Forum » Pomoč in nasveti » problem...verjetno na matični...!
problem...verjetno na matični...!
Tsunami ::
Pozdravljeni!
Zanima me ena informacija...jst mam matično Dfi lanparty nf4 ultra-d na kateri so 4 sloti za rame...jst mam
rame v oranžnih.Sedaj se mi dogaja da ko užgem pc dela use normalno nato po 15 sekundah se mi prikaže blu screen.Probal sem dati v vse slote po en ram da sm ugotovil ali je kriv ram...ugotovil sem da je ram ok in da ko dam ram v 2. oranžni slot matična piska.Po mojem mnenju je 2. rdeč slot pokvarjen...ali pa potrebuje matična kakšen update....?
Prosim še vaša mnenja...
lp
Zanima me ena informacija...jst mam matično Dfi lanparty nf4 ultra-d na kateri so 4 sloti za rame...jst mam
rame v oranžnih.Sedaj se mi dogaja da ko užgem pc dela use normalno nato po 15 sekundah se mi prikaže blu screen.Probal sem dati v vse slote po en ram da sm ugotovil ali je kriv ram...ugotovil sem da je ram ok in da ko dam ram v 2. oranžni slot matična piska.Po mojem mnenju je 2. rdeč slot pokvarjen...ali pa potrebuje matična kakšen update....?
Prosim še vaša mnenja...
lp
amigo_no1 ::
Najprej testiraj ram z memtest86 (posamično enega po enega)
Katere rame imaš (ddr , hitrost , proizvajalec) ?
Katere rame imaš (ddr , hitrost , proizvajalec) ?
gfighter ::
Kater BIOS imaš ter kdaj si ga nazadnje updateal? Koliko imaš navito mašino ter kakšne nastavitve imaš za RAM? Kaj pa memtest, si ga uporabil? Povej malo več podatkov o sistemu... Drugače pa je tako: ni nujno da je oranžen slot pokvarjen, bolj verjetno je to, da tvojim modulom trenutne nastavitve v kombinaciji z oranžnimi sloti pač ne ustrezajo. Tu ti najbrž nihče ne more bolj pomagati bolj kot si lahko pomagaš sam s testiranjem različnih nastavitev. Za BIOSi poglej tule, pa poglej malo po DFI-street forumu če še nisi. Glede na to, da imaš TCCD rame, si naloži BIOS 6.23-3 ali pa 7.02-3 verzijo, odvisno od tega, katero revizijo procesorja imaš (7.02 verzije so namreč mišljene za procesorje revizije E).
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam
gfighter ::
No super... Na katero verzijo si updateal?
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | DFI ultra-dOddelek: Navijanje | 1979 (1274) | gfighter |
» | Problem z rami a-data vitesta ddr 566Oddelek: Navijanje | 1139 (982) | Tsunami |
» | Rami Team Group 2*512 (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 6218 (4410) | Jan987 |
» | Geil UltraX PC 3200 (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Navijanje | 10285 (7209) | b0r1s |
» | dfi lanparty in htt?!? (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 3802 (3362) | gfighter |