» »

Intel: VIA naj preneha izdelovati procesorje

Intel: VIA naj preneha izdelovati procesorje

The inquirer - Po poročanju The Inquirerja, naj bi Intel pritiskal na vsem dobro znano podjetje VIA, da naj preneha z izdelovanjem procesorjev. V primeru, da VIA popusti pritiskom, je Intel pripravljen podaljšati licenco za izdelavo veznih naborov, ki poteče marca leta 2008. Glavni razlog zaradi katerega naj bi Intel želel, da VIA preneha z izdelovanjem procesorjev, je vse večja popularnost majhnih in poceni procesorjev slednjega v raznih prenosnih napravah.

Več na The Inquirerju.

15 komentarjev

mrTwelveTrees ::

to je pa že izsiljevanje.... ;((

OldSkul ::

To je biznis my friend.

Daedalus ::

To je biznis my friend.

IMO tole ni niti legitimen, še manj pa legalen biznis.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

kody ::

bo VIA razmislila kaj ji predstavlja večji dobiček

chipset ali procesor....

OldSkul ::

Ja, obstaja tudi nelegalen kot vidiš. So what, pa njihovi procesorji ji verjetno prinesejo le malo dobička, tudi čipseti verjetno ne dosti, saj so crap.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: OldSkul ()

PaX_MaN ::

Zadnje Epia serije kar pošteno trgajo gate, glede zmogljivost/MHz in zmogljivost/poraba.Direkt za v mini htpc-je:D

Izi ::

To "pritiskanje" na manjša podjetja je povsem legitimno, če je seveda način pritiskov legalen.

To se je vedno dogajalo in se bo tudi naprej.
Prvi korak je vedno prijazen poskus prepričevanja in sicer "nadležnemu" podjetju ponudiš določene ugodnosti, če določen proizvod nehajo proizvajati.
Drugi korak je odvisen od moči in velikosti "nadležnega" podjetja. Ali ga kupiš, ali pa ga začneš odkrito onemogočati z slabo reklamo ali čim podobnim.
Do tretjega koraka v zadnjem času bolj redko pride, tu so razne "nesreče" vodilnih iz "nadležnega" podjetja ali pa kar kakšen požar v tem podjetju, možnosti je neskončno, recimo ponavadi deluje že, če naročiš navaden prevoz otrok vodilnega iz šole domov >:D

Ta tretji korak sicer ni več legalen, ampak nikoli ne pride v javnost in o njem torej ne moremo debatirati.
Ampak trenutno so šele pri prijatelskem prepričevanju.

kody ::

@sadarj79

hvala za urico valja po tleh od smeha....

tudi moja dva rac. ki laufata na VIA cipset-ih se posteno smejita

hehe

Dr_M ::

kody: ja si pa komedijant...jest pa skor jokam ob svojih racunalnikih z via chipsetom. ce bi blo kej vec dnarja, bi slo use u smeti... :\ sicer, uredu, za AMD s 462 so se kr solidni, kar pa za novejse AMD in intel sisteme neb mogu trdit.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

OldSkul ::

Jah, ko sem mel še AMD 900Mhz, takrat sem mel via chipset, ker so bli pač najboljši, zdaj je pač na tem področju pri AMDju Nvidia prvak, pri Intelu pa sam intel. Temu se ni treba smejati, to so dejstva.

Azrael ::

Glede na vir, mogoče je vse. Ampak, če je novica vsaj delno resnična ali to lahko pomeni, da se Intel podaja na pot mini ITX sistemov, kot se je že v neki novici (ki jo sedaj ne nejdem) govorilo o Intelovih procesorjih, ki so delovali s taktom okoli 1GHz, imeli temu neznatno porabo, ugibalo?
Nekoč je bil Slo-tech.

...:TOMI:... ::

To je tovarna monopola. Intel hoče vse zase. To je ravno obratno kot pri nas telekom; najprej je bil samo siol, šele nato ostali ponudniki, tukaj je pa več proizvajalcev in jih hoče veliki proizvajalec uničiti. To je višek za moje pojme.
Tomi

desperados ::

Če bi bil jaz na njihovem mestu bi poslal intel v *** ter malo več vložil v razvoj, da bi bil sam konkurenčen intelu. Če ne drugače se morda povezal z IBM mom ali kaj takega.

iskra ::

Po moje ima VIA več kot dovolj pametnih ljudi, da se lahko temu upre. HTPC lahko totalno ownajo. Kaj se je že zgodilo s tako opevanima Viiv in Live now! platformama? Že kaki dve leti so zunaj ampak videti jih ni.

VIA je navzoča v vsakemu "kuhinjskem" in "avtomobilskem" PC projektu. Zelo lepo so pokrili tržno nišo: razmeroma poceni izdelek glede na velikost in sposobnosti. OS lahko vtakneš na spominski kartici direkt na ploščo, izhodov je malo morje. Že res, da so izgubili boj za matične plošče PC-jev, so se pa na ostalih področjih potrudili.

Saj tudi Mac mini ni narejen za igre, filme, glasbo in slike pa prav lepo prebavlja. Intel naj gre lepo svoja jedra za prenosnike in Apple množit, AMD pa naj poskrbi, da bomo lahko študentje za kak tolar manj igrali igrice. VIA bo sedela v dnevnih sobah in avtih in vse bo lepo, kot je bilo do sedaj.
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.

Looooooka ::

to je cist legalno.
noben ti ne prepoveduje svojmu partnerju rect da mu ne bos podaljsu licence za sladoled ce ti ne neha konkurirat na trgu jogurtov.
via pa une epia plate majo pa en tak...velk problem...in sicer ful previsoke cene.
intel pa namest da pizdi naj rajs nardi kksno mikro plato za 2x nizje cene pa bo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Povratek Peltierjevih elementov?

Oddelek: Novice / Procesorji
112402 (2402) TribesMan
»

O AMD-ju in njegovi prihodnosti

Oddelek: Novice / Procesorji
272003 (2003) Pyr0Beast
»

AMD: "Bingo!"

Oddelek: Novice / Procesorji
212223 (2223) Dr_M
»

Pentium 4 3.20 GHz

Oddelek: Novice / Procesorji
51807 (1807) frenk

Več podobnih tem