Forum » Izdelava spletišč » kaj je tabelarični podatek
kaj je tabelarični podatek
CaqKa ::
iz css teme se sedaj sprašujem kaj to sploh je tabelarični podatek?
da je neka primerjalna tabela tabelarični podatek mi je popolnoma jasno...
ni mi pa jasno da bi recimo novica in njen naslov in datum bila tolerirana kot tabelarični podatek, v tem mojem konkretnem primeru se je sicer šlo za naštevanje novic, kjer bi morebiti prej reko da je to list item, kot pa tabelarični podatek.
neka osnovna oblika novice se mi zdi popolnoma vredu v obliki:
da je neka primerjalna tabela tabelarični podatek mi je popolnoma jasno...
ni mi pa jasno da bi recimo novica in njen naslov in datum bila tolerirana kot tabelarični podatek, v tem mojem konkretnem primeru se je sicer šlo za naštevanje novic, kjer bi morebiti prej reko da je to list item, kot pa tabelarični podatek.
neka osnovna oblika novice se mi zdi popolnoma vredu v obliki:
<p class="novica"> <h2>naslov</h2><span class="datum">datum</span> vsebina novice</p>
Tody ::
Pomoje novica ni tabela, drugače lahko smatraš vse za tabele. To so samo podatki ki več kot 2 stolpc in več kot 4-5 vrstic ki se držijo skupaj.
mte ::
Meni se zdi to precej subjektivno. Po eni strani si lahko predstavljam seznam novic v tabeli, kjer je levi stolpec datum in desni naslov (na konkretni strani zgornja tabela), vendar mi je nekako bolj logično, da je to seznam in ne tabela.
Nikakor se mi pa ne zdi tabularična spodnja zadeva, torej novice vključno z vsebino. Pa še to - tudi tvoja oblika ni ravno pravilna - h2 ne more biti znotraj p taga, ker si pod pojmom "odstavek" verjetno ne predstavljaš zraven še naslova...
lp
Nikakor se mi pa ne zdi tabularična spodnja zadeva, torej novice vključno z vsebino. Pa še to - tudi tvoja oblika ni ravno pravilna - h2 ne more biti znotraj p taga, ker si pod pojmom "odstavek" verjetno ne predstavljaš zraven še naslova...
lp
CaqKa ::
>>> ne more biti znotraj p taga, ker si pod pojmom "odstavek" verjetno ne predstavljaš zraven še naslova...
verjetno res. bi bilo bolje če bi tisto bilo v divu in vse ostalo zadaj. tole sem dodal zato da je vsaka novica zase in da ji morebiti lahko dodaš kak oblikovalski element preko cssja po potrebi.
verjetno res. bi bilo bolje če bi tisto bilo v divu in vse ostalo zadaj. tole sem dodal zato da je vsaka novica zase in da ji morebiti lahko dodaš kak oblikovalski element preko cssja po potrebi.
<div class="novica"> <h2>naslov</h2><span class="datum">datum</span> <p>vsebina novice</p> </div>
mte ::
Ja, takole sem mislil. Ampak če je le možno, se ni slabo znebiti tudi tistega diva okoli. Pač če nimaš nekih specifičnih oblikovalskih želja. Pa datum bi tudi verjetno moral biti pred naslovom.
lp
lp
BluPhenix ::
Lahko je datum tudi pod naslovom, z manj opaznimi črkami kot je tekst besedila.
Sicer pa ja, tudi okoliškega diva se je fanj znebiti, sej se da marsikaj oblikovati tudi brez njega.
Sicer pa ja, tudi okoliškega diva se je fanj znebiti, sej se da marsikaj oblikovati tudi brez njega.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.
Gorky ::
Kdaj je okej, če uporabimo tabele:
Ko imamo neke podatke, ki so najboljše vidni v tabularični obliki (excel,..) in pri katerih izgled ni pomemben (pomembni so le in zgolj podatki).
Povsod drugje se tabele po pravilih lepega kodiranja in standardih "web 2.0" ne uporabljajo. In novice so daleč od tega, da bi spadale v tabele.
lp
Ko imamo neke podatke, ki so najboljše vidni v tabularični obliki (excel,..) in pri katerih izgled ni pomemben (pomembni so le in zgolj podatki).
Povsod drugje se tabele po pravilih lepega kodiranja in standardih "web 2.0" ne uporabljajo. In novice so daleč od tega, da bi spadale v tabele.
lp
Jutri pa je že nov dan.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Vse, kar ste si želeli vprašati o CSS, pa si niste upali. (strani: 1 2 3 4 … 23 24 25 26 )Oddelek: Izdelava spletišč | 345080 (4217) | sunniegoldie |
» | html tabelaOddelek: Izdelava spletišč | 488 (456) | l0g1t3ch |
» | Kako zagotoviti prikazovanje celotne straniOddelek: Izdelava spletišč | 1590 (1475) | coldman |
» | Postavljeno na sredinoOddelek: Izdelava spletišč | 1660 (1345) | opeter |
» | Še ena tema...oceni stranOddelek: Izdelava spletišč | 1811 (1553) | cahahopie |