Forum » Omrežja in internet » omejevanje dostopa do interneta
omejevanje dostopa do interneta
atasmrk ::
Situacija je takale.
Doma smo si pridobili sirokopasovno pipico, to smo prikljucili na wireless router in v mrezo povezali dva racunalnika (preko WiFi-ja). Sedaj pa me zanima tole. Kako imeti dostop do interneta cim bolj pod kontrolo? S tem mislim, da v splošnem dostop do interneta ni mogoč, včasih pa se lahko dovoli (ata bi vsaj casovno rad nadzoroval otroke na internetu). LAN deluje vse cas.
V mislih sem imel nekaj v smislu več uporabnikov, od katerih tisti zasciten z geslom ima dostop do imterneta, navadni uporabnik pa ga nima. Vendar takole hotro zablokiraš celotno mrežo. Dobil sem nekaj nasvetov v smislu, "na ruterju dovoli dostop do interneta samo na enem racunalniku", ampak to ne pride najbolj v postev.
Kaksen predlog?
Doma smo si pridobili sirokopasovno pipico, to smo prikljucili na wireless router in v mrezo povezali dva racunalnika (preko WiFi-ja). Sedaj pa me zanima tole. Kako imeti dostop do interneta cim bolj pod kontrolo? S tem mislim, da v splošnem dostop do interneta ni mogoč, včasih pa se lahko dovoli (ata bi vsaj casovno rad nadzoroval otroke na internetu). LAN deluje vse cas.
V mislih sem imel nekaj v smislu več uporabnikov, od katerih tisti zasciten z geslom ima dostop do imterneta, navadni uporabnik pa ga nima. Vendar takole hotro zablokiraš celotno mrežo. Dobil sem nekaj nasvetov v smislu, "na ruterju dovoli dostop do interneta samo na enem racunalniku", ampak to ne pride najbolj v postev.
Kaksen predlog?
volkec ::
in kako si si ti zamislil da bodo nastajali novi geeki, če bodo otroci imeli omejen dostop do interneta(časovno)?
atasmrk ::
Ce jaz tega naomi prav razumem, je to tak filter, ki pregleduje vsebino strani in jo ne prikaze, ce ugotovi neprimerno vsebino. To je sicer kul (si bom definitivno zapomnil), ni pa na zalost vse, kar hocem. Vem, tudi sam nisem dovolj natancno definiral problema. Rad bi blokiral celoten internet, torej tudi razne msn-je, skyp-e... Se sam nisem verjel, da lahko nekateri toliko casa zabijejo pred irc-om.
se kaksen predlog?
se kaksen predlog?
Klenobo ::
Z F-Secure, alhko vse to rešiš.
Pajek.Net, (http://www.pajek.net)
Brezplačna MojaPosta.Com (http://www.MojaPosta.Com)
Brezplačna MojaPosta.Com (http://www.MojaPosta.Com)
'FireSTORM' ::
MAC control na routerju...
ko hočeš otročičke pometat iz neta njihov MAC address brišeš iz routerja in net pade(preverjeno)
potem pa moraš spet ponovno dodat...
al pa linux router
ko hočeš otročičke pometat iz neta njihov MAC address brišeš iz routerja in net pade(preverjeno)
potem pa moraš spet ponovno dodat...
al pa linux router
Those penguins.... They sure aint normal....
bartmatej ::
Na routerjih se ponavadi da nastavit kdaj koga spusi na internet in kdaj ne.
Mal poglej po nastavitvah routerja, da vidiš če tvoj to podpira.
LP Matej
Mal poglej po nastavitvah routerja, da vidiš če tvoj to podpira.
LP Matej
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Wifi passwordOddelek: Pomoč in nasveti | 1737 (1298) | zmaugy |
» | "Minutna" omejitev dostopa na internet na dan..Oddelek: Loža | 8717 (7156) | badabim |
» | Modem -> Router, statičen IPOddelek: Omrežja in internet | 3149 (2823) | crniangeo |
» | Pregledovanje "zanimivega" prometaOddelek: Omrežja in internet | 8342 (6657) | Phantomeye |
» | level one ROUTER FBR-1418TX- nastavitveOddelek: Omrežja in internet | 5980 (2963) | OmegaBlue |