» »

DVD/CDRW NEC AD-7173A Bulk 18x - Problem

DVD/CDRW NEC AD-7173A Bulk 18x - Problem

Alirio ::

Pozdravljeni.

Pred 1 tednom sem kupil dvd pekač (DVD/CDRW NEC AD-7173A Bulk 18x) in imam z njim sledeči problem. Ko hočem zapeči DVD mi slednjega peče 40min (ni odvisno ali pečem na 8x ali na 18x vedno je 40min) Uporabljam pa Nero.v8.1.1.0.Ultra.

Pekač imam priključen skupaj s diskom na ATA (disk je master, pekač je slave) Zraven imam na se enemu prikljucku DVD-rom ki je ravnotako master.

Drajverjev za Pekač nism nalagal ampak mislm da to ne bi smelo biti krivo.

Hvala za odgovore
-alirio
Asus P5K, Intel 2 Duo E6750 2.66MHz, NV8800 GT EVGA Overclocked, Geil 2x1GB Kit

Saintek ::

Probaj s kakšnim drugim programom za peko, če še pol nebo bolje zna bit kaj narobe, po googlaj malo za programe.

R33D3M33R ::

Poglej če imaš vklopljen DMA za pekač!
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

janj2006 ::

Svoj čas sem imel podoben problem. Priključi DVD-RW kot MASTER na drugi kanal, kjer imaš sedaj DVD-ROM in tega nastavi na SLAVE. Performančni problem je zato, ker sta oba na isetm kanalu oz. priključku (disk in dvd-rw).:))

@ janj2006: to sm že poskusiu ampak mi pol ne zazna pekača.... o.o nimam pojma kaj se use skupi jebe. ko pečem mi totalno upočasni računalnik tako da niti premaknit miške ne morem. mam pa 1.5gb rama in nimam uklopljenih veliko app.

hvala
lp

Luka55 ::

Imel sem iste probleme, v mojem primeru je bil kriv kabel.

janj2006 ::

Res je lahko problem tudi v kablu, še posebno, če si uporabil 80 žilni in ne 40. Nekatere plošče ti to celo sporočijo. Pri diskih pa je to seveda druga stvar, tam pa mora biti 80 žilni kalel, pri PATA diskih seveda.

ok sedaj sm zamenjal use (na drugem kanalu sta DVD-RW (master) ter dvd (slave)) disk je na prvem kanalu in je master. Vse zazna ampak pojavi se problem ker mi pri hitrosti 8X v nerotu 4192 MB peče 35min in 20s. Mislim da imam na obojih priključih po 80 žilne kable. Ampak prej ko sm meu cd pekač s tem ni blo nč narobe.

Kje bi se pa dalo dobiti ta DMA za pekač? Mislm kje ga lahko uklopim. In kaj je narobe s tem da mi use zariba ko pečem DVD pa čepraw imam 1.5GB rama.

Hvala
lp

tropinovec ::

Klikni na nadzorno ploščo-sistem-upravitelj naprav-ide controlers-secondary IDE in tam odkljukaj DMA.

:\

ok poskusiu sm vse mozne stvari ki ste mi jih predlagali... nazalost brez uspeha. dal sem 40 žilni kabel na dvd in dvd-rw ter jih postavil na isti kanal s tem da je dvd slave in dvdrw master.
DMA je na device 1 zaznan, na device 0 pa ga noce zaznati. Dau sem moznost DMA if aviable amapk pise pod curret transfer mode: PIO mode. Je morda s tem kaj narobe???

Uporabljam nero 8.

Pa se to je problem da po temu ko mi zapeče podatke na dvd če hočem gledat na domačem hišnem kinu mi na vsake pol minute slika preskoči. Pečeno je pa na 8x.

Vse se jebe. Če ma kdo še kakšno idejo lepo prosim za pomoč.

hvala
lp.

R33D3M33R ::

1.) namesti gonilnike za matično ploščo
2.) če to ne deluje, iz upravitelja naprav odstrani gonilnik za kanal na katerem imaš pekač in sistem ponovno zaženi
3.) če to ne deluje, poglej v BIOS, če imaš DMA omogočen
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

Han ::

Možno je, da se DVD in DVD-RW ne 'razumeta' na istem kablu. Poskusi še z nastavitvijo mostička na CSEL (Cable Select) na obeh pogonih,v Oknih pa vklopi DMA.

ok fantje... pomojm sm pogruntu problem... pekač je u kurcu. Bilo kam ga dam na kiro koli mesto mi DVD peče 40min. Bilo na kakšni hitrosti. In še to je. Kamorkoli ga dam nemorem izbrati DMAja. Vedno je na PIO mode. V biosih sem disablal PIO pa še vedno ne pomaga. :S Če mogoče kdo kaj ve glede tega nej pove drugač pa ju3 popoldan skočim po nov pekač.

lp.
alirio

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

NEC ND-4550A-ne snema dvd-jev!!

Oddelek: Strojna oprema
445469 (2451) hudychk
»

Nero - pomnilnik zapisovanja