Forum » Zvok in slika » Problem z dvema zvočnima karticema
Problem z dvema zvočnima karticema
japke ::
imam dve zvočni. na vgrajeni primarni-SoundMax je 5.1 zvok, na drugi PCI ForteMedia fm801 pa mikrofon in slusalke (oz. bi rad imel). 5.1 zvok in soundmax dela normalno.
problem se pojavi, ko instaliram driverje od druge kartice-fm801. kakrkoli nastavljam v nastavitvah za zvok v control panelu, vedno predvaja zvok na 5.1 zvočnikeoz. (tudi, ce izberem za primarno kartico FM801 mi predvaja zvok iz soundmaxa) kar je nelogično. če recimo v nastavitvah od fm801 (in je za primarno zvočno izbran soundmax) spremenim, da imam recimo stereo zvočnike, mi tudi za soundmax spremeni na stereo. Torej se fm801 obnasa kot da je soundmax.
poskusal sem izklopit v biosu primarno kartico ampak potem sem moral spet naložiti driverje od fm801 (vseskupaj se mi zdi, kot da driverje za fm801 naloži, ampak jih ne upoševa, čeprav SW dela)
vcasih tudi napise da je problem z directsoundom. se da mogoče kje spremenit nastavitve dna in irq?
kaj bi bilo to?
za predloge se vam zahvaljujem!
lp
problem se pojavi, ko instaliram driverje od druge kartice-fm801. kakrkoli nastavljam v nastavitvah za zvok v control panelu, vedno predvaja zvok na 5.1 zvočnikeoz. (tudi, ce izberem za primarno kartico FM801 mi predvaja zvok iz soundmaxa) kar je nelogično. če recimo v nastavitvah od fm801 (in je za primarno zvočno izbran soundmax) spremenim, da imam recimo stereo zvočnike, mi tudi za soundmax spremeni na stereo. Torej se fm801 obnasa kot da je soundmax.
poskusal sem izklopit v biosu primarno kartico ampak potem sem moral spet naložiti driverje od fm801 (vseskupaj se mi zdi, kot da driverje za fm801 naloži, ampak jih ne upoševa, čeprav SW dela)
vcasih tudi napise da je problem z directsoundom. se da mogoče kje spremenit nastavitve dna in irq?
kaj bi bilo to?
za predloge se vam zahvaljujem!
lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Popravilo LCD zaslona (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 14970 (11811) | Telbanc |
» | Drajverji... nemogoča namestitev "unknown devicesOddelek: Pomoč in nasveti | 1610 (1495) | amigo_no1 |
» | Težave s 5.1 sistemomOddelek: Pomoč in nasveti | 1354 (1239) | cojss |
» | [Linux] Tezave z zvocnim cipomOddelek: Operacijski sistemi | 1831 (1547) | MarkoSan |
» | Katera zvočna kartica 5.1?Oddelek: Zvok in slika | 1457 (1145) | jamiroq |