» »

banda telekomska...

banda telekomska...

pupsi1984 ::

Ljudje potrebujem nasvet za problem s telekomom, ki ga mam enostavno dovolj...Problem je v tem, da imajo že vsi moji zainteresirani sosedi (to pomeni, da živijo 10-20 metrov zračne linije od mene) ADSL priključek, jz ga pa kljub temu da sem klical že vse ponudnike interneta kao ne morm met. Problem je samo Telekom... Njim so telekomovci priključek zrihtal pred kakim letom, zdej pa ga kr naenkrat na telekomu ne morejo več. Kot sem se pozanimal kako je to mozno, sem izvedel, da naj bi banda lopovska zvezala tistim uporabnikom telefona (torej tistim ki takrat interneta niso naročil) žice skup tako, da so jim (in hkrati tudi meni), razpolovila hitrost interneta (klicnega) za polovico... s tem so sprostil linijo za tiste kateri so takrat naročeval internet. Dejstvo je, da je okoli mene dosti tud takih ljudi, ki interneta nikoli ne bojo imel in bi mene brez problemov notri v omrežje spravli, sam potrudit se bi mogli mau, pa par žič prevezal... vedno ko kličem na centralo od telekoma mi se javi nek študentek, ki nima pojma ali pa nek operater/serviser, ki je cepljen proti hitrosti in delu in me odpili s takimi razlogi, katerim lahko sam en cepec verjame,enostavno vztrajajo da se to ne da naredit (pa če vem da se DA, sem povprašal pr kolegu ki je delal v glavni centrali v Novem mestu. DA ne omenjam dejstva, da so enemu prijatlu potegnili žico nekam v PM hribe, sam za njega, ker je zatezil nekemu direktorcku na celjskem sejmu!!) in da je vsakršen internet nemožen. Ne živim v mestu, ampak iz davčnega vidika uradno v predmestju (čeprav je to v resnici ena bolj turističnih vasi v Sloveniji-Čatež ob Savi)!

Ko pa jim rečem, da zakaj so mi skenslal klicno linijo na polovico, pa so mi odgovorili, da za klice mam jo itq dovol... Mislim sedaj jih pa imam že res dosti in mislim resno ukrepat tud z legalnimi pravnimi sredstvi proti njim če je to sploh možno...zanima me na koga naj se obrnem pri telekomu za mojo situacijo (da preskočim tiste lenuhe odspodaj) in kako bi vi ravnali, ter ce imam kaksno zakonsko podlago proti njim (ne vem, npr. pravica do dostopa informacij itd... kaksna pravna podlaga z vstopom Slovenije v EU?)

Hvala za odgovore vnaprej,
LP

'FireSTORM' ::

lej kolk sem razbral iz tvojega posta si ti na PCM...mogoce, nemorem ti tocno povedat ce je to res al ne

in ce si ti na PCM internet itak ne dela(razen EMX, ko bo to v tvojem kraju mogoce)

zakaj ne morejo nekega dedka ki nikoli ne bo imel interneta zamenjat z tabo
ker ne smejo...
ce pa ti bo ker monter to nardil bo pa letel, ker ce se nisi bil v centrali, nimas da vstopis sploh brez papira kjer pise crno na belem da lahko ne da bi se kaj menjeval
vcasih so ti tako lahko zamenjali BP, zdaj pa na zalost vec ne morejo...
sem bil v centrali sam na ogledu z poslovodjo... kamere v vsakem kodu, nimas da prdnes tam not brez da bi kdo vedel...

ce je PCM, napises pritozbo in upas da je kaj placa kam te lahko umaknejo...

pravna stran
nasvet...ne delaj tega, sam stroske bos mel
vse velike firme, kot so telekom, siol, tudi amis, t2, itd. imajo svoje odvetnike kateri jim iscejo luknje v zakonu in jim tezko kaj naredis po tej strani, probas lahko...ampak jaz nebi, ker so sodni stroski prevlki, rajs mam satelitski internet in bom ceneje skoz prisel kot z sodnimi stroski in odvetnikom:))
Those penguins.... They sure aint normal....

amigo_no1 ::

Pisno zaprosi TK za premestitev na IPBAN centralo ali pa se zmeni s kakim bližnjim sosedom , ki je pripravljen deliti linijo (wifi - pri njemu wifi router , pri tebi pa antenca :) )

V Čatežu ob Savi ni nekih hribov če se ne motim ; a si doma na oni ravnini, ob kateri je nasip; oz. ravnina kjer zaviješ na križišču s semaforji pri gostilni Budič proti Čateškim toplicam, kjer se še lani bili "ležeči policaji" ?

Zgodovina sprememb…

jurre ::

premestitev na ipban mu ne bo nic pomagala, ce je na PCM. Pomoje tudi je, se strinjam s firestormom in selitev mu ne pomaga, ce sploh nima fizicno svoje parice...:\

McHregec ::

Na IPBAN te prestavijo samo če vzameš internet pri Siolu.
Destroyer Of The Worlds.

'FireSTORM' ::

ce je prost IPBan te premestijo na tvojo zahtevo oz. na tvoj ugovor
pa ce vzemes nevem kje adsl al vdsl

ce pa ni mesta pa lahko pises bogu...

edit: koja selitev?
v drugo hiso in potem se linijo preselit?
lol...ja in bom placeval miljone da bom lahko mel dsl

selitev na drugo centralo?
seveda...sam napis jim to, se bojo tak smejal da bo bozicek padel z neba z vsemi darili...
kaj mislis da bodo sli polagat nov kabl do druge centrale od tebe?
da bodo mel tistih 6k na mesec od tebe? ni sans...tega ne bodo nardil...

ce ni placa v centrali bos na zalost moral pocakat
nisi edini...ce ni mozno ni mozno...zamenjevat se pa z drugim uporabnikom ne sme...
napis pritozbo oz. ugovor zarad pcm naj te umaknejo na direkten par...ce bo mozno...saj dobis pisni odgovor...
Those penguins.... They sure aint normal....

Zgodovina sprememb…

Senitel ::

Če se ti modem ne poveže z 28800, Telekom pa tega noče zagotovit, se obrni na APEK.

taryka ::

Ja guc tudi jaz mam podoben problem s telekomom in to že eno leto. Pri meni tudi majo vsi sosedi Adsl in ravno pri meni pol rečejo, da adsl trenutno ni možen ker imam zastareli telefonski priključek in ga morajo nadgraditi, sam to mi obljubljajo že eno leto in odkar sem jim zadnje pisala prejšnji teden mi napišejo da trenutno nimajo finančnih sredstev da bi to naredili, sam kaj jim te moreš-nič... enostavno se jim j... za nas,... vem kak je to, ko ti telekom presede!!!

Lujo ::

V kolikor se nisi,se obrni še na Telekomovega ''rajonca'' in njega povprašaj,kaj se da fizično storiti na omrežju,ker terenci najbolje poznajo situacijo.
p.s.Sam imam podoben problem.Živim v kraju,kjer so cca 2 leti nazaj do centrale pripeljali
optiko in nadgradili centralo.Sam se takoj podal vlogo za ADSL,a je bila zavrnjena,ker mi linija ne omogoča ADSL-ja,omogoča mi pa dial-up dostop 2xISDN.Mesečno imam račun cca 15K,zato jim ni interesa,da mi omogočijo ADSL.Pojasnilo Telekoma pa je,da nas je 8 strank na isti veji,od tega ima pr prvih pet lahko ADSL,ostali trije pa ne?????Od Telekomovih študentov sem dobil pomoč,da se naj obrnem na investicije.To sem tudi storil.Tam so me na lep način odslovili,da nismo v planu investicij.To pomeni,da cca 1 leto sigurno ne bo nič z ADSL-jem.Pozabil sem povedati,da živim cca 40 m' stran od centrale.
Neuradno pa so mi ponuduli možnost,da lahko sam financiram novo traso in pridobim 2 služnosti za poseg na tujem zemljišču,za kar sem se seveda najlepše zahvalil.
Telekom me spominja na sonce;lepo je, da ga imam,samo gledati ga ne morem.

Cokolesnik ::

Tisti, ki jih ADSL ne doseže zaradi takšnih ali drugačnih razlogov, ste kdaj razmišljali, da bi uporabljali brezžičen internet (gprs, umts)? Ob povprečni rabi bi vas tovrsten dostop stal 5.000 SIT mesečno (komforten 10.000), a to je neprimerno sprejemljivejše kot vaše obstoječe rešitve (dialup).
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.

Senitel ::

Jaz sem razmislil o malo drugačnem brezžičnem internetu... WiFi na sosednji hrib in od tam naprej ADSL. >:D Edino kar mi je žal je to, da nisem tega že kakšno leto prej naredil. :\
GPRS je cool, kot nadomestilo za dial-up (flat rate 5GB paket al kako že imajo) in čisto nič drugega. Obenem moraš pa še pošteno pazit, da ne prideš čez to mejo, ker je potem zadeva draga ko žafran. UMTS pri tem po mojem ne igra praktično nobene vloge. Je pa vse skup samo zelo pametna alternativa za dial up, ni pa niti približno alternativa ADSL.

Cokolesnik ::

HSDPA bo s slabima 2 Mbit kar pametna alternativa ADSL, UMTS pa že sedaj dobra alternativa tako opevanemu ADSL picikato. Upajmo, da se čimprej pokrije signal.
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.

Zgodovina sprememb…

Senitel ::

Hitrostno ja, finančno pa niti pod razno... Pri Mobitelu daš za 5GB na mesec 10 000 sit, višja hitrost in vse kar boš dosegel je, da boš teh 5GB hitreje pokuril. Če nad tistih 5GB pokuriš še 1GB boš domov dobil tak račun, da bo infarkt ruknil (tam 120 000 sit). Že z običajnim UMTS lahko 5GB pokuriš v borih 30 urah na mesec. Pri 1Mbps boš pa celotno kvoto skuril že v 11 urah...
Pride bistveno predrago konec meseca, zato je UMTS praktično neuporaben kot alternativa kakršnemu koli ADSL.

P.S.: Povprečna raba? 500-700MB na mesec povprečna raba? To je malenkost, malenkost boljše od dial-up dostopa, pri katerem lahko na ISDN liniji za 5000 sit na mesec presnameš nekje 440MB v 15 urah...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Senitel ()

taryka ::

daj razloži mal podrobneje kak bi naj to delovalo tvoj brezžični net pol pa adsl?

Senitel ::

Pri meni?
Trenutno imam 3.5km od mene eno 1Mbps/256Kbps ADSL linijo, Linksys WRT-54GS (v4) router, na strehi pa 12dB Yagi antenco. Pri sebi imam spet en WRT-54GS router in še eno Yagi antenco usmerjeno na AP, isto še pri enem kolegu (torej 1 AP in 2 clienta). Obe lokalni mreži pri clientih sta skriti za lokalnim routerjem (WiFi je WAN). Jaz imam potem na svoj router povezana še dva računalnika in enga prenosnika (vse na kablu), kolega pa spet dva računalnika in enga prenosnika preko enega poceni Canyon routerja, ki dela same probleme. >:D QoS prioritete za e-mail, www,... Interno šiba še FTP strežnik... Trenutno razmišljam o priklopu še enega uporabnika gor, vendar je to povezano predvsem s tem če bi bo uspelo dobit 2Mbps link.

Wox ::

Imaš torej ADSL in od tam naprej WiFi. Nič posebnega. S prvega posta sem že mislil, da gre za kaj zanimivega.
Commodore 64

Cokolesnik ::

Povprečna raba je relativna ocena, priznam. Lahko rečem le to, da trg potrebuje vsaj še enega če ne celo še dveh ponudnikov UMTS, da se tudi tukaj ustvarijo konkurenčne razmere (paketi UMTS po konkurenčnih cenah oz. s konkurenčnim razmerjem cena/ponujeno).
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.

Zgodovina sprememb…

Ejsi_Disi ::

@Cokolesnik:
Lahko rečem le to, da trg potrebuje vsaj še enega če ne celo še dveh ponudnikov UMTS

Brez skrbi, že prihaja.

'FireSTORM' ::

z tem mobilnim internetom bo enako kot z dsl in cable
več kot bo ponudnikov ceneje bo
trenutno mi je 8 al 9k na mesec mal dost za tak počasen net
Those penguins.... They sure aint normal....

Pyr0Beast ::

Če se ti modem ne poveže z 28800, Telekom pa tega noče zagotovit, se obrni na APEK.
Torej se jaz s 16.8k dostopom dejansko lahko pritožim ?
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

ales85 ::

Tako je, le pritoži se.

Modri dirkač ::

Že v Brežcah ne moreš dobit več ADSL, dokler ne zgradijo nove centrale, ker je stara zafilana...
Everybody lies!

Amisovc ::

ales85 pravi: Tako je, le pritoži se.

Se popopolnoma strinjam. :)) Ti Telokomovci so tudi nas zanalašč tako zafrkavali. ;((
Pri nas smo morali čakati dva meseca, da nas priklopijo. Imamo Amis povezavo zagotavlja pa Telekom.

samomas ::

Če se ti modem ne poveže z 28800, Telekom pa tega noče zagotovit, se obrni na APEK.
Torej se jaz s 16.8k dostopom dejansko lahko pritožim ?



Ko so se začeli pojavljati ATM (?) priključki, ko so eno linijo delili na štiri, sem bil tudi sam med temi srečneži. Takrat sem tudi jaz rekel, da jih bom tožil, vendar kasneje ugotovil, da je Telekom dolžan na navadni telefonski liniji zagotavljat hitrost 9600bps in nič več. Mislim, da to še vedno drži. Sam sem nato šel na ISDN, kjer morajo zagotavljati min. 64000bps.
Predlagam, da če poznate koga iz Telekoma oz. naletite na operaterja, ki se bo potrudil, bo vam morda to zrihtal tako, da bo odklopil soseda in priklopil vas. Lepa beseda lepo mesto najde (pa ne zmeraj).

LP

jurre ::

od nedolgo nazaj mora telekom zagotavlja 28.000 bps.

samomas ::

Zakon

Sem že malo za časom. Res je 28000bps, vendar s pogoji, ki so navedeni v zakonu.

LP

P.S. Takoj napišite pritožbo in če ne uspe, vsak mesec tako.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: samomas ()

shock ::

Prenosna hitrost, primerna za funkcionalen dostop do interneta, je 28,8 kbit/s. To hitrost mora izvajalec univerzalne storitve zagotoviti ne glede na tehnično izvedbo naročniškega priključka.

To velja tudi za pstn priključke!!!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Razvezan dostop - kalvarija

Oddelek: Omrežja in internet
192601 (2120) PaJo
»

Telekom in že spet Telekom ...

Oddelek: Omrežja in internet
454738 (2911) Tilen
»

odprava PCM naprave in samostojna parica

Oddelek: Omrežja in internet
142597 (2412) Tomay
»

Telekom zavrnil razvezan dostop

Oddelek: Omrežja in internet
265601 (4010) 'FireSTORM'
»

Problem s telekomovim priključkom - vsi ponudniki so mi rekli da pri meni ADSL priklo

Oddelek: Omrežja in internet
181615 (1181) mtic

Več podobnih tem