» »

DVD pece nemarno pocasi ...

DVD pece nemarno pocasi ...

[-=Jaka=-] ::

Ok, tko je, ta problem sem ze imel nekaj let nazaj pa se ne spomnim kaj je bilo narobe. Zadeva je sledeca, dvd mi pece zelo pocasi ... se vceraj je delalo normalno, zdaj pa vidim da buffer level (ki je bil ponavadi konstantno 100%) skace iz 30% na 60% pa na 80% in do 90% pol pa spet nazaj na 30% ... in tako naprej, posledicno se dvd ki se je prej zapekel v 10ih minutah zdaj pece skoraj debelo uro ... kokr sm ze reku mislm da je problem identicen kot sem ga ze imel, takrat se mi zdi da sem moral neki v device managerju spreminjat ... nevem tocno kaj ... zato rabim pomoc nekoga od vas ki zadevo pozna in jo seveda zna resit !

Najlepsa hvala !

lp Jaka
WW 3

M@73Y ::

Zdravo. ja najprej poglej
//če imaš v device managerju pod ide ata/atapi controllers-> primary in secondary ide chanel-> advanced settings-> transfer mode nastavi iz PIO v najvišji UDMA.
//priporočljivo pravilo je da pri peki dvd-ja iz hard diska ne obremenjuješ hard diska še s stotimi opravili. torej razni torenti, glasba brskanje po netu in mogoče še gledanje filma obenem ko pečeš dvd.
Lep pozdrav. MAtej
..jump into psytrance tunnel..

_Sajmon_ ::

Ja, tako kot je rekel M@73Y, je to čisto možen razlog. Sicer sem že v drugem postu razložil, pa še tule na kratko: meni je tudi tako počas delal dvd pekač, ker ga bios ni našel in sem imel na ide kontrolerju nastavitev, naj se hitrost oz. način delovanja nastavi glede na bios. In če bios ni našel naprave, je potem le-ta v XP-jih delovala verjetno na najbolj počasen (pio) način.

AlesC ::

pa še eno priporočilo. Pekače je priporočlivo imeti na svojem dma kablu, ker če imaš ti dve naprave na enem kablu ni vredi. Ponavadi imaš na prvem konektorju hdd in na drugem cd/dvd. Če imaš tako, si daj cd na svoj kabl. To je lahko tudi vzrok kurjenja buferjev.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: AlesC ()

[-=Jaka=-] ::

M@73Y: tocno to je blo takrat narobe ja ... sam nism bil cist sure, bomo probali, hvala

Hvala za odgovore ...

lp
WW 3

_Sajmon_ ::

AlesC, svoj čas se res govorilo, da je priporočljivo imeti disk na enem kanalu (kablu), cd/dvd enoto na drugem, ker kanal dela z eno hitrostjo in to najnižjo. Na moji plati pa imam v XP-jih pri nastavitvah glede hitrosti oz. načina delovanja ide naprave možnost nastavit različne hitrosti za vsako napravo posebej. A kdo ve, če to pomeni, da lahko potem obe napravi delata z optimalno hitrostjo? Nisem sicer šel testirat...

Ja, možno je, da bi prenos naprave na drugi kabel rešil problem. Ampak če sta skupaj, bi potem moral tudi recimo disk obupno počasi delat, če že dvd pekač, se vam ne zdi?

Quikee ::

svoj čas se res govorilo, da je priporočljivo imeti disk na enem kanalu (kablu), cd/dvd enoto na drugem, ker kanal dela z eno hitrostjo in to najnižjo

Ni to problem - problem je dostop do obeh naprav, če obe delujeta hkrati. Če maš trdi disk in DVD na istem kablu in hočeš iz diska pečt na DVD ni ravno fajn. Podobno, če hočeš pečt na dva DVD pekača na istem kablu. V kolikor pa uporabljaš le eno napravo na kablu in ne obe hkrati ni problema.

Volk| ::

Jaz pa imam problem da mi dela vse počasi na prenosniku. KO je bil novi je delalo tako kot mora. Zdaj ko je star nekaj mesece pa peče fuul počasi. Kaj je mogoče crknil pekač? Kako to lahko preverim?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

DVD/CDRW NEC AD-7173A Bulk 18x - Problem

Oddelek: Strojna oprema
121182 (1173) Alirio
»

Nero - pomnilnik zapisovanja

Oddelek: Programska oprema
211455 (1105) ZoMk
»