Forum » Pomoč in nasveti » Požrešnost pomnilnika (HEEEELP)
Požrešnost pomnilnika (HEEEELP)
mihamedo ::
MEne zanima če kdo ve zakaj meni igre in aplikacije požirajo dvakrat več rama kot normalno(včasih tudi več=
Primer:
Red orchestra ista mapa, iste nastavitve, .. Meni kuri 470Mb rama mojemu frendu pa 170Mb..
Najine konfiguracije..
Moja
dfi lanparty nf4
amd x2 3800+@2500mhz geil ultra x 2.2.2.5 500mhz (memtest in prime ok) 7600gt
Frendova:
dfi lanparty nf4
amd 3200+ neki noname ram pa 6600gt...
Skoraj vse igre mi požirajo tam okoli 400 do 700mb rama (supreme commander, red orchestra, call of duty2)
Prosim za pomoč..
Hvala
Primer:
Red orchestra ista mapa, iste nastavitve, .. Meni kuri 470Mb rama mojemu frendu pa 170Mb..
Najine konfiguracije..
Moja
dfi lanparty nf4
amd x2 3800+@2500mhz geil ultra x 2.2.2.5 500mhz (memtest in prime ok) 7600gt
Frendova:
dfi lanparty nf4
amd 3200+ neki noname ram pa 6600gt...
Skoraj vse igre mi požirajo tam okoli 400 do 700mb rama (supreme commander, red orchestra, call of duty2)
Prosim za pomoč..
Hvala
-AMD phenom 955be @4.0ghz--
- 4x4gb ocz vengeance 8.8.3.7@2000--
-revodrive x2 220gb-2x spinpoint f3 500gb
opeter ::
Kok rama imaš ti in koliko tvoj frend?
Odlično vprašanje! Saj RAM imaš zato, da se porabi... ne pa, da ostane prazen.
Odlično vprašanje! Saj RAM imaš zato, da se porabi... ne pa, da ostane prazen.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
mihamedo ::
oba mava 1gb.. Že da se ga porabi vendar nekaj ni vredu če ga rabi več kot bi mogl
-AMD phenom 955be @4.0ghz--
Izi ::
Sekira se lahko samo tvoj prijatelj, ne pa ti
Pozabil si omeniti, da tebi verjetno vse deluje še enkrat hitreje kot tvojemu frendu
Moderni programi nimajo točno določeno, koliko RAMA bodo porabili. Jemljejo si ga po potrebi. In ko z njim nekaj časa delaš bo potreba po RAMu tudi narasla.
Ker imaš hudo močnejši procesor od prijateljevega lahko izvaja programe precej hitreje kot na prijateljevem računalniku in si že na začetku vzame več RAMa. Če bi prijatelj delal z taistim programom kakšno uro, bi mu tudi verjetno poraba RAMA narasla na podobno vrednost kot tebi.
Kakorkoli, kot so že pred menoj omenili, je RAM zato, da se ga porabi.
Če imaš 1GB RAMA bodi hvaležen, da ga zna Operacijski Sistem dobro porabiti. Optimalno bi bilo, da bi bil vedno porabljen celotni RAM, samo na žalost Windows še ni tako dober z upravljanjem z RAMom.
Tvoj prijatelj pa se lahko sekira, ker mu njegov sistem sploh ne zna izkoristiti RAMA, ki ga ima v mašini.
Pozabil si omeniti, da tebi verjetno vse deluje še enkrat hitreje kot tvojemu frendu
Moderni programi nimajo točno določeno, koliko RAMA bodo porabili. Jemljejo si ga po potrebi. In ko z njim nekaj časa delaš bo potreba po RAMu tudi narasla.
Ker imaš hudo močnejši procesor od prijateljevega lahko izvaja programe precej hitreje kot na prijateljevem računalniku in si že na začetku vzame več RAMa. Če bi prijatelj delal z taistim programom kakšno uro, bi mu tudi verjetno poraba RAMA narasla na podobno vrednost kot tebi.
Kakorkoli, kot so že pred menoj omenili, je RAM zato, da se ga porabi.
Če imaš 1GB RAMA bodi hvaležen, da ga zna Operacijski Sistem dobro porabiti. Optimalno bi bilo, da bi bil vedno porabljen celotni RAM, samo na žalost Windows še ni tako dober z upravljanjem z RAMom.
Tvoj prijatelj pa se lahko sekira, ker mu njegov sistem sploh ne zna izkoristiti RAMA, ki ga ima v mašini.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | problem...verjetno na matični...!Oddelek: Pomoč in nasveti | 863 (804) | Tsunami |
» | DFI NF 4 & Twinmos Speed Premium novosti (strani: 1 2 3 4 … 13 14 15 16 )Oddelek: Navijanje | 43855 (19532) | sirotka |
» | Sestavljanje sistema AMD64Oddelek: Kaj kupiti | 2633 (2410) | sverde21 |
⊘ | kolega dobil nov sistem 5mio sit (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 4121 (2808) | Zheegec |
» | Katero NF4 Ultra plato?Oddelek: Kaj kupiti | 1860 (1185) | Tomson |