» »

UTP Kabel : prodajalc me je nasral!!!

UTP Kabel : prodajalc me je nasral!!!

|Luka| ::

S Kupu kabel v trgovini, ki jo raj ne bi imenoval in mi je zagotovil da je kabel za direktno povezavo (PAZI : brez huba) dveh compov. Pridem domov vtaknem kabel v obe mrezni : NIC.

Kaj storiti.Tega ne menjajo, ker je kako potrosni material.

Lp Lix

Ales ::

Jaz bi na tvojem mestu preveril vse možnosti, da je kaj drugega narobe in če je res kabel, vzel račun in odšel nazaj v trgovino, po možnosti k istemu prodajalcu. Potrošna roba gor ali dol, če se je zmotil, ti bo kabel zamenjal.

Če se le da, naj kabel preverijo kar tam, s testerjem ali na pravih računalnikih.

Aleš

Mr.B ::

Hm.
A imaš tako mrežno kartico , ki imajo na zunanji strani, luknjice za ledice, in če stučajno lučka za link gori ,je potem težava v zelo velikem primeru na tvoji ?
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

ToniT ::

Poglej konektorje na kablu - kontati naj bodo navzgor - prvi dve žički od leve strani bi morale biti na eni strani oranžni, na drugi pa zeleni (če je kabel narejen po standardu).

ABX ::

Ja ja po standardu nočne izmene 4 prodajalca. :)
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

matter ::

Ne netu najdi shemo za cross kabel UTP. Možno je da se je prodajalc nategnu. Lahko je tud hotu narest cross pa je kako žičko zamenu. Napake se nardijo.
Ne verjamem pa, da ti je to namerno naredu, ker je tak naslov da te je "nategnu."
Kje dobiš cross over shemo za Utp map pa google pa najdi.

bastadu ::

Tukaj imaš slikico, kako bi moral zgledato cross kabel...

MTB ::

Ti kar preveri, če je cross over kabel. Kako to narediš, si prebral že zgoraj. Če ni pravi ti ga bo zamenjal, saj mu to po moje ne bo problem. Drugače pa malce preveri, če imaš protokole nastavljene tako kot je treba.

RS

|Luka| ::

Hja, po temeljitem pregledu 10 m kabla sem ugotovil, da je kabel presekan!!!??
Ampak po se bolj temeljitem pregledu pa sem prisel do ugotovitve, da mi je kabel nagrizel ..... MACEK!!

Se opravičujem ... my mistake

LP Lix

Ales ::

8-O:\:D

Zdaj je pravi trenutek, da se pokaže usmiljenje do nebogljenih živalic in se mačka ne testira v mikrovalovni :D

OldSkul ::

Jaz bi mačka zaklal!>:D8-O

matter ::

hehe, ukurcu prodajalca, kriv pa maček. Samo kateri...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Podaljševanje UTP kabla (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
5828144 (13873) denisbegood
»

Kateri UTP kabel?

Oddelek: Omrežja in internet
3614229 (4404) Lonsarg
»