaga
LP
ender ::
wget -t0 -c ftp://streznik/pot/do.datoteke
(ali, če želiš eksplicitno navesti uporabniško ime in geslo: wget -t0 -c ftp://uporabnik:geslo@streznik/pot/do.datoteke)
(ali, če želiš eksplicitno navesti uporabniško ime in geslo: wget -t0 -c ftp://uporabnik:geslo@streznik/pot/do.datoteke)
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
darkolord ::
set FTPADDRESS=ftp.bsi.si set SITEBACKUPFILE=dtec-d.zip set FTPUSERNAME=anonymous set FTPPASSWORD=moj_mail@siol.net CLS > script.ftp USER >>script.ftp ECHO %FTPUSERNAME% >>script.ftp ECHO %FTPPASSWORD% >>script.ftp ECHO binary >>script.ftp ECHO prompt n >>script.ftp ECHO get %SITEBACKUPFILE% >>script.ftp ECHO bye FTP -v -s:script.ftp %FTPADDRESS% TYPE NUL >script.ftp DEL script.ftp
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: darkolord ()
jini ::
vsebina bat datoteke:
ftp -A -s:test.txt ftp.bsi.si
vsebina datoteke test.txt:
bin
get dtec-d.zip
bye
ftp -A -s:test.txt ftp.bsi.si
vsebina datoteke test.txt:
bin
get dtec-d.zip
bye
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | FileZilla ftp strežnikOddelek: Omrežja in internet | 5547 (3451) | vice boy |
» | Arhiviranje serverja s TAR - incremental in FTP na drugo lokacijo in email report - SOddelek: Operacijski sistemi | 1566 (1477) | Daedalus |
» | cmd batch rename datoteke v datum,časOddelek: Programiranje | 1660 (1478) | Good Guy |
» | backup preko omrežjaOddelek: Pomoč in nasveti | 1021 (905) | romario |
» | kak se na slohostingu postav forum in katerega?Oddelek: Izdelava spletišč | 2236 (1880) | Klemenn |